Παιδί

10+1 προτάσεις για παιδικό θέατρο το σαββατοκύριακο

Πάμε θέατρο μαζί με το παιδί

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019

Το θέατρο είναι ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος μαθήματα ζωής και συναισθήματα πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για ένα παιδί. Τα παιδιά αγαπώντας το θέατρο μαθαίνουν να σέβονται τον εαυτό τους αλλά και τους συνανθρώπους τους. Στην Κύπρο είμαστε τυχεροί αφού κάθε χρόνο ανεβαίνουν πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Ο Οκτώβριος στην Κύπρο παραδοσιακά είναι πλούσιος σε παιδικές παραστάσεις. Αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε ανάμεσα σε 11 διαφορετικές παραστάσεις που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά αλλά θα αγαπηθούν και από τους μεγάλους. 

Το Check In Cyprus σου προτείνει τις 11 παιδικές παραστάσεις που ανεβαίνουν αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο. 



Ο Μικρός Πρίγκιπας
Μια ευφάνταστη, χειροποίητη παράσταση με ηθοποιούς, αυτοσχεδιασμούς, κούκλες και human-puppets που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση αποτελεί θεατρική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Η σκηνοθέτιδα Βασιλική Ανδρέου, η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την μεταφορά του έργου στη σκηνή, δηλώνει ότι «το μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα ζωής και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή». Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου. 
Κάθε Σάββατο στις 15.00 & Κυριακή στις 11.00, Θέατρο Ένα Λευκωσία. Πληρ. 22348203. 

Και τώρα... Τι;
Αυτό είναι το έργο που ετοιμάζει αυτή την περίοδο το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, που σκοπό έχει να φανερώσει, σε μικρούς και μεγάλους, την εσωτερική δύναμη που κρύβει μέσα του, ο καθένας από μας. Πόσο σημαντικό είναι για όλους, παρά την διαφορετικότητα μας, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να πετυχαίνουμε το ακατόρθωτο. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που θα χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους γέλιο και συγκίνηση. Μια παράσταση κατάλληλη για ... παιδιά 2 έως 102 χρόνων, γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια, χιούμορ, χρώμα, τραγούδι και χορό, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 16.00 & κάθε Κυριακή στις 10.30, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 99485083-22270420. 

Ο Πρίγκιπας Βάτραχος
Ο ‘Πρίγκιπας Βάτραχος’ είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Βεστιάριο. Το έργο είναι βασισμένο στο γνωστό κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ και προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι σε μια εποχή, όπου ζουν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες. Σε μια εποχή, όπου μιλούν ακόμα και οι βάτραχοι. Μια κορώνα πριγκιπική, ένα μαγικό αθώο φιλί και ένα χρυσό τόπι, στρώνουν ροδοπέταλα στον δρόμο κάθε παραμυθένιου ήρωα καθορίζοντας τη μοίρα και το πεπρωμένο του. Παίζουν: Γιάννης Σπανός, Μύρια Χώπλαρου, Ξάνθια Αργυρού, Νεκτάριος Λοϊζίδης και Αφροδίτη Σπανού Λοΐζου.
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 15.00 & 17.30& Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 11.00 & 15.00, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Πληρ. 96403029-96020301. 



Πινόκιο
Το Θέατρο Αντίλογος ανεβάζει για τη νέα θεατρική σεζόν το διάσημο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, ‘Πινόκιο’, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου. Ο Πινόκιο είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883 ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι ‘Οι περιπέτειες του Πινόκιο’ του Καρλο Κολόντι, και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλές προσαρμογές της ιστορίας, σε όλο τον κόσμο. Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι.
Κάθε Κ | Flea Theatre, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 99251331.



Ο Νικολάκης η Λαίδη και ο Αλήτης
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη κλείνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας στο χώρο του παιδικού θεάματος και τα γιορτάζει με την νέα της παραγωγή «Ο Νικολάκης η Λαίδη και ο Αλήτης». Αφιερωμένη στο πιο πιστό φίλο του ανθρώπου το Σκύλο. Μέσα από την παράσταση εκτός από το γέλιο το τραγούδι και το χορό, σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς για τα αδέσποτα σκυλάκια  και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι .. παίξαμε το βαρεθήκαμε και μετά το πετάμε. Παίζουν: Κώστας Σχοινιού ( Νικολάκης) , Στέλιος Στυλιανού , Μαργαρίτα Λοίζου , Ερμιόνη Κωμοδρόμου  και ο Δώρος Κυριακίδης.
Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Θέατρο ΕΝΑΦ  (Αγία Φύλα), Λεμεσός, 15.00 & 16.30 / Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 10.45. Πληρ. 99055537. 

Πούπα
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ανεβάζει  σε παγκύπρια πρώτη το έργο «Πούπα», βασισμένο στο παιδικό βιβλίο της Μελίσσα Έκκερς που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου.  Η Πούπα, μια νεαρή και ξεχωριστή κάμπια πρόκειται να μεταμορφωθεί σε μια πεταλούδα. Σύντομα, θα ανακαλύψει τι σημαίνει να μπορείς να πετάξεις και να απολαύσεις τον κόσμο από ψηλά. Η περιπετειώδης φύση της την οδηγεί σε ένα ταξίδι που κάνει την μετατροπή της, ακόμα πιο συναρπαστική. Όταν βρίσκεται ξαφνικά σε ένα τσίρκο, σε μια άγνωστη χώρα, η Πούπα ανακαλύπτει τις χαρές και τη σημασία του να ζεις τη ζωή, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της. Η ιστορία της Πούπα λοιπόν, είναι βασισμένη σε μια περιπέτεια, ένα ταξίδι στο χρόνο και την ποιότητα που προσδίδουμε σ’ αυτόν. Παίζουν: Ναταλία Παναγιώτου, Δέσποινα Χρυσάνθου. 
Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 17.00 και Κυριακή στις 10.30. Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.

Αλαντίν: ένας θαυμάσιος, καινούργιος κόσμος
Η Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει το υπέροχο παραμύθι «Αλαντίν: ένας θαυμάσιος, καινούργιος κόσμος» σε μορφή ενός μιούζικαλ για όλη την οικογένεια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπρατάκου. Η πολυαγαπημένη ιστορία «ο Αλαντίν και το Μαγικό Λυχνάρι!» , που προέρχεται από την σπουδαία συλλογή αραβικών παραμυθιών «Χίλιες και Μία Νύχτες», ζωντανεύει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου. Ακολουθήστε τον Αλαντίν στις περιπέτειές του στη σαγηνευτική Άγκραμπα, ανακαλύψτε το μαγικό λυχνάρι, ταξιδέψτε με το ιπτάμενο χαλί και πολεμήστε τον κακό μάγο! Ένα φαντασμαγορικό musical, που μιλάει για τις ανθρώπινες αξίες και τη δύναμη της αγάπης, με πολύ χιούμορ, εντυπωσιακές χορογραφίες, περιπέτεια και τραγούδια.
Κάθε Κυριακή, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 22312940, 22421609.

Η κουκουβάγια που ζήλευε
Οι Little Worry People ανακοινώνουν με χαρά το Πρώτο Φεστιβάλ Κουκουβάγιας! Στα πλαίσια του Φεστιβάλ παρουσιάζουν τη Θεατρική παράσταση “H κουκουβάγια που ζήλευε…” η οποία συνδυάζει ταυτόχρονα θεατρικό παιγνίδι αλληλεπίδραση και συζήτηση με τα παιδιά. Είναι μια ευρηματική παράσταση που πραγματεύεται το πολυδιάστατο θέμα της ζήλειας. Η παράσταση έχει ΣΤΟΧΟ να βοηθήσει τα παιδιά να απαλλαγούν από το αρνητικό συναίσθημα της ζήλειας. Παράλληλα ενισχύεται ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών με αρχές & αξίες όπως είναι η αγάπη, η προσφορά & η ανιδιοτέλεια.
Κυριακή 13 Οκτωβρίου, The Little Worry People Art and Drama Studio Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Έγκωμη, 11.00. Πληρ. 99415511. 

Μια φορά τζαι έναν τζαιρό
Η θεατρική ομάδα Point To παρουσιάζει την παιδική παράσταση Μια φορά τζαι έναν τζαιρό του Νικόλα Δημητρίου. Ο Γιώργος και η Φανή πάνε εκδρομή στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στην Ευρύχου. Όταν μια διακοπή ρεύματος αφήνει την τηλεόραση κλειστή και τα τάμπλετ άδεια από μπαταρία, δεν απομένει άλλος τρόπος ψυχαγωγίας από τα παραμύθια.
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, Θέατρο WhereHaus 612, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 99359530, 99122552. 



Αστρογέννητο Παιδί
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα παρουσιάζει το εξαιρετικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Το Αστρογέννητο Παιδί». Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο… Και έτσι αρχίζει η ιστορία και το ταξίδι της ζωής για το αστρογέννητο παιδί που έρχεται να μας ταξιδέψει μαζί του και να μας διδάξει για τις μεγάλες αξίες όπως η ομορφιά, η καλοσύνη, η ταπεινότητα, η μετάνοια, η ηθική, η δικαιοσύνη, η προσφορά, η Αγάπη. 
Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 11.00. Πληρ. 24652800, 99490102.

Ομήρου Οδύσσεια
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας παρουσιάζει το θεατρικό  έργο για μικρούς και μεγάλους, ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, σε διασκευή και απόδοση λόγου της Ρέας  Ιωαννίδου.
Η Οδύσσεια περιγράφει την επιστροφή του Οδυσσέα από την Τροία στη πατρίδα του την Ιθάκη, 10 χρόνια μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Θα ταξιδέψουμε στο νησί της Καλυψούς, των Φαιάκων, στην χώρα των Λωτοφάγων, των Κυκλώπων και θα αντιμετωπίσουμε τον θυμωμένο Ποσειδώνα. Θα ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου, θα πλανευτούμε από την Κίρκη, θα κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες, θα παλέψουμε με τα κύματα και όταν πια φτάσουμε στη Ιθάκη θα αντιμετωπίσουμε τους μνηστήρες και την πιστή Πηνελόπη, θα κάνουμε παρέα με τους Θεούς και μυθικούς ήρωες του Ολύμπου, θα έχουμε προστάτιδα τη Θεά Αθηνά, το Δία, τον Ποσειδώνα, και τον Ερμή να διαφεντεύουν τη μοίρα των ανθρώπων. Στο τέλος η επιμονή ή αγάπη στη πατρίδα, ο γυρισμός και η ένωση με την οικογένεια θα θριαμβεύσουν.
Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ, 10.30. Πληρ. 70001947.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close