Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι 10+1 πολυσυζητημένες νέες αφίξεις του 2019

Τα καινούργια στέκια που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Check in Cyprus τηχρονιά που φεύγει

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019

Λίγες ώρες μόνο πριν από την εκπνοή του 2019 κοιτάμε πίσω στη χρονιά που πέρασε και θυμόμαστε όλες εκείνες τις νέες αφίξεις που προστέθηκαν στον γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου.

Εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και άλλοι χώροι εστίασης που ήρθαν για να μας δώσουν μία ακόμα επιλογή για έξοδο.

Ανάμεσα σε δεκάδες νέες αφίξεις της χρονιάς που φεύγει κάποιες συζητήθηκαν περισσότερο, δημιουργήθηκε μία μεγαλύτερη αναμονή και περιέργεια για την υποδοχή τους αλλά κυρίως οι αναγνώστες του Check In προτίμησαν περισσότερο, διάβασαν πιο πολύ, έκανα tag τους φίλους τους, share στα timeline τους και μας έστειλαν μηνύματα με αρκετές ερωτήσεις για κάποιες από αυτές. 

Η ομάδα του Check In Cyprus λοιπόν συγκέντρωσε τις 11 νέες αφίξεις του 2019 που διαβάστηκαν και συζητήθηκαν περισσότερο τη χρονιά που φεύγει με τυχαία σειρά και σας τις παρουσιάζει διότι σίγουρα αυτή η εντεκάδα θα μας απασχολήσει και τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες. 

Ivory All Day Concept
Τους τελευταίους μήνες, περνώντας από την πολυσύχναστη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, παρατηρούσες έναν οργασμό προετοιμασίας σε ισόγειο νεόκτιστου, εντυπωσιακού κτιρίου. Στοίβες από κουτιά και καρέκλες, stools μέσα στα νάιλον και φωτιστικά σε σχήμα ελεφαντόδοντου να εφαρμόζονταν σε ταβάνια και τοίχους πρόδιδαν ότι πρόκειται για μια νέα άφιξη στο χώρο της εστίασης. Η άφιξη έφτασε στα μέσα Νοεμβρίου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις της εποχής και φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου. Από το χειροποίητο, καλοζυμωμένο ψωμί περασμένο σε ξύλινη ράβδο που σου έρχεται με αφράτη φάβα, μέχρι τη σαλάτα με μπιζέλι και κολοκύθα, φέτα και χούμους σε βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, αλλά και οι νόστιμες αλοιφές, όπως λευκός ταραμάς και ταχίνι με παντζάρι και ρόδι, το φουά γκρα με μαρμελάδα μήλου, τα ραβιόλι από ζύμη με μελάνι σουπιάς και γέμιση γαρίδας κι αστακού, είναι όλα ταξίδια σε τόπους που θα ήθελες να περιπλανηθείς και να απολαύσεις. Και το Ivory, καταφέρνει με το μενού του να σε περι-πλανέψει με τις γεύσεις του! Μάθε ότι ο all day προορισμός σύντομα θα ανοίγει από το πρωί προσφέροντας καφέδες, θα συνεχίζει το μεσημέρι με μενού που καλύπτει ευρύ φάσμα επιλογών και το βράδυ ήδη σερβίρει το ψαγμένο του μενού μαζί με signature κοκτέιλ. Τα σαββατοκύριακα σερβίρει brunch.
(22778807) Iάσονος 10, Λευκωσία. 

Rous Restaurant
Ένα ακόμα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας προστέθηκε στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης το 2019. Ένα εστιατόριο με πρωτότυπο concept και φιλοσοφία που παραπέμπει στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου. Ο λόγος για το Ῥοῦς, το οποίο σερβίρει degustation μενού βασισμένο στις παραδοσιακές συνταγές, δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά. Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Ανδρέα Κυπριανού, που με μια δημιουργική ομάδα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται (ως executive chef) και δυο ιδιαίτερα δημοφιλή πρόσωπα από τη συμμετοχή τους στο MasterChef, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Πάνος Τόγιας, έστησαν μία «παράσταση» όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, προσφέροντας την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει ότι ο χώρος, η ατμόσφαιρα, τα λευκαρίτικα κεντήματα στο τραπέζι (ως σουπλά), ακόμα και τα πήλινα πιάτα σε προδιαθέτουν για το ταξίδι που θα ακολουθήσει, ενώ στο μικρό βιβλιαράκι που θα συνοδεύσει το δείπνο σου, θα δεις τα πιάτα που θα απολαύσεις και την εποχή στην οποία τοποθετούνται ιστορικά. Η πρότασή τους λοιπόν επικεντρώνεται σε δυο menu–degustation, το «Τhe Full Story» και το «Story». Η διαφορά των δυο είναι ότι στο «Story» δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες επιλογές (το καλκάνι, η κρεμ μπρουλέ και το παγωτό). Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα fine dining εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς, τόσο για το φαγητό, όσο και για την εξαιρετική λίστα κρασιών, αλλά και την πολύ καλή εξυπηρέτηση.
(22760720/www.rous.com.cy) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-23.30.

Tocayo
Υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο είναι και το Τocayo, τα πιάτα του οποίου που ακολουθούν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις που προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική με ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Το εστιατόριο Tocayo (μία ισπανική λέξη που σημαίνει συνονόματος) άνοιξε στην οδό Πρεβέζης πάροδο της Στασικράτους, . Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκονται γνωστά ονόματα του τομέα της εστίασης στην πρωτεύουσα. Από τη μία η ομάδα του Rokoko, του Lost and Found και ο βραβευμένος ως Σεφ της Χρονιάς 2017 Αντρέας Αντρέου ο οποίος έχει δημιουργήσει το μενού του εστιατορίου. Το μενού βασίζεται στο κόνσεπτ to share δηλαδή πιάτα τα οποία μοιράζονται οι πελάτες και περιλαμβάνει περισσότερα από 22 πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις που θα μας γοητεύσουν. Τα δε κοκτέιλ του είναι απόλυτα γευστικά.
(70088089) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Δ-Σ 20.00-23.00.

Διάβασε ακόμαΟι 5 αλυσίδες εστιατορίων made in Greece που μόλις έφτασαν στην Κύπρο

Salt & Fire
Η είδηση και μόνο ότι σε ένα χωριουδάκι της Λευκωσίας, άνοιξε ένα εστιατόριο αποκλειστικά για κρέας, εξίταρε τόσο πολύ τον ουρανίσκο μας, που δεν χάσαμε καθόλου καιρό και πήγαμε να το δοκιμάσουμε! Ο λόγος για το εστιατόριο Salt & Fire, το οποίο βρίσκεται μόλις τριάντα λεπτά μακριά από την πολύβουη Λευκωσία, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της Μαλούντας. Το σκηνικό σε κερδίζει μεμιάς, με την απόλυτη ηρεμία, τη ζεστή ατμόσφαιρα και το ρομαντικό περιβάλλον του. Oι ιδιοκτήτες Γιώργος και Χρήστος δημιούργησαν το εστιατόριο στην αυλή του σπιτιού τους και αυτό σε ιντριγκάρει να το επισκεφθείς. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις υψηλής ποιότητας κρέας που το ψήνουν σε επαγγελματική σχάρα κλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο όλη τη γεύση και τη νοστιμιά του βοδινού. Στο μενού τους θα βρεις επίσης σαλάτες (burrata και με μαρούλι), ορεκτικά όπως φουα γκρα, ταρτάρ, πατέ που φτιάχνουν οι ίδιοι κ.ά. Το πιάτο σου θα συνοδευτεί εξαιρετικά με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά που εισάγονται στο μαγαζί (20 στο σύνολο, εκ των οποίων 1 κυπριακό και τα υπόλοιπα από το εξωτερικό). Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις και το γλυκό, με επιλογές που αλλάζουν συχνά (όπως πιστάτσιο, σοκολάτα). Άλλωστε η φιλοσοφία του Salt & Fire στηρίζεται στην απλότητα και τα καλύτερα συστατικά. 
>> (99999585) Άγ. Ιωάννης Μαλούντας, επ. Λευκωσίας. Τετ-Σ 20.00-αργά. Η κράτηση στο επιβάλλεται. 

Τερκενλής
Το πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης, στις 21 Νοεμβρίου άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο νησί μας κι αυτό μας χαροποίησε όλους ιδιαίτερα. Ο λόγος για τα γνωστά ζαχαροπλαστεία ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ, που φημίζονται για τα τσουρέκια τους (κλασικά και γεμιστά) και όχι μόνο. Συγκεκριμένα το ζαχαροπλαστείο άνοιξε τις πόρτες του σε ένα υπέροχο κατάστημα στην 28ης Οκτωβρίου 20-22 στην Έγκωμη. Στον ολοκαίνουριο Τερκενλή θα βρεις τα διάσημα αφράτα γεμιστά τσουρέκια του, ατομικά γλυκά, σιροπιαστά, αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος και ό,τι άλλο λαχταράς. Επίσης, σου φτιάχνει νόστιμες πίτες, σάντουιτς και μοσχομυριστό καφέ. Όταν μαλιστα ο καιρός τοτ επιτρέπει, θα σε φιλοξενεί στα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, για να απολαμβάνεις τις λαχταριστές λιχουδιές του εκεί.
(22777797) 28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη, Λευκωσία.

Burger Guy
Μία νέα άφιξη που επίσης κέρδισε το ενδιαφέρον όλων όσοι λατρεύουν τα burger... άνοιξε μέσα στη χρονιά στο Παλιομέτοχο, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία. Εκεί θα συναντήσεις το πολύ ψαγμένο μπεργκεράδικο Burger Guy όπου θα φας απίστευτα burgers. Ο Αντρέας Τομάζου αλλιώς Burger Guy πήρε τους δρόμους σε αναζήτηση της απόλυτης ζουμερότητας. Ύστερα από αρκετά χιλιόμετρα, αμέτρητα μπιφτέκια, μετά από πολλές δοκιμές του σε μπεργκεράδικα της Αμερικής, της Αγγλίας και γενικά σε ταξίδια του εντός και εκτός Ευρώπης μάζεψε γνώσεις που του επέτρεψαν να βγαλει αυτο που αναζητά ο πελάτης. Μετά από τις περιπέτειές του σε διάφορα μέρη του κόσμου και κουβαλώντας στο σακίδιο του τεράστιες εμπειρίες απο γνωστό μπεργκεράδικο στο Λονδίνο αξίζει να δοκιμάσεις τα ζουμερά, λαχταριστά burgers από φρέσκο βοδινό κρέας, στα οποία προσφέρονται 15 υλικά δωρεάν που μπορείς να προσθέσεις στο burger σου. Τα burgers μπορείς να τα συνοδεύσεις με 100% φρέσκες κυπριακές τηγανητές πατάτες (δεν είναι κατεψυγμένες), στις οποίες μπορείς να προσθέσεις έξτρα τυρί και μπέϊκον. Οι μερίδες είναι σούπερ χορταστικές. Το καλύτερο; Να το απολαύσεις με γάντια χωρίς να σκέφτεσαι.
(97721255) Πλατεία Ομονοίας 4, Παλαιομέτοχο, Λευκωσία.

Διάβασε ακόμα15 πολυτελείς νέες αφίξεις αστέρων για να βάλεις στη λίστα σου

The Jolly Joker 
Το Jolly Joker επί της οδού Στασικράτους (μέχρι πέρσι Fogo e Brasa) κατάφερε να μαγνητίσει τους λάτρεις της δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας, οι οποίοι διψούν για ψαγμένες γεύσεις και πιάτα με συντεταγμένες τις εξαίρετες πρώτες ύλες, τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα προέλευσης και τις γαστρονομικές επιλογές για όλους τους διατροφικούς τύπους. Η κάρτα φέρει την βαριά υπογραφή του κορυφαίου executive chef του εστιατορίου Sense (βραβεύθηκε πρόσφατα με Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και του ταλαντούχου συνεργάτη του Δημήτρη Δημητριάδη. Ένας πολύ εντυπωσιακός χώρος με διακόσμηση που συνδυάζει ποικίλα στοιχεία που δημιουργούν μία αισθητικά άρτια εικόνα. Ίσως ένας από τους ωραιότερους χώρους εστίασης στην Κύπρο. 
(22777774) Στασικράτους 26, Λευκωσία. 

 

Wolfgang steak house
Από τη Νέα Υόρκη κατευθείαν στο πιάτο σου και αυτή η δήλωση δεν έχει καμία δόση υπερβολής. Το αυθεντικό νεοϋορκέζικο steak house άνοιξε στην παραλιακή Λεμεσό έτοιμο να σε εισάγει στον κόσμο του πραγματικού και πολύ γευστικού steak. Το νέο εστιατόριο, που φέρει τη σφραγίδα του ιδρυτή του, Wolfgang Zwiener, είναι το πρώτο που ανοίγει στην Ευρώπη. O εσωτερικός του χώρος είναι διακοσμημένος με δάπεδο καρυδιάς, μοναδικά ψηφιδωτά και suede ταπετσαρία στους τοίχους. Το εστιατόριο διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για γεύμα και δείπνο και μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους. Σήμα κατατεθέν του είναι το USDA Prime Beef, το οποίο περνάει από διαδικασία ξηρής ωρίμανσης για τουλάχιστον 28 μέρες σε ειδικούς χώρους εντός του εστιατορίου. Οι steak lovers μπορούν να βρουν στο μενού διαχρονικά πιάτα, όπως Porterhouse, Bone-in Sirloin, Rib Eye και Filet Mignon, με συνοδευτικά Creamed Spinach, Mashed Potatoes και Sautéed Broccoli.
(70004515) Λεωφ. Αμαθούντος 2, Μουτταγιάκα.

Αιγαίο
Το φημισμένο Αιγαίον για 30 συνεχή χρόνια λειτουργούσε στο παλιό αρχοντικό σπίτι της οδού Έκτορος στην Παλιά Λευκωσία προσφέροντας αξέχαστες στιγμές, διασκέδαση και νόστιμο φαγητό σε Λευκωσιάτες και μη. Από τον περασμένο Φεβρουάριο περίπου το ιστορικό πλέον εστιατόριο της πρωτεύουσας επαναλειτούργησε ανανεώνοντας το μενού και τον χώρο διατηρώντας όμως τόσο το όνομα όσο και τον χαρακτήρα του. Η γαλανόλευκη σημαία, σήμα κατατεθέν της ταβέρνας εξακολουθεί να ανεμίζει ακόμη πλάι στη ξύλινη γαλάζια εξώπορτα ενώ κάποιες μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές έχουν προστεθεί στον χώρο υποδοχής. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες θα σε υποδεχθούν στο κυρίως μέρος της ταβέρνας ενώ η ματιά σου θα εστιάσει στα περίτεχνα πανέρια που κοσμούν τους τοίχους του μαγαζιού. Το νέο μενού είναι μικρό, περιεκτικό και συνδυάζει την κυπριακή γαστρονομία με την κουζίνα των ελληνικών νησιών. Δεν θα βρεις τον γνωστό παραδοσιακό μεζέ αλλά ενδιαφέροντα πιάτα τα οποία θα μοιραστείς με την παρέα σου. Η δε αυλή του που ανοίγει τις πόρτες της το καλοκαίρι, είναι μοναδική. 
(22253030) Έκτορος 40, Λευκωσία.

Διάβασε ακόμα: Ο Μνάσωνας φτιάχνει κυπριακό brunch με αλλαντικά δικής του παραγωγής

The Grill (Parklane Hotel)
Το νέο, υπεροπολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού, το Parklane δίνει μεγάλη έμφαση στα εστιατόρια και τον γαστρονομικό του χάρτη. Ένα από τα εστιατόριά του που ξεχωρίζει είναι το The Grill που εξυμνεί τα κρεατικά σχάρας, με έμφαση στις εξειδικευμένες κοπές, κυρίως βοδινών κρεατικών, μα πρωτίστως τις πρωτοκλασάτες επιλογές κρεατικών εισαγωγής από boutique φάρμες.
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11, 4534, Λεμεσός. Δ-Κ 19.00 23.00.

Matsushisa Limasol 
Ακόμη ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εστιατόριο, αυτήν τη φορά ιαπωνικής προελεύσεως, έφτασε το καλοκαίρι του 2019 στην Κύπρο, σε ενα επίσης ολοκαίνουριο πολυτελές ξενοδοχείο, το Amara. Το μενού του Matsushisa Limassol κρύβει πίσω του τον παγκοσμίου φήμης chef Nobu Matsushisa. Ο χώρος σχεδιάστηκε από τον David Rockwell και περιλαμβάνει μοναδικά signature κομμάτια, υλικά, χρώματα και υφές, που αντανακλούν τις ρίζες του Mr Nobu. Το μενού βασίζεται στην Japanese-Peruvian κουζίνα και περιλαμβάνει εξαιρετικά πιάτα, όπως Salmon karashi su, Rock shrimp tempura, New style sashimi και Nobu sushi and sashimi.
(25442222) Λεωφ. Αμαθούντος 95.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close