Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ο Μνάσωνας φτιάχνει κυπριακό brunch με αλλαντικά δικής του παραγωγής

Ένα πλούσιο κυπριακό πρωινό με βιολογικά και πρώτης ποιότητας ντόπιαπροϊόντα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2019

Λίγο έξω από τη Λευκωσία, στο χωριό Πολιτικό, θα συναντήσεις ένα πολύ ιδιαίτερο χώρο που κάθε σαββατοκύριακο σου σερβίρει ένα μοναδικό κυπριακό πρωινό.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μαγαζί που η αρχικά προοριζόταν ως σημείο πώλησης κυπριακών αλλαντικών με την επωνυμία ‘Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις’. Μία τέχνη που πέρασε από τον παππού στο γιο και στη συνέχεια σήμερα ανέλαβε ο εγγονός Μνάσωνας Φιλήμωνος ο οποίος εις μνήμην του παππού έδωσε αυτό το όνομα στην επιχείρησή του. 



Πατέρας και υιός διατηρούν σήμερα μία μικρή μονάδα παρασκευής παραδοσιακών κυπριακών αλλαντικών τα οποία διατίθενται σε επιλεγμένες υπεραγορές και χώρους εστίασης. Μαζί με το νέο μαγαζί γεννήθηκε και η ιδέα του σερβιρίσματος κυπριακού προγεύματος στον ιδιαίτερο χώρο που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ως μέρος της επιχείρησής τους. 



Ο Μνάσωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία και μεταμόρφωσε αυτό το παλιό κτήριο ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα σε ένα μοντέρνο μαγαζί με παραδοσιακές πινελιές με σκοπό να προσφέρει στον κόσμο τα αλλαντικά του μέσα από ένα κυπριακό πρόγευμα. Ο χώρος αυτός υπήρξε κάποτε το συνεργατικό του χωριού γι’ αυτό μπαίνοντας στον χώρο θα δεις το παλιό χρηματοκιβώτιο που υπήρχε τότε να δεσπόζει του μαγαζιού και να προσδίδει μία σύνδεση με το παρελθόν. 



Κάθε σαββατοκύριακο ο Μνάσωνας με τους συνεργάτες του από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 φτιάχνουν πιατέλες όπου σερβίρουν ένα ξεχωριστό brunch. To γεύμα περιλαμβάνει φρυγανισμένο κυπριακό χωριάτικο ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη και μία πιατέλα που περιλαμβάνει βιολογικά αβγά και ντοματίνια, αγγουράκι, χαλλούμι χωριάτικο, αναρή με χαρουπόμελο, ελιές τσακιστές ή μαύρες, σπιτική μαρμελάδα σύκο, λουκάνικα κρασάτα, μπέικον και γνήσια λούντζα δικής τους παραγωγής. 
Μαζί με όλα αυτά μπορείς να απολαύσεις και μία κυπριακή και πολύ χορταστική ομελέτα μαζί με τον καφέ σου. Και όλα αυτά με μόνο 7 ευρώ το άτομο.  

Ο χώρος διαθέτει και εξωτερική βεράντα που σύντομα θα αναδιαμορφωθεί για να προσφέρει ζεστασιά τον χειμώνα που πλησιάζει. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη του Μνάσωνα είναι τα κύρια συστατικά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις αυτόν τον χώρο και βέβαια τα εκλεκτά και δικής τους παραγωγής προϊόντα.   


Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close