Μουσική , Συναυλίες & Events

Οι 15+1 μεγάλες συναυλίες του Οκτώβρη στην Κύπρο

Το Check In επιλέγει τις καλύτερες συναυλίες του μήνα, που αξίζει να απολαύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2019

Ο Οκτώβριος είναι ήδη εδώ και μπορεί ημερολογιακά τουλάχιστον να βρισκόμαστε στο φθινόπωρο, στην Κύπρο ωστόσο συνεχίζουμε να ζούμε το (παρατεταμένο) καλοκαίρι.

Ένα μήνα που μας επιτρέπει ακόμα να βγούμε και να απολαύσουμε συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες σε ανοιχτά θέατρα, υπαίθριους χώρους, πλατείες, γήπεδα και όχι μόνο.

Διάβασε παρακάτω ποιους θα υποδεχθούμε στην Κύπρο τον Οκτώβριο, και βάλε υποσημείωση "να μην ξεχάσω να πάω".

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Φιλοξενίας διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Αθανασίου στα πλαίσια της συμμετοχής του ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Snapshots from the borders». Στόχος τους προγράμματος η βελτίωση της κριτικής αντίληψης των ευρωπαϊκών, εθνικών και τοπικών φορέων λήψης αποφάσεων και της κοινής γνώμης σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.30 στην «Πλατεία Ειρήνης» μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί από τον πολυαγαπημένο δημοσιογράφο Αντρέα Δημητρόπουλο και θα κορυφωθεί με τη συναυλία του κορυφαίου κύπριου καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την πρωτοβουλία των εταίρων του έργου να θεσμοθετήσουν την 3η Οκτωβρίου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Φιλοξενίας για τους μετανάστες και πρόσφυγες που χάθηκαν στη Μεσόγειο θάλασσα στην προσπάθειά τους να μεταβούν στην Ευρώπη. Για τον ειδικό αυτό σκοπό, στην εκδήλωση, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο «petition corner», στο οποίο οι επισκέπτες καλούνται να υπογράψουν για την καθιέρωση της 3ης Οκτωβρίου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Φιλοξενίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ολλανδικής παραγωγής "BUT NOW IS PERFECT ", χορογραφίες αλλά και τον κύπριο τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος θα τραγουδήσει εις μνήμη των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους. Το πρόγραμμα «Snapshots from the borders» και η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
>> Πεμ 3 Οκτ, «Πλατεία Ειρήνης», μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου, Λεμεσός, 19.30. Είσοδος δωρεάν. 

Γιώργος Θεοφάνους: Παναγία, η μητέρα του φωτός
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το σύγχρονο ορατόριο για την Παναγία με τίτλο «Παναγία - Η Μητέρα του Φωτός» του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους με τις δύο παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2019, το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» (το οποίο τελεί  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και έχει ως σκοπό την έρευνα, διάσωση και προβολή των πνευματικών και πολιτιστικών μας παραδόσεων) σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις Λεμεσού, Ταμασού και Κιτίου θα προβούν στην παρουσίασή του και στην Κύπρο. Το πρόσωπο της Παναγίας επιδρά καταλυτικά στις ψυχές ποικίλου ακροατηρίου, το οποίο θα την αντιμετωπίσει ως Μάνα, μεσίτρια και διαρκή συμπαραστάτρια. Με έμπνευση από τις επτά θαυματουργές εικόνες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, καθώς και την Αγία Ζώνη της Παναγίας, επιχειρείται μια παράσταση, η οποία φιλοδοξεί, με ποιητική απλότητα και μέσα από  βλέμμα παιδιού, να προσφέρει ένα σεμνό προσκύνημα στην ιερή της εικόνα και ένα γλυκό φιλί στο ολοζώντανο, ζεστό της χέρι.
>> Παρ 4 Οκτ, Κηποθέατρο Λεμεσού.
>> Σ 5 Οκτ, Πολιτιστική Σκηνή Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Επισκοπειό Λευκωσία
>> Κ 6 Οκτ, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, 19.30. | Τα έσοδα των εισιτηρίων θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο εκάστης Μητροπόλεως.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στη Δερύνεια
Τα λόγια για τον Μίλτο είναι πλέον περιττά: 24 χρόνια πορείας με μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 12 πετυχημένους δίσκους, σημαντικές συνεργασίες. Όλα με το προσωπικό του στίγμα: την πετυχημένη του ισορροπία μεταξύ ροκ και παραδοσιακής μουσικής και τη δυνατή σύνδεσή του με τον κόσμο. Η βραδιά στη Δερύνεια θα τα έχει όλα: παραμύθια, κακές συνήθειες, ιστορίες και τραγούδια που ζούνε λαθραία, παλιά και αγαπημένα τραγούδια, όπως «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης», τις «Πεθαμένες Καλησπέρες», αλλά και νέες επιτυχίες των τελευταίων του δισκογραφικών δουλειών. Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ο Μίλτος θα μας τα πει όλα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Θύμιος Παπαδόπουλος – πνευστά, Νίκη Γρανά - πιάνο, ακορντεόν, Πάρις Περυσινάκης - λύρα, μαντολίνο, Ηλίας Δουμάνης - τύμπανα, Δημήτρης Μουτάφης - μπάσο, Πασχάλης Κολέντσης - ηχοληψία, Μανώλης Μπράτσης – φωτισμοί.
Οργάνωση Παραγωγής: STRAY MUSIC.
>> Παρ 4 Οκτ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ελ. επ. Αμμοχώστου, 21.00. Εισιτήρια: κερκίδα: Προπώληση €20 / στην είσοδο €25. Αρένα: Προπώληση €15 / Στην είσοδο €20. Πληροφορίες: 96355537.

Ευρυδίκη
‘Κάτι καινούριο, κάτι παλιό και κάτι αγαπημένο’, ζωντανεύουν επί σκηνής σε μία διαφορετική μουσική παράσταση, στο πιο rock ‘n roll πάρτι της πόλης.
>> Παρ 4 & Σ 5 Οκτ | Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 99300430.

Cyprus Russia Gala
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του γκαλά συμμετέχει το αστέρι της Eurovision, Sergey Lazarev, οι βιρτουόζοι στο ακορντεόν Bodarenko Brothers από το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο της Μόσχας Nadezhda Babkina, η κυπριακή ομάδα χορού Διόνυσος και, φυσικά, η Έλενα Παπαρίζου. Το ποσό των €20.000, αλλά και όλα τα έσοδα από δωρεές και δημοπρασίες, θα δοθούν στο Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος, το οποίο στηρίζει παιδιά με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους.
>> Σ 5 Οκτ | Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, 19.30, €150. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com.

Πάολα - Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας
Το Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας, υποδέχεται την εκρηκτική Λαϊκή Σταρ, Πάολα μαζί με την ορχήστρα της, σε ένα ανεπανάληπτο Live παρέα με τις μεγαλύτερες τις επιτυχίες.
>> Σ 5 Οκτ, Λιμανάκι Αγίας Νάπας, 21.00. Πληρ. 96409000. 

Ο έρωτας έφαγε τις σκέψεις μου
Δύο ηθοποιοί, η Στέλα Φυρογένη και ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, και δύο μουσικοί, ο Γιάννης Καΐκης (τρομπόνι) και η Ντορίν Λασκαρίδου (κιθάρα), δίνουν φωνή και όψη σε κείμενα που προέρχονται από επιστολές, ημερολόγια, ποιήματα και σημειώσεις των Γιώργου Σεφέρη, Πηνελόπης Δέλτα, Μαρίας Κάλλας, Όσκαρ Ουάιλντ, Βιρτζίνια Γουλφ κ.ά. Ανοίγουν, επίσης, διάλογο με μια μουσική ‘ανοιχτού’ δωματίου, με υλικό από τον Βίλλα Λόμπος και την Εντίθ Πιάφ μέχρι τον Πιατσόλα και τον Χατζιδάκι, προσπαθώντας να εξερευνήσουν, μαζί με τους ερωτευμένους επιστολογράφους, την ουσία αυτής της απλής δήλωσης προς τον άλλο, τον αγαπημένο: Μου λείπεις! Ξεκινώντας από τη σαρωτική δύναμη του έρωτα και την αγωνία που δημιουργεί η απουσία του αγαπημένου προσώπου και μέσα από την ερωτική επιστολογραφία διάσημων προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, δημιουργήθηκε η μουσική παράσταση αναλογίου ‘Ο έρωτας έφαγε τις σκέψεις μου’.
>> Δ 7 Οκτ | Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531, 22894532.

Σαββόπουλος, Γλυκερία, Δεληβοριάς, Θαλασσινός, Ρίζου, Δημοσθένους
Σήκω Ψυχή Μου Δώσε Ρεύμα - Χάρισε ζωή, γίνε δωρητής οργάνων
Μια συναυλία που θα σημαδεύσει το τέλος των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού θα είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση και αυτό για δύο λόγους. Πρώτο, γιατί συγκεντρώνει μια ομάδα καλλιτεχνών - όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένος, Μαρίζα Ρίζου και ο Παντελής Θαλασσινός και δεύτερο γιατί θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας ώστε να γίνουμε όσο γίνεται πιο πολλοί οι δότες οργάνων. Στη συναυλία συμμετέχουν ακόμη το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης υπό την διεύθυνση της Ισαβέλλας Χριστοφίδου και η Φιλαρμονική Μέσα Γειτονιάς υπό τη διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκαν οι Γιώτης Κιουρτσόγλου και Βάσος Αργυρίδης. Η συναυλία θα γίνει στον υπέροχο χώρο πραγματοποίησης συναυλιών της Μητρόπολης Ταμασού με το προσιτό εισιτήρια για όλους των 10 Ευρώ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Παγκύπριο σύνδεσμο Ασθενών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και ορεινής κ.Ησαϊα, με την πολύτιμη στήριξης της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ.
>> Παρ 11 Οκτ, Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, Επισκοπειό, Λευκωσία, 20.30, €10. Πληροφορίες - Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & 7777 7040.

Σταμάτης Σπανουδάκης 
Δυο βδομάδες μετά την πρεμιέρα του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης έρχεται στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Μία συναυλία όπου συνδυάζει χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι αλλά και χορωδία και δημιουργεί τοπία παντρεύει Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα.
>> Κ 13 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00, €22 | €18 (μαθητές,φοιτητές, συνταξιούχοι). Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com. 

Ψαραντώνης
‘Να κάτεχα που μένει αητός, πού βασιλεύει τ’ άστρο…’. Ο στίχος αυτός, από ριζίτικο της Κρήτης, περιγράφει με ακρίβεια τον κύριο τόνο που θα δώσουν στη συναυλία του Ψαραντώνη εκείνα τα τραγούδια που αναδεικνύουν το βασικότερο στοιχείο της ποιητικής του τέχνης. Τη στόχευση στις αρχέγονες δυνάµεις της φύσης, οι οποίες αποτελούν πηγή και έµπνευση και συμβάλλουν στην κατανόηση της οµορφιάς του κόσµου: ‘Όμορφα στόλισεν ο Θιός τον κόσμο τον απάνω...’. Μαζί με τον Ψαραντώνη (λύρες, μπουλγαρί, τζουράς, φωνή), στην Αξιοθέα θα βρίσκονται επίσης οι Νίκη Ξυλούρη (κρουστά, φωνή), Λάμπης Ξυλούρης (ούτι) και Γιάννης Παξιμαδάκης (λαούτο).
>> Τρ 15 Οκτ | Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531, 22894532.

Active Member
Με 25χρονη μουσική πορεία (με μια μικρή παύση) μετρημένη με ρίμες και λέξεις και με έναν καινούργιο δίσκο με τίτλο ‘Ζαλίκι’, υπονοώντας το ηθικό βάρος, αλλά και το φορτίο όλων αυτών των χρόνων, οι Active Member επιστρέφουν και πάλι στην Κύπρο… Μετά από ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι σε ανοιχτούς χώρους, επιστρέφουν αισίως σε κλειστούς χώρους που τόσο ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του γκρουπ. Στο Πέρασμα και στη Διαχρονική θα ακουστούν τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία τους και μάλιστα -κατόπιν γενικής απαίτησης, όπως διαβάζουμε- κάθε μέρα θα υπάρχει και διαφορετικό πρόγραμμα προκειμένου να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερα αγαπημένα τραγούδια. Εμβόλιμα θα ακουστούν τραγούδια και από το καινούριο διπλό album ‘Ζαλίκι’ που κυκλοφορεί. Ραντεβού στη δράση, λοιπόν!
>> Παρ 18 Οκτ | Στο Πέραμα, Λεμεσός, 22.30, €15. Πληρ. 25373763.
>> Σ 19 Οκτ | Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30, €15 (προπώληση). Πληρ. 99156683.

Φοίβος Δεληβοριάς
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο, παρουσιάζουν τα παιδικά τραγούδια και τις παράξενες ιστορίες τους από το βιβλίο-CD ‘Πες μου τ’ όνομά σου’, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία, όπως την έζησε, όταν ήταν παιδί, την ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Στον δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από 15 τραγούδια τις στιγμές αυτής της ιστορίας με τον δικό του τρόπο... Μια παράσταση που υπόσχεται κέφι, συμμετοχή των φίλων του και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα... Τη συμμετοχή του στη συναυλία έχει εξασφαλίσει και το ‘Ελεφαντάκι’, και η τρελοπαρέα του Φοίβου και όλη η αγάπη και το μεράκι που οδήγησαν στα πρώτα αυτά παιδικά τραγούδια του μοναδικού παραμυθά-τραγουδοποιού. Για ηλικίες 4-10 ετών.
>> Κ 20 Οκτ | Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, 11.00. Πληρ. 77777745.

Μελίνα Ασλανίδου
Παρόλο που ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι ερμηνεύοντας αμιγώς λαϊκά ακούσματα, εντούτοις αυτό που τη χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια είναι η ανάγκη για μια συνεχή αναζήτηση καινούριων εκφραστικών μονοπατιών. Και παρόλο που η ίδια φλερτάρει έντονα με τη lifestyle πλευρά των πραγμάτων, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τις ερμηνευτικές της ικανότητες ούτε και τις συνεργασίες της με σπουδαία ονόμα τα. Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αντώνης Ρέμος, Αντώνης Βαρδής, Ορφέας Περίδης, Δημήτρης Μητροπάνος, Γλυκερία, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Πλούταρχος, είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Στην παράστασή της στην Κύπρο θα παρουσιάσει ένα αυθεντικό πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, αλλά και σημα ντικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που όλοι αγαπήσαμε.
>> Τρ 22 Οκτ | Μουσική Σκηνή Red, Έγκωμη, Λευκωσία, 22.30, €30 & €35. Πληρ. 99059257.
>> Τετ 23 Οκτ | Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, 21.30, €35 & €40. Πληρ. 99300430. 

Ναύς των Ονείρων
Ο Γιώργος Ανδρέου μελοποιεί Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Μιχαήλ Άγγελο, Σαίξπηρ, Παπαδιαμάντη, Γιουρσενάρ, Σεφέρη, Ρίτσο, Εμπειρίκο, Καρέλη, Σαχτούρη, Καρούζο, Ελευθερίου, Δημουλά, Γκανά, Καρατζά. Έργο ζωής του συνθέτη, δρόμος και τρόπος προσωπικός του στην προσέγγιση ποίησης και μουσικής. Σπαράγματα τραγουδιών, ύμνων, χορικών, ψαλμών - ρετσιτατίβο όλα τους και παραλογές, λέξεις και ήχοι ενός πελάγους όπου πλέει, "Ναύς μαγική, η Ναύς των Ονείρων", το μεγάλο καράβι της δημιουργίας, της απόλαυσης, της κοινής μοίρας. Με ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα και την Κορίνα Λεγάκη. Δεν θα λείψουν φυσικά και τα πολύ γνωστά κι αγαπημένα του τραγούδια, σε στίχους σημαντικών στιχουργών (Ελευθερίου, Γκόνης,  Καρασούλος, Ιωάννου κ.ά.).
>> Τρ 29 Οκτ, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com. 

Φοίβος Δεληβοριάς & Ρένα Μόρφη
Ο Φοίβος Δεληβοριάς σε μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση με ειδική καλεσμένη την Ρένα Μόρφη (Σούλη Ανατολή). Αυτό θα συμβεί στις 30/10 στην Λεμεσό και την επομένη στη Λευκωσία. Τον λατρεμένο καλλιτέχνη Φοίβο Δεληβοριά λοιπόν καλωσορίζουμε σε μια μοναδική παράσταση με special guest που σε πιο σπέσιαλ δεν βγαίνει τη Ρένα Μόρφη _Σούλη Ανατολή και εμείς χορεύουμε και τραγουδάμε από τώρα από την χαρά μας!
>> Τετ 30 Οκτ, Ceti Locale, Λεμεσός, 21.00, €30. Πληρ. 99300430. 
>> Πεμ 31 Οκτ, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99059257.

Φωτεινή Βελεσιώτου: Μούσες του ρεμπέτικου
Μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες του Ρεμπέτικου: Μαρίκα Νίνου,  Σωτηρία Μπέλλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Καίτη Γκρέυ και άλλες.  Γυναίκες στα πάλκα που άφησαν τα ίχνη τους στα πάλκα μιας άλλης εποχής και μιας άλλης Ελλάδας.  Ίχνη που ακόμα και σήμερα μένουν ανεξίτηλα.  Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου η νέα τραγουδίστρια Ανατολή Μαργιόλα (Ουζερί Τσιτσάνης).
>> Πέμ 31 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: €18 | €12 (μαθητές,φοιτητές,συνταξιούχοι), https://www.soldoutticketbox.com. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close