Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2019
O νέος θεσμός στα πολιτιστικά της πόλης της Λευκωσίας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας ανοίγει αυλαία στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 20:30 με τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη «Πάμε γι’ άλλες Πολιτείες».
«Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια Ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα» μοιράζεται μαζί μας ο Σταμάτης Σπανουδάκης.
Ένας «παρεξηγημένος» στίχος του 1987, γίνεται τραγούδι και καταλήγει 32 χρόνια αργότερα σε μία αλλιώτικη συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι και χορωδία. Όλα μαζί τα συστατικά αυτά δημιουργούν διαφορετικά μουσικά τοπία παντρεύοντας Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες αλλά και καινούργιες μουσικές του Σταμάτη Σπανουδάκη, σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκε άλλη φορά.
Μαζί με το συνθέτη θα εμφανιστούν οι σολίστες Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λύρα), Βασίλης Βασιλειάδης (τρομπέτα), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα), η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» (Δημήτρης Κοτταρίδης βιολοντσέλο) και στο τραγούδι η Αθηνά Χιώτη. Συμμετέχει η μικτή χορωδία «Μελωδοί» με κλιμάκιο της χορωδίας ΤΕΥ-ΑΤΗΚ, με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.
Παραγωγή: Μελωδικό Καράβι.
Υ.Γ. Σταμάτης Σπανουδάκης: “Η «παρεξήγηση» ήταν ο στίχος «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές». Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το «κλειδί», όμως, του στίχου είναι το επαναλαμβανόμενο «Αν το θες»”.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: € 22 / 18
www.soldoutticketbox.com, τα καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-15:00 και μια ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων του Φεστιβάλ).
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
13 Οκτωβρίου 2019
Σχετικά

Δωρεάν παραδοσιακά προϊόντα και κυπριακά ποτά με μουσική από τον Στέφανο Πελεκανή
Μία ξεχωριστή εκδήλωση με μουσική, γεύσεις και κυπριακά ήθη

Η Ισπανία αποφασίζει επίσημα την απόσυρση από τη Eurovision 2026 αν συμμετάσχει το Ισραήλ
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Δεκέμβριο, όταν η EBU θα αποφασίσει αν το Ισραήλ θα παραμείνει ή θα αποκλειστεί

Η Δέσποινα Βανδή ξεσηκώνει απόψε την Πανεπιστημιούπολη
Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα ετοιμάζεται να τραγουδήσει «Όσα Αγαπάει» στη Λευκωσία

Μπουζούκια Αθήνα 2025-2026: Τα καλύτερα νυχτερινά σχήματα του χειμώνα έρχονται
Διασκέδαση με αγαπημένους μας καλλιτέχνες στην ελληνική πρωτεύουσα

«Μουσική στην πόλη»: Μια μοναδική μουσική εμπειρία στην καρδιά της Λευκωσίας
Πλάι στα φωτισμένα ενετικά τείχη

Η εκρηκτική Λένα Ζευγαρά έρχεται στην Κύπρο για μία μοναδική βραδιά
Με αγαπημένες ελληνικές επιτυχίες

Ο αυτοδίδακτος τραγουδοποιός Παναγιώτης Λοΐζου στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ο γυμναστής που έγινε μουσικός, μαθαίνοντας μόνος του να παίζει κιθάρα και λαούτο

Δημήτρης Μεσημέρης: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία του στην Λευκωσία
Μας παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «ΤΙΚ ΤΑΚ»,

Διπλή αποθέωση για την Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο με πάνω από 130.000 θεατές [ΒΙΝΤΕΟ]
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη δεύτερη sold out συναυλία

Ο Λιούις Καπάλντι επιστρέφει στις μεγάλες σκηνές μετά τη μάχη με το σύνδρομο Τουρέτ
Η συγκινητική στιγμή στο Γκλάστονμπερι το 2023

STARLIGHT 1: Δύο διεθνούς φήμης καλλιτέχνες έρχονται στην Κύπρο
Ο βιολιστής και μαέστρος Thomas Zehetmair και η λαμπρή βιολίστα Ruth Killius

Ο πολυβραβευμένος 17χρονος τενόρος, Ιωάννης Λιβανός, για μία συναυλία στην Λευκωσία
«Για Ένα Όνειρο Ζούμε» με μια βραδιά που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη