12 January 2020
Μουσική , Συναυλίες & Events

H Αλέξια ερμηνεύει Τζαζ

Αλέξια: The Untold Story of Women in Jazz

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2020

Η Αλέξια αποτίει φόρο τιμής και ερμηνεύει τις Μεγάλες γυναικείες Φωνές της Αμερικανικής Τζαζ - Nina Simone, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Felicia Sanders, Anita O'Day, Betty Carter, Abbey Lincoln κ.ά. μέσα από τα λιγότερο γνωστά τους τραγούδια, αναδεικνύοντας διά μέσω των μουσικών τους επιλογών, ποιες ήταν, τι ένοιωθαν για όσα συνέβαιναν γύρω τους στον κόσμο αλλά και στην προσωπική τους ζωή και πως επηρέασαν την κοινωνία διά μέσω του ακτιβισμού τον οποίον είχαν επιλέξει ως τρόπο ζωής.

The Untold Story of Women in Jazz, πρόκειται επίσης να φωτίσει την Untold Story της ίδιας της Αλέξιας στη μέχρι σήμερα μουσική της πορεία. Αυτά τα τραγούδια είναι η ιστορίες τους.

Έχοντας μαθητεύσει και συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μουσικούς της διεθνούς Τζαζ σκηνής συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Betty Carter, αυτές οι φωνές και η αυθεντικότητα τους, αποτέλεσαν έμπνευση για την Αλέξια καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας της, διαμορφώνοντας το δικό της μουσικό στυλ και phrasing. Οι ενορχηστρώσεις σε όλα τα τραγούδια έχουν γίνει ειδικά γι’ αυτό το concept της Αλέξιας και είναι εμπνευσμένες από τις αυθεντικές της εποχής.
Την Αλέξια θα συνοδεύει 5-μελής ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επίλεκτους μουσικούς της σύγχρονης Κυπριακής Jazz σκηνής, με σπουδές στο εξωτερικό και ειδικότητα στην τζαζ και την κλασσική μουσική, με ήχο που έχει επιρροές από την μπλούζ, την γκόσπελ, τον αυτοσχεδιασμό. 

Ερμής Μιχαήλ – Ηλεκτρική κιθάρα, Ανδρέας Ροδοσθένους – Ηλεκτρικό Μπάσο
Χρήστος Γερολάτσης – Πιάνο, Ρόδος Παναγιώτου – Κρουστά, 
Ηλίας Ιωάννου – Τρομπέτα

Διάρκεια: 120’

Θέατρο Ριάλτο,  Κυριακή 12 Ιανουαρίου, 20:30 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 25 / 20  E-ticket: www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close