Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2020
Είτε επειδή το σχολείο έκλεισε προληπτικά, είτε επειδή το παιδί μας αρρώστησε και το κρατάμε στο σπίτι για να προφυλάξουμε τα υπόλοιπα, το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτές τις μέρες αναζητάμε τρόπους για να γεμίσουμε δημιουργικά και ψυχαγωγικά τον ατελείωτο χρόνο που περνάμε στην… καραντίνα!
Στην Ιταλία, η οποία πλήττεται σημαντικά από τον κορωνοϊό και έχει θέσει ολόκληρη τη χώρα της σε καραντίνα, ο Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού Dario Franceschini, ζήτησε να μεταδοθούν στην τηλεόραση περισσότερα προγράμματα με μουσική, θέατρο, τέχνη και κινηματογράφο. Με τον τρόπο αυτό, ο κόσμος που παραμένει για μέρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι, θα έχει τη δυνατότητα να ψυχαγωγείται ποιοτικά. Επιπλέον, ο υπουργός ενθάρρυνε τους καλλιτέχνες να προβάλλουν τα σόου τους στα social media.
Ακολουθώντας αυτή την ιδέα, όσοι περνάμε χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι, μπορούμε να επισκεπτόμαστε αυτές τις μέρες τη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία θα βρούμε πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις των προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α.
Επισκεφθείτε, λοιπόν, το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και απολαύστε την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.
Ακόμα, μπορείτε να:

Σχετικά
Η Λεμεσός (για δύο μέρες) θα γεμίσει παιχνίδια, παιδιά και χαμόγελα!
Το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού υποδέχεται το Family Fun Festival για ένα μοναδικό διήμερο διασκέδασης και προσφοράς
Ένα υπέροχο φεστιβάλ, αφιερωμένο στα παιδιά, στο χωριό
Το 2ο Παιδικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Λαγουδερών θα στηθεί στην Πλατεία Παναγίας του Άρακα
Το Σάββατο θα πάμε στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Θάλασσας
1ο Παιδικό Φεστιβάλ Θάλασσας για την Επαρχία Αμμοχώστου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA
Στο 1ο Φεστιβάλ Παιδιού Αλάμπρας θα κερνούν γάλα όλα τα παιδιά!
Ένα μοναδικό απόγευμα γεμάτο χαμόγελα, παιχνίδι και διασκέδαση
Ένα ξεχωριστό θερινό σχολείο μετατρέπει τη Λευκωσία σε θεατρική σκηνή
Νέα εμπειρία για παιδιά στη Λευκωσία
14 παιδικές εκδηλώσεις που θα λατρέψουν τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο
Δωρεάν φεστιβάλ, παιχνίδια, παραστάσεις και οικογενειακές δράσεις σε πόλεις και χωριά της Κύπρου
Καλοκαιρινά Δημιουργικά Πρωινά στο Τεχνόπολις 20: Ένα καλοκαίρι γεμάτο φαντασία, παιχνίδι και έκφραση
Μουσική, θεατρικό παιχνίδι, χορός και δημιουργικές δράσεις συνθέτουν ένα ξεχωριστό πρωινό πρόγραμμα για παιδιά 5 έως 12 ετών
Ο Στρόβολος ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Παιδιού στο πάρκο!
Ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα, γεμάτο παιχνίδι, γνώση και νέες εμπειρίες
Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά θα στηθεί στο Φρέναρος
Mε δωρεάν φαγητό και λιχουδιές για όλους
Το Παραλίμνι θα γεμίσει παιδιά!
Έρχονται η 1η Παιδική Biennale Παραλιμνίου 2026 και το 35ο Φεστιβάλ Παιδιού Αμμοχώστου
Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ στην Αξιοθέα
Μία παράσταση που συνδυάζει το παραμύθι με ζωντανή αφήγηση, θέατρο σκιών και μουσική επί σκηνής
Τα Περβόλια γιορτάζουν τα παιδιά με μια μέρα γεμάτη παιχνίδι, δημιουργία και εκπλήξεις
Φουσκωτά, εργαστήρι μαγειρικής, παιδικά ταλέντα και δωρεάν παγωτό συνθέτουν το σκηνικό μιας μεγάλης γιορτής αφιερωμένης στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας.