11-12 November 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Οι "Βιρτουόζοι του Ακορντεόν" από την Αγία Πετρούπολη στην Κύπρο

Η διάσημη ορχήστρα «Οι Βιρτουόζοι του Ακορντεόν» από την Αγία Πετρούπολη θεωρείται μία από τις κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2019

Η διάσημη ορχήστρα «Οι Βιρτουόζοι του Ακορντεόν» από την Αγία Πετρούπολη θεωρείται μία από τις κορυφαίες ορχήστρες του κόσμου.  Οι βιρτουόζοι σολίστες της αποτελούν ένα μουσικό πυροτέχνημα στο κόσμο της κλασικής της παραδοσιακής αλλά και της ροκ μουσικής.

Στη μητρόπολη του Πατζιάν (τη σημερινή Αγία Πετρούπολη), το 1943  ο μαέστρος Παβέλ Ιβάνοβιτζ Σμιρνόβ ίδρυσε την ορχήστρα την οποία μέχρι σήμερα διευθύνει η ευφυΐα και το ταλέντο τριών γενεών.  Πρώτα οι υιοί του, μαέστροι Γιούρι και Βλατιμίρ Σμιρνόφ και σήμερα ο εγγονός τους Γιάροσλαβ.

Ως ορχήστρα έχει τιμηθεί με αμέτρητα αλλά σημαντικά βραβεία και επαίνους.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τους μόνιμους πρεσβευτές της Ρωσικής κουλτούρας.  Διεθνούς φήμης συνθέτες όπως ο Σιοστακόβιτζ αλλά και ο Χατζατουριάν αναγνώρισαν την αξία της και την στήριξαν σημαντικά στο έργο της.

Για κάθε κονσέρτο o μαέστρος βασισμένος στα ένστικτά της Ρωσικής μουσικής ψυχής επιλέγει από το ατελείωτο ρεπερτόριο της ορχήστρας και η ορχήστρα πάντα ερμηνεύει στο μέγιστο το δυνατοτήτων της παρασύροντας έτσι τον ακροατή σε ένα μουσικό όνειρο, σε μία αξέχαστη μουσική εμπειρία. Και σαν αντάλλαγμα του τέλειου συμφωνικού ακούσματος, της δυναμικής και της βιρτουόζικης ευφυΐας η ορχήστρα πάντα εισπράττει τον ενθουσιασμό του κοινού.

Οι  παραστάσεις θα γίνουν στις 
11 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο  Στροβόλου  με την συνεργασία του Δήμου Στροβόλου και στις  
12 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού  
Έναρξη παραστάσεων 20:30 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close