Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

15 πολυτελείς νέες αφίξεις αστέρων για να βάλεις στη λίστα σου

Τα νέα εστιατόρια της Κύπρου που μας προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία υψηλής γαστρονομίας

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μία νέα γενιά εστιατορίων κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή της στην Κύπρο ανεβάζοντας τον πήχη της εστιατορικής μας πραγματικότητας. Νέες luxury εστιατορικές αφίξεις που προέρχονται κυρίως από τα τρία καινούργια πολυτελή ξενοδοχεία της Κύπρου αλλά και εκτός κυρίως σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. 

15 νέες πολυτελείς επιλογές εστιατορίων που συνδυάζουν την υψηλή γαστρονομία, τα ονόματα φημισμένων σεφ και φυσικά ένα εντυπωσιακό περιβάλλον με διακόσμηση που μας παραπέμπει σε ανάλογα σπουδαία εστιατόρια του εξωτερικού. 

Οι νέες αφίξεις που αναφέρουμε βάζουν την Κύπρο ψηλά στον γαστρονομικό χάρτη και μας προσφέρουν εξεζητημένες και πολυτελείς επιλογές εστίασης.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 

The Jolly Joker 
Το Jolly Joker επί της οδού Στασικράτους (μέχρι πρότινος Fogo e Brasa) θα μαγνητίσει τους λάτρεις της δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας, οι οποίοι διψούν για ψαγμένες γεύσεις και πιάτα με συντεταγμένες τις εξαίρετες πρώτες ύλες, τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα προέλευσης και τις γαστρονομικές επιλογές για όλους τους διατροφικούς τύπους. Η κάρτα φέρει την βαριά υπογραφή του κορυφαίου executive chef του εστιατορίου Sense (βραβεύθηκε πρόσφατα με Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και του ταλαντούχου συνεργάτη του Δημήτρη Δημητριάδη. Ένας πολύ εντυπωσιακός χώρος με διακόσμηση που συνδυάζει ποικίλα στοιχεία που δημιουργούν μία αισθητικά άρτια εικόνα. Ίσως ένας από τους ωραιότερους χώρους εστίασης στην Κύπρο. 
(22777774) Στασικράτους 26, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-02.30 (η κουζίνα κλείνει στις 23.30).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ' αυτό το εστιατόριο της Λευκωσίας, τα παιδιά τρώνε δωρεάν
 

Tocayo
Απίστευτοι συνδυασμοί γεύσεων από Νοτιοανατολική Ασία και Λατινική Αμερική και ένα καλά μελετημένο μενού, υπογραμμένο από τον βραβευμένο chef Ανδρέα Ανδρέου, απολαμβάνεις στο new entry της πρωτεύουσας που ακούει στο όνομα Tocayo. Ανοίγει μόνο βράδια και θα το βρεις σε πάροδο της Στασικράτους σε έναν απίστευτα ατμοσφαιρικό, αποφορτισμένο από διακοσμητικά στοιχεία χώρο, αλλά με έξυπνες γεωμετρικές προσθήκες. Δύο καταξιωμένοι bartenders, ο Ντίνος Κωνσταντινίδης και ο Ανδρέας Σανιδιώτης, υπογράφουν τα φοβερά cocktail του που τα απολαμβάνεις στην ημικυκλική μπάρα του, αλλά και στα τραπεζάκια του όμορφα διαρρυθμισμένου χώρου.
(70088089) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Δ-Σ 20.00-23.00. 

ΛΕΜΕΣΟΣ 

Wolfgang steak house
Από τη Νέα Υόρκη κατευθείαν στο πιάτο σου και αυτή η δήλωση δεν έχει καμία δόση υπερβολής. Το αυθεντικό νεοϋορκέζικο steak house άνοιξε στην παραλιακή Λεμεσό έτοιμο να σε εισάγει στον κόσμο του πραγματικού και πολύ γευστικού steak. Το νέο εστιατόριο, που φέρει τη σφραγίδα του ιδρυτή του, Wolfgang Zwiener, είναι το πρώτο που ανοίγει στην Ευρώπη. O εσωτερικός του χώρος είναι διακοσμημένος με δάπεδο καρυδιάς, μοναδικά ψηφιδωτά και suede ταπετσαρία στους τοίχους. Το εστιατόριο διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για γεύμα και δείπνο και μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους. Σήμα κατατεθέν του είναι το USDA Prime Beef, το οποίο περνάει από διαδικασία ξηρής ωρίμανσης για τουλάχιστον 28 μέρες σε ειδικούς χώρους εντός του εστιατορίου. Οι steak lovers μπορούν να βρουν στο μενού διαχρονικά πιάτα, όπως Porterhouse, Bone-in Sirloin, Rib Eye και Filet Mignon, με συνοδευτικά Creamed Spinach, Mashed Potatoes και Sautéed Broccoli.
(70004515) Λεωφ. Αμαθούντος 2, Μουτταγιάκα. Δ-Κ 11.30-23.45.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10+1 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Όμοδος που γιορτάζει

Amara Hotel 

The Dining Room 
Αφιερωμένο στην κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, στο The Dining Room, θα δοκιμάσεις πιάτα αποκλειστικά φτιαγμένα με υλικά εποχής, τα οποία αναδεικνύουν τις κυπριακές γεύσεις με τον καλύτερο τρόπο.
(25442222) Λεωφ. Αμαθούντος 95.

Armyra By Papaioannou 
Θα ερωτευτείς τον χώρο με την πρώτη ματιά, αφού η θέα στην ακτή θα σε μαγνητίσει. Η ψαροταβέρνα του Amara Hotel έχει την υπογραφή του γνωστού chef Γιώργου Παπαϊωάννου, φρέσκα ψάρια που μυρίζουν θάλασσα και ένα μενού που θα σε σαγηνεύσει. 
(25442222) Λεωφ. Αμαθούντος 95.

Ristorante Locatelli
Έμπνευση και δημιουργία του διάσημου chef Giorgio Locatelli, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του Λονδίνου απέκτησε το πρώτο του αδερφάκι στην Κύπρο. Με μενού ξεκάθαρα και αποκλειστικά εμπνευσμένο από την Ιταλία, το Locatelli δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από χειροποίητες πάστες, ακαταμάχητα γλυκά και φρέσκες πρώτες ύλες.
(25442222) Λεωφ. Αμαθούντος 95.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φύγαμε για εκδρομή στα 3 ωραιότερα χωριά της Σολέας

Matsushisa Limasol 
Ακόμη ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εστιατόριο, αυτήν τη φορά ιαπωνικής προελεύσεως. Το μενού του Matsushisa Limassol κρύβει πίσω του τον παγκοσμίου φήμης chef Nobu Matsushisa. Ο χώρος σχεδιάστηκε από τον David Rockwell και περιλαμβάνει μοναδικά signature κομμάτια, υλικά, χρώματα και υφές, που αντανακλούν τις ρίζες του Mr Nobu. Το μενού βασίζεται στην Japanese-Peruvian κουζίνα και περιλαμβάνει εξαιρετικά πιάτα, όπως Salmon karashi su, Rock shrimp tempura, New style sashimi και Nobu sushi and sashimi.
(25442222) Λεωφ. Αμαθούντος 95.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα καλύτερα σουβλάκια της Λευκωσίας 

Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa

Dafne
BBQ, παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι να καίνε και μερικά από τα πιο εκλεκτά ελληνικά κρασιά συμπληρώνουν το μενού του ελληνικού εστιατορίου Dafne, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει μια άλλη πνοή στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. 
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11. Δ-Κ 12.30-22.30. Απαιτείται κράτηση.

Il Teatro
Φρέσκες γεύσεις από τη Νότια Ιταλία με την open plan κουζίνα να βρίσκεται στημένη γύρω από έναν παραδοσιακό ιταλικό ξυλόφουρνο. Εξαιρετική κάβα με ιταλικά και κυπριακά κρασιά. 
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11. Δ-Κ 19.00-23.00. Απαιτείται κράτηση.

Islands
Αυτό που λέμε, όνομα και πράμα, αφού αυτό το ‘ανοιχτό’ εστιατόριο είναι τοποθετημένο σε μικρά νησάκια, τα οποία επιπλέουν πάνω στην πισίνα. Στην ουσία κάθε μικρό νησάκι, είναι ένας ιδιωτικός χώρος εστίασης, το οποίο έχει το δικό του όνομα, εμπνευσμένο από ένα ελληνικό νησί. Το μενού του Islands είναι ένα αφιέρωμα στις διάφορες κουζίνες και κουλτούρες της περιοχής. 
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11. Τρ-Σ 19.00-23.00. Απαιτείται κράτηση.

The Grill
Το steak house του Parklane, λειτουργεί μόνο για δείπνο και διαθέτει εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Ειδικεύεται αποκλειστικά σε κρέατα σχάρας, όπως dry-aged beef, τα οποία παλαιώνουν σε ειδικά ψυγεία. Παιδιά κάτω των 10 ετών δεν επιτρέπονται. 
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11. Δ-Κ 19.00-23.00. Απαιτείται κράτηση.

The Gallery-Sushi Bar
Τοποθετημένο στο ισόγειο, έχει θέα στους κήπους του ξενοδοχείου και στη Μεσόγειο. Το μενού του The Gallery προσφέρει μια ευρεία γκάμα από sushi.
(25862000) Γιάννου Κρανιδιώτη 11. Δ-Κ 19.00-23.00.

ΠΑΦΟΣ 

Amavi Hotel 

Immenso
Η εμπειρία ξεκινά από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθεις στο απαστράπτον ξενοδοχειακό κατάλυμα πέντε αστέρων, το Amavi Hotel, και θα περιπλανηθείς ανέμελα στη μεγαλοπρεπή και μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα, συλλογή από έργα τέχνης επώνυμων καλλιτεχνών. Η άφιξή σου στον πέμπτο όροφο θα σε φέρει στη βεράντα του Immenso, με θέα στην παραθαλάσσια και ορεινή Πάφο, για να απολαύσεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και πολύ καλή Πανασιατική Κουζίνα. Με ένα ποτηράκι σαμπάνια (€12-€19) ξεκινάς να μελετάς ένα-ένα τα πανασιατικά πιάτα του κορυφαίου, βραβευμένου με αστέρι Michelin, chef Theodor Falser, έξυπνα ομαδοποιημένα σε τρεις βασικές ομάδες, Raw, Not so raw και Warm.
(26522500) Λεωφ. Ποσειδώνος 22, Πάφος. Τρ-Κ 19.00-22.30.

Fort·O·Lana
Μοναδικής φιλοσοφίας, εστιατόριο δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας, περιτριγυρισμένο από το πράσινο των κήπων του ξενοδοχείου Amavi και της γαλάζιας θάλασσας της περιοχής. O ευρηματικός chef Χριστόδουλος Θεοφάνους και ο executive chef του ξενοδοχείου Χρήστος Κουδουνάς εντυπωσιάζουν με την αυθεντικότητα των προτάσεων και τη δημιουργικότητά τους σε όλα ανεξαιρέτως τα καλοφτιαγμένα πιάτα που παρελαύνουν κάθε βράδυ στα πλημμυρισμένα από κόσμο τραπέζια του εστιατορίου.
(26522500) Λεωφόρος Ποσειδώνος 22, Πάφος. Παρ-Τετ 19.00-22.00.

Nocturne
Εμβληματικό εστιατόριο, με απαστράπτουσα σκηνική εικόνα, εντός του πεντάστερου ξενοδοχείου Amavi. Οι μεσογειακές δημιουργίες του βραβευμένου με αστέρι Michelin, chef Theodore Falser, μεταφράζονται σε ένα ανατρεπτικό dégustation menu, με συντελεστές την αριστεία των πρώτων υλών, τον σεβασμό στα πρωτογενή χαρακτηριστικά τους, αλλά και τις γευστικές δημιουργίες. Οι οινικές προτάσεις, το ζωντανό πιάνο και η όλη ατμόσφαιρα του χώρου είναι μοναδικά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.
(26522500) Λεωφ. Ποσειδώνος 22, Πάφος. Πεμ-Τρ 19.00-22.30.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close