Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 12 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2020

Μπορεί να πέρασαν οι γιορτινές ημέρες, με τα φώτα, τα λαμπάκια και τους υπέροχους στολισμούς, όμως τίποτα δεν τελειώνει. Το αντίθετο, τα καλύτερα έρχονται.

Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης.

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου!

Η Παγίδα στο Ριάλτο 
Το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ «Η Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά που ανεβαίνει σε μετάφραση Αντώνη Δωριάδη και σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου από το θέατρο Διόνυσος ταξιδεύει στην Λεμεσό. Ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ για έναν άντρα που, όπως όλα δείχνουν, έχασε την γυναίκα του αλλά κινδυνεύει να χάσει και το μυαλό του. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα σαλέ στις Γαλλικές Άλπεις, όπου μένει το νιόπαντρο ζευγάρι Ντανιέλ και Ελισάβετ Κορμπάν.  Ο Ντανιέλ Κορμπάν ενημερώνει την αστυνομία για την εξαφάνιση της συζύγου του. Μετά τον επισκέπτεται ένας ιερέας ο οποίος ισχυρίζεται ότι η κυρία Κορμπάν επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι και ότι μετανιώνει που εγκατέλειψε τον άντρα της. Όταν όμως καταφθάνει στο σαλέ η κυρία Κορμπάν, ο Ντανιέλ οργισμένος ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτή. Παίζουν: Αντώνης Κλεάνθους, Λουκάς Ζήκος, Άθως Αντωνίου, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Χρήστος Γιάγκου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Γιόλα Κλείτου.
>> Τρίτη 7 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, τηλ. 77777745.
 
Ένας σκηνοθέτης στην παρακμή του
Η 21η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι μια προσωπική αναδρομή στο παρελθόν του σημαντικού Ισπανού σκηνοθέτη στην οποία συμμετέχουν οι Αντόνιο Μπαντέρας (Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών) και Πενέλοπε Κρουζ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο επίσης βραβευμένος στις Κάννες Αλμπέρτο Ιγκλέσιας. Η ταινία Πόνος και Δόξα διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαντόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του. Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες. Το Πόνος και Δόξα μιλάει για τη δημιουργία, για την δυσκολία να την διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαντόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.
>> Τρίτη 7 Ιανουαρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.30, τηλ. 22675787.

Vour-Vou-Llas: Ούλλο Πελλάρες
Δύο μέρες μετά τα "Φώτα", ο Vour-Vou-Llas αποφασίζει να δελεάσει εκ νέου τους καλικάντζαρους με λουκάνικα και ξεροτήανα και να τους εκθέσει στην πρώτη του ατομική έκθεση με ιδιόρρυθμα έργα από μελάνι. Δες μερικά από τα έργα του καλλιτέχνη στον παρακάτω σύνδεσμο: www.facebook.com/enamenpo.
>> Τετάρτη 8 - Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, Πρόζακ. Καφενείο, Λευκωσία. Διάρκεια και ωράριο: Καθημερινά 12:00 - 22:00 εκτός Κυριακής.

Κανταδόροι Γιωργαλλέτου  80 ΧΡΟΝΙΑ 
Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ο Δήμος Λεμεσού τιμούν τα ογδοντάχρονα της μουσικής αυτής οικογένειας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι  Κανταδόροι  Γιωργαλλέτοι με όλους τους σολίστ τους και μεγάλη ορχήστρα. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
>> Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

Σέργης Χατζηαδάμος: Μεταμόρφωσις
Η Γκαλερί Γκλόρια υποδέχεται το 2020 με την έκθεση μικτής τεχνικής του Σέργη Χατζηαδάμου με τίτλο Μεταμόρφωσις. Η έκθεση θα ανοίξει την 8 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. Για την έκθεση ο Δρ Χαράλαμπς Μπακιρτζής αναφέρει τα εξής: «Το θέμα της έκθεσης είναι ο μετασχηματισμός των αντικειμένων από την φθορά του χρόνου και η μεταμόρφωση των ανθρώπων. Ξεκινά από τις γυάλινες πλάκες αρνητικών του φωτογράφου της Πάφου, Σπύρου Χαρίτου (1901-1990), συνεχίζει με τις γυάλινες πλάκες και καταλήγει στις γυάλινες πλάκες, οι οποίες στο μεταξύ έχουν διαφοροποιηθεί εις τρόπον ώστε να μην είναι ει μη μόνον επιφανειακά οι γυάλινες πλάκες που ο Σέργης βρήκε στο υπόγειο του Χαρίτου. Ο Σπύρος Χαρίτου γεννήθηκε στην Κισσόνεργα το 1901 και υπήρξε για δεκαετίες ο φωτογράφος της Πάφου αποτυπώνοντας στο γυαλί πρόσωπα, οικογένειες, φιλικές ομάδες, σκηνές και τοπία. Ο Σέργης έφθασε στο αρχείο του Χαρίτου με σκοπό να αντλήσει από αυτό ένα λεύκωμα αδημοσίευτων φωτογραφιών, μία έκθεση για την καθημερινή ζωή στην Πάφο, όπως έκανε και με το βομβαρδισμένο το 1974 λιμανάκι της. Και τότε στο υπόγειο συνέβη η έκπληξη: Ο ίδιος γράφει: «Ο χρόνος είχε δημιουργήσει τη δική του υπογραφή πάνω στη γυάλινη πλάκα. Η υγρασία του υπογείου είχε εισχωρήσει ανάμεσα στις πλάκες φτιάχνοντας δικούς της φανταστικούς κόσμους. Η φυσική και τυχαία συγκόλληση των πλακών μεταξύ τους» έφερε στην επιφάνεια την παραμόρφωση της πραγματικότητας. Αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Σέργη Χατζηαδάμου είναι ο φυσικός μετασχηματισμός των αντικειμένων, δηλαδή των γυάλινων πλακών, και η τυχαία αλλά οριστική μεταμόρφωση των εικονιζομένων σε αυτές ανθρώπων και η ασάφεια της ταυτότητάς των. Και άλλαξε ορεία: αντί του λευκώματος φωτογραφιών έφθασε στη σημερινή έκθεση. Η συμβολή του Σέργη Χατζηαδάμου είναι ότι εξετίμησε τη φθορά του χρόνου ως είδος εξώκοσμου σχεδίου και αποτύπωση της άπιαστης διάστασής του. Εξετίμησε το παράλογο καθρέφτισμα των μορφών χωρίς να ενδιαφέρει ποιες είναι μπροστά και ποιες είναι πίσω, γοητευμένος από την εσωτερική δόνηση του τυχαίου που συγχέει την αλήθεια με το ψέμα.».
>> Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία. Διάρκεια μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2020. Ώρες Λειτουργίας:Δευτέρα - Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.00 – 8.00 μ.μ., Σάββατο, 10.30-12.45 π.μ.

Φωτογραφία 51
Το έργο διαδραματίζεται στο King’s College του Λονδίνου, 1951-1953. Ένα συγκινητικό και χιουμοριστικό πορτρέτο της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, μιας από τις πιο σπουδαίες γυναίκες επιστήμονες του 20ου αιώνα, και του παθιασμένου της στόχου να καθορίσει το περίγραμμα του μορίου του DNA. Μια ομάδα από φυσικούς ξαναζούν το κυνηγητό, αποκαλύπτοντας τα αδόξαστα κατορθώματα αυτής της πρωτοπόρου και της ισχυρά ανεξάρτητης γυναίκας. ‘Ένα έργο για τη φιλοδοξία, την απομόνωση και τον αγώνα για μεγαλείο.
>> Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30.

Αφιέρωμα στην Judy Garland
Γιορτάστε μαζί με το Steppin’ Out Jazz Trio, το αξιοσημείωτο μουσικό ρεπερτόριο της Judy Garland, ιδιαίτερα από τον κόσμο της τζαζ, στην πρώτη μουσική τζαζ βραδιά της νέας χρονιάς στο Τεχνόπολις 20, την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8μμ. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Judy Garland είχε μια ποικίλη σταδιοδρομία που ξεκίνησε από βαριετέ - ‘vaudeville’ και επεκτάθηκε σε ταινίες, ηχογραφήσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση και προσωπικές εμφανίσεις. Κυρίως την θυμούνται ως το μεγάλο αστέρι μιας σειράς κινηματογραφικών μιούζικαλ, ιδιαίτερα του The Wizard of Oz, στο οποίο τραγούδησε το γνωστό τραγούδι ‘Over the Rainbow’. Ο πυρήνας της καλλιτεχνικής της σημαντικότητας παραμένει η καταπληκτική φωνή της και η συναισθηματική αφοσίωση στα τραγούδια της. Το τρίο αποτελείται από τους Alice Ayvazian (φωνή), Δημήτρης Μίαρης (πιάνο) και Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο).
>> Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Είσοδος: €12. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Ραντεβού στο Belle Epoque (La belle époque)
Η γαλλική δραματική κωμωδία του 2019 καταπιάνεται με ένα ζευγάρι σε κρίση. Εκείνος, απογοητευμένος, βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται την ημέρα που ένας επιχειρηματίας του προσφέρει να γυρίσει τον χρόνο πίσω στην εποχή της επιλογής του.
Πρωταγωνιστούν: Daniel Auteuil (Victor), Guillaume Canet (Antoine), Doria Tillier (Margot), Fanny Ardant (Marianne).
Σκηνοθεσία: Nicolas Bedos. Σενάριο: Virginie Le Pionnier, Rémi Daru. Διάρκεια: 115'
>> Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, Pantheon Art Cinema, Λευκωσία, 20.30.

Chocolate Park
Από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 χώρος της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία ξεχειλίζει άρωμα μπισκότου και σοκολάτας. Το θεματικό πάρκο «Chocolate Park», με απίθανους ήρωες, υποδέχεται το κοινό για αξέχαστες ξεναγήσεις στον κόσμο και τα μυστικά της σοκολάτας, του πιο αγαπημένου γλυκίσματος μικρών και μεγάλων! Τα γιγάντια εκθέματα σοκολάτας και μπισκότων, η παραμυθένια Πόλη, τα πολύχρωμα καταστήματα, ο Σοκολατένιος Φούρνος, ο ζαχαροπλάστης που ετοιμάζει για δοκιμή τις πιο απίθανες γεύσεις σοκολάτας αποτελούν τα καλύτερα σημεία φωτογράφισης για τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Μέσα στα γεμάτα μυστήριο δωμάτια του Πάρκου Σοκολάτας, ξετυλίγονται διάφορες ιστορίες, όπως του κακάου και της λαχταριστής σοκολάτας, τα μυστικά του κακαόδεντρου, η εξάπλωση της σοκολάτας στον κόσμο, η παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα στα δάση του Αμαζονίου και στις φυτείες κακάου, τα στάδια παραγωγής μπισκότου και σοκολάτας και άλλες.
>> Mέχρι  31 Ιανουαρίου, Διεθνής Κρατική Έκθεση, Λευκωσία. Πληροφορίες: 22008567.

3D Illusion Exhibition
Αυτόν τον χειμώνα δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Η παγκοσμίου φήμης έκθεση 3D Illusion Exhibition άνοιξε τις πύλες τις για μικρούς και μεγάλους στο IMC EXPO CENTER (στο χώρο του πρώην Madisons) στη Λευκωσία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου. Περιηγηθείτε μέσα στον ολοζώντανο τρισδιάστατο ειδικά διαμορφωμένο κόσμο της έκθεσης και γίνεται ο πρωταγωνιστής στις ιστορίες φαντασίας του. Η απολαυστική αυτή έκθεση αποτελείται από τρισδιάστατους επαγγελματικούς πίνακες τέχνης, ψηφιακές εικόνες, σκηνικά ψευδαίσθησης αλλά και ειδικά τρισδιάστατα διαμορφωμένα δωμάτια. Πρόκειται για μία καθόλα διαδραστική εμπειρία που αποτελείται από 31 εκθέματα με καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική κατεύθυνση που αναμένεται να γαργαλίσει τις αισθήσεις μας.
>> Μέχρι 26 Ιανουαρίου, IMC EXPO CENTER (στο χώρο του πρώην Madisons), Λευκωσία. 

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων
Παραμυθούπολη Χριστουγέννων σε περιμένει για λίγες ακόμα μέρες. Στον χώρο, λοιπόν, όπου στήθηκε και τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και Τροόδους (Φώτα Ορφανίδη), βρίσκεται και φέτος για δύο περίπου μήνες, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας έστησε τα παιχνίδια του, για να σου προσφέρει ξεχωριστές στιγμές. Και φέτος, πέρα από τα παιχνίδια (καρουζέλ, παγοδρόμιο, τρενάκι του τρόμου, formula one booster κ.ά.) που θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, θα υπάρχει και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς Ελλαδίτες καλλιτέχνες. Και φέτος, η είσοδος στον χώρο θα είναι δωρεάν (αντίτιμο θα υπάρχει μόνο για τη χρήση παιχνιδιών). Δες αναλυτικά το πρόγραμμ, εδώ.
>> Mέχρι Κ 12 Ιαν, πρώην φώτα Ορφανίδη, Λευκωσία, 11.00-23.00. Είσοδος ελεύθερη.

Limassol Christmas Land
Η φετινή Παραμυθούπολη της Λεμεσού, Limassol Christmas Land, που μεταφέρθηκε φέτος στο Παλιό Λιμάνι, άνοιξε τις πόρτες της στις 29 Νοεμβρίου και για 40 μέρες, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, κερδίζει τα βλέμματα με τα παιχνίδι, αφού το γνωστό Parko Paliatso μετέφερε στη συμπρωτεύουσα πολλά από τα παιχνίδια του, αλλά και τις δραστηριότητές του. Εκεί, πέραν των παιχνιδιών για παιδιά και ενήλικες, φέτος θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες γνωστών τραγουδιστών, κυρίως από την Ελλάδα. 
>> Μέχρι Κ 12 Ιαν, Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close