Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2020
Το Θέατρο Ανεμώνα μένει σπίτι και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε παλαιότερες και πιο πρόσφατες παραστάσεις της, στο YouTube!
Τίποτα δεν μπορεί βεβαίως να αντικαταστήσει την αληθινή μαγεία που συντελείται με την ενεργειακή πνευματική επικοινωνία ηθοποιών και θεατών, τόσο που καταργεί νοερά τη διαχωριστική γραμμή σκηνής και πλατείας. Όμως οι παραστάσεις αυτές-ή και επιλεγμένα αποσπάσματα από κάποιες παραστάσεις-λειτουργούν ευεργετικά κατά την περίοδο της απομόνωσης και μας θυμίζουν την ασυναγώνιστη, την αληθινή μαγεία της ζωντανής τέχνης του θεάτρου ώστε να μεστώνει η ανυπομονησία για το επόμενο μας συναπάντημα. Οι περισσότερες παραστάσεις δεν έχουν δεχτεί κάποια τεχνική επεξεργασία και μοντάζ-πλην μερικών εξαιρέσεων-και είναι οπτικογραφημένες για σκοπούς αρχείου με μία μόνο κάμερα. Θα προσπαθήσουμε όμως να μεταδώσουμε τις παραστάσεις εκείνες που μπορεί σχετικά άνετα κάποιος να παρακολουθήσει.
(1) "ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΗ" (μεταφορά της κλασικής νουβέλας του ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ από την Ροζίτα Σώκου σε σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου).
Δείτε την παράσταση, ΕΔΩ
(2) "ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ" (το κλασικό μπουλβαρτου Γιαν ντε Χάρτογκ είναι μια ρομαντική κωμωδία καταστάσεων που εξυμνεί το σημαντικότερο των συναισθημάτων, την αγάπη).
Δείτε την παράσταση, ΕΔΩ
(3) Το "Γηροκομείον τα Χερουβείμ" (μια πικρή λαική κωμωδία του Νέαρχου Ιωάννου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τοκκαρή).
Δείτε την παράσταση, ΕΔΩ
(4) "ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ" (πρόκειται για την κλασική κομεντί του Αλέκου Σακελλάριου σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκα).
Δείτε την παράσταση,EΔΩ:
(5) “Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΦΚΙΟΛΑΡΗΣ” (ηθογραφική σατιρική κωμωδία του συμπατριώτη μας συγγραφέα Αντρέα Κουκκίδη σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος).
Δείτε την παράσταση,EΔΩ:
(6) "ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ Τ' ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ" (ηθογραφική σατιρική κωμωδία του συμπατριώτη μας συγγραφέα Αντρέα Κουκκίδη σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος).
Δείτε την παράσταση, ΕΔΩ.
(7) "ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ" (κυπριακή μουσική κωμωδία του συμπατριώτη μας συγγραφέα Αντρέα Κουκίδη σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος).
Δείτε την παράσταση, ΕΔΩ.
(8) "ΤΟ ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" (ηθογραφική σατιρική κωμωδία του συμπατριώτη μας συγγραφέα Αντρέα Κουκκίδη σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος).
Δείτε την παράσταση, ΕΔΩ.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΘΟΚ
ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE ΔΩΡΕΑΝ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΤΟ: ΕΓΓΡΑΦΗ! ΑΦΟΥ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΔΩ: youtube.com/channel/UCJHQIoolPPuu_oyYVms2nFg
Σχετικά

"Φουκού": Επιπλέον παράσταση για το θεατρικό έργο του Φώτη Γεωργίδη
Ένα έργο βασισμένο σε μία αλήθεια που καίει

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

7 θεατρικές παραστάσεις που φέρνουν την Ευρώπη (και την Αθήνα) στην Κύπρο το επόμενο διάστημα
Από μεγάλες παραγωγές της Αθήνας μέχρι διεθνείς αφίξεις, η θεατρική σκηνή της Κύπρου υποδέχεται 7 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ακυρώθηκε η παράσταση "Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" με τους Πέτρο Γαϊτάνο και Προκόπη Αγαθοκλέου
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

10+2 θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε τον Ιουλίο στην Κύπρο
Μοναδικές βραδιές με τέχνη, γέλιο και συγκίνηση

Οι Underdogs της κυπριακής stand‑up comedy σκηνής επιστρέφουν στη Λάρνακα
Μετά από 6 sold-out παραστάσεις στην Λευκωσία

Βλέπουμε τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο Κούριο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Ιλιάδα του Ομήρου: Για μία μόνο παράσταση η Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή της κατευθείαν από την Ελλάδα
Μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία

Οι «Οικογενειακές Ιστορίες των Κρητικών» περιοδεύουν σε όλη την Κύπρο
Επιτέλους η πιο αστεία οικογένεια θα μοιράσει ασυγκράτητα γέλια και στην Κύπρο

Η καθηλωτική "Ανδροµάχη" του Ρηγίνου Ρηγίνου, με τη Δένεια Μιµερίνη, στην Κύπρο
Μια σπάνια θεατρική εµπειρία έρχεται στην Κύπρο για δύο µόνο βραδιές.

Ακροάσεις για την παραγωγή του έργου της Νέας Σκηνής «Ο μικρός Έγιολφ» του Χένρικ Ίψεν
Οι ακροάσεις θα είναι ατομικές και θα διεξαχθούν διαδικτυακά
Περιοδεία στην Κύπρο θα κάνουν τρεις ραψωδίες της Οδύσσειας, μετά την Επίδαυρο
Έρχεται η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τον ΘΟΚ