Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το weekend

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2020

Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης.

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου!

Villagers of Ioannina City
Οι VIC δεν δίστασαν από την πρώ- τη στιγμή να συνδυάσουν με τρόπο εμπνευσμένο, αλλά και πρωτότυπο, τους παραδοσιακούς ήχους του τόπου τους με τις -εξίσου παραδοσιακές- ροκ επιρροές τους, καταλήγοντας σε ένεξατομικευμένο όσο και εκκεντρικό ηχητικό μείγμα, που διαδόθηκε σχεδόν... μολυσματικά στους κύκλους των μουσικόφιλων. Πλέον φέρει τις προϋ- ποθέσεις για να γίνει το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς ακροατών, υπεράνω μουσικών προτιμήσεων. Το δεύτερο σε σειρά full length album ‘Age of Aquarius’ (2019) έχει ήδη εντυπωσιάσει και από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ποιοτικότερα album στην ιστορία της ελληνικής ροκ μουσικής. Με την ψυχεδέλεια να έχει πάρει τα ηνία, με αγγλόφωνο πλέον στίχο και
με προσθήκη πληκτροφόρων (πλην των παραδοσιακών πνευστών που δεν σταματούν κι εδώ να δείχνουν τον δρόμο), οι VIC δείχνουν στο τελευταίο τους πόνημα έτοιμοι για το επόμενο, μεγάλο, καλλιτεχνικό τους άλμα.
>> Παρ 6 Μαρ | DownTown Live, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 99810011.

 

FOOTBALL,  καυστικός μονόλογος του Θ. Τριαρίδη
Τι σχέση μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο, οι αναφορές στον Μέσι, τον Ρονάλντο, τον Πελέ και τον Μαραντόνα με την ιστορία της ίδιας της ανθρωπότητας και το κτίσιμο των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών; Η «σκληρή, ματωμένη κωμωδία» FOOTBALL, του Θανάση Τριαρίδη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η παράσταση -μετά από δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν στην Ελλάδα- θα ανέβει για τρείς μόνο παραστάσεις στη Λευκωσία από την MiNIMIS Εταιρεία Θεάτρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το θεατρικό είναι ένας καυστικός μονόλογος με πολύ χιούμορ, που αναλύει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το 1500 μ.Χ. Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης. Σκηνοθεσία: Τριαντάφυλλος Δελής. Παίζει: Σήφης Πολυζωίδης.
>> Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, 18.00 & 20.30. Πληρ. www.soldoutticketbox.com & www.ucy.ac.cy/alumni, τηλ. 99035132.


 
Η γραμματέας του Γκέμπελς αποκαλύπτει
Το νέο έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον, «Μια Ζωή Γερμανική», ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη στην Κύπρο σε μια πρώτη σύμπραξη μεταξύ του Σατιρικού Θεάτρου και της Alpha Square. Το έργο, το οποίο έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Λονδίνο με την κορυφαία Βρετανίδα ηθοποιό Μάγκι Σμιθ να επιστρέφει στη σκηνή, είναι βασισμένο στη ζωή και τη μαρτυρία της Brunhilde Pomsel κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Πέρασε δύσκολους καιρούς για να τα βγάλει πέρα ως γραμματέας τη δύσκολη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Τζόζεφ Γκέμπελς. Το έργο του Χάμπτον βασίζεται στη μαρτυρία που έδωσε η Pomsel. όταν επιτέλους έλυσε τη σιωπή της σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών το 2016, λίγο πριν πεθάνει, στην ηλικία των 106 χρόνων. Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ανέλαβε τον ρόλο, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, μετάφραση Ανθής Ζαχαριάδου.
>> Πρεμιέρα Παρασκευή 6 Μαρτίου, Σατιρικό Θεάτρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22 312940, 22 421609, www.soldoutticketbox.com. 
 
«Αντικατοπτρισμοί» του Γιώργου Γαβριήλ
Η νέα δουλειά του Γιώργου Γαβριήλ με τίτλο «Αντικατοπτρισμοί» παρόλο που καταπιάνεται με τον τόπο μας και έχει την προσωπική του σφραγίδα δοσμένη από τη δική του οπτική γωνία και με τα δικά του διαχρονικά αισθητικά κριτήρια, από την άλλη έχει κάτι καινούργιο. Μας μεταφέρει σε ένα κόσμο ονειρικό, φανταστικό όπου παρελαύνουν μπροστά μας «οι πέτρες της ιστορίας μας» με τους ανθρώπους μας, τις ενασχολήσεις τους, το φυσικό μας περιβάλλον και τα μνημεία μας. Στα έργα του ρεαλιστικά στοιχεία εντάσσονται σε συνθέσεις με πολλά σουρεαλιστικά στοιχεία και συμβολισμούς μεταφέροντας μας σε ένα κόσμο εξωπραγματικό μεν αλλά και τόσο γνώριμο, σ’ ένα  δικό μας κόσμο, καθημερινό και οικείο. 
>> Παρασκευή 6 Μαρτίου, Γκαλερί Διαχρονική, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 22680145. Μέχρι 23/3
 
Στην Ευρύχου «Η μικρή μας πόλη»
Το σπουδαίο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη», σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου παρουσιάζεται σήμερα στην Ευρύχου στο πλαίσιο του νέου θεσμού του ΘΟΚ που έχει στόχο να απευθυνθεί σε θεατές δήμων και κοινοτήτων που βρίσκονται μακριά από τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Το αριστούργημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα καταγράφει όλες εκείνες τις απλές χαρές και λύπες της καθημερινής ζωής που στιγματίζουν την πορεία του ανθρώπου. Μια ελεγεία για τη γέννηση, τον έρωτα, το θάνατο, διαποτισμένη από αθωότητα και ειλικρίνεια. Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που συνδυάζει την ευαίσθητη ματιά της με το ταλέντο ενός οκταμελούς θιάσου και τις μελωδίες του έξοχου μουσικοσυνθέτη Κώστα Κακογιάννη, δημιουργεί μια παράσταση συνόλου, ιδανική να ταξιδέψει παντού. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια μ' ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Γιάννης Μίνως, Μαρία Φιλίππου.
>> Παρασκευή 6 Μαρτίου, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας, Ευρύχου, 20.00., Είσοδος Ελεύθερη. 
 
Κυπριακό Πιανιστικό Γκαλά
Πέντε προσωπικότητες του πιάνου από την Κύπρο εκτελούν πέντε έργα των οποίων το στιλιστικό και εκφραστικό εύρος θα γοητεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του πιανιστικού ρεπερτορίου στο «Κυπριακό Πιανιστικό Γκαλά» που οργανώνει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Από τη γεμάτη ενέργεια και ένταση υφή που χαρακτηρίζει το πολυφωνικό ύφος του Μπαχ μέχρι τη νοσταλγία, το πάθος και τα βιρτουόζικα «πυροτεχνήματα» του ρομαντικού ιδεώδους, η βραδιά αυτή συνιστά μια πανδαισία πιανιστικής μαγείας, μια γιορτή των αισθήσεων και της ψυχής. Πιανίστες σολίστ: Νικόλας Κωσταντίνου, Γιάννης Γεωργίου, Έλενα Μιτέλλα, Άννα Αβραμίδου, Γκεργκάνα Γκεοργκίεβα. Μαέστρος: Γενς Γκέοργκ Μπάχμαν. Το πρόγραμμα: J. S. Bach: Κοντσέρτο αρ. 3 σε Ρε μείζονα, BWV 1054, G. Fauré: Μπαλάντα σε Φα δίεση μείζονα, έργο 19, F. Mendelssohn: Capriccio brilliant σε Σι ελάσονα, έργο 22, L. v. Beethoven: Rondo για πιάνο και ορχήστρα σε Σι ύφεση μείζονα, WoO 6, F. Mendelssohn: Rondo brillant σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 29. Μαέστρος: Γενς Γκέοργκ Μπάχμαν.
>> Παρασκευή 6 Μαρτίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30.
>> Σάββατο 7 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. www.cyso.org.cy.


Fork Food Market 
Η ομάδα του Fork Food Market ανακοίνωσε τις επόμενές της εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τον Μάρτιο και πάλι στον καινούριο χώρο στον Στρόβολο (στην οδό Ονασαγόρου 7). Μάλιστα λόγω του ότι ο κόσμος που ακολουθεί την υπαίθρια φαγητοαγορά της Λευκωσίας πια (ακόμα και τον χειμώνα) είναι περισσότερος απ’ όσο μπορεί να ικανοποιήσει ο χώρος τους, οι διοργανωτές αποφάσισαν να οργανώσουν διπλάσιες εκδηλώσεις απ’ ό,τι συνήθως. Για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν μάλιστα και Σάββατα!
>> Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Μαρτίου, Ονασαγόρου 7, Στρόβολος, Λευκωσία, 19.00.


Aladdin
Η Ακαδημία Χορού Αντιγόνη Τασουρή, φέτος γιορτάζει 30 χρόνια από την ίδρυσή της και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο ‘Μορφή’, παρουσιάζει το musical ‘Aladdin’. Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά του Νεοκλή Νεοκλέους βασίζεται στο γνωστό αραβικό παραμύθι ‘Χίλιες και μια νύχτες’ παρουσιάζοντας μέσα από υπέροχα σκηνικά και κουστούμια τις περιπέτειες του Αλαντίν. Ηθοποιοί: Γρηγόρης Γεωργίου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Κούκου, Στέλλα Φιλιππίδου, Πολύκαρπος Σολωμού. Χορευτές: Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Πάρης Ιακώβου, Κυριακή Κυριάκου, Αυγή Μιχαήλ, Έλενα Νικολάου, Θεοφανώ Ευσταθιάδου, John Olariu, Θέμιδα Χριστοδουλίδου, Αβραάμ Θωμά, Άθως Βακανάς, Σάββας Σάββα.
>> Παρασκευή 6 (17.30), Σάββατο 7 (16.00 & 19.00) & Κυριακή 8 Μαρτίου (11.00 & 17.30) | Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Πληρ. www.soldoutticketbox.com.  

Το χελιδόνι
Ραμόν και Αμέλια. Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους προσπαθούν να επικοινωνήσουν μέσα από μια αντιπαράθεση, που τους αναγκάζει να αναστοχαστούν για την ίδιά τους την ταυτότητα, την αγάπη, τα όριά της, τους όρους και τους κανόνες της. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από τον Καταλανό συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα, ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο-ύμνο στην αγάπη και τη ζωή. Σκηνοθεσία: Νικολέτα Χριστοφόρου. Πάιζουν: Άντρη Μηνά και Μάριος Ζησίμου.
>> Σάββατο 7-Δευτέρα 9 Μαρτίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 20.30, €10. Πληρ. 99843878.


Το τάβλι
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την εμβληματική κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη ‘Το Τάβλι’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη. Δύο αντιπροσωπευτικοί τύποι της μεταπολεμικής Ελλάδας, ο Φώντας και ο Κόλιας, προσπαθούν να σκαρώσουν ένα ‘σχέδιο’ που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα τους δώσει τα φόντα για μια καλύτερη ζωή. Η συζήτηση για το περιβόητο ‘σχέδιο’ διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι. Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα ηθών, αντιλήψεων και νοοτροπιών που απεικονίζει με τον εύστοχο τρόπο το υποτιθέμενο ‘δαιμόνιο’. Επί σκηνής: Μάριος Στυλιανού και Βασίλης Παφίτης.
>> Σάββατο 7 (20.30), Κυριακή 8 (19.00), Flea Theatre, Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, Λευκωσία. Πληρ. 99251331.

Έλα ψυχούλα μου
«Έλα ψυχούλα μου», τα τραγούδια του Λαυρέντη. Το Σάββατο στις 7 Μαρτίου ο Δημήτρης Φανής, ο Δημήτρης Μακρής, η Παιδική Χορωδία Δήμου Λατσιών και μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα, συναντιούνται επί σκηνής για να τραγουδήσουν τα αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Διοργανωτής: Παιδική Χορωδία Δήμου Λατσιών. Διεύθυνση Χορωδίας: Μαίρη Στυλιανού Ρούσου. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Φανής.
>> Σ 7 Μαρ, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Ελένη Τσαλιγοπούλου & Boğaz Musique
Είστε έτοιμοι να γίνετε μέρος του "Άλμπουμ"; Η Ελένη άνοιξε τα άλμπουμς της. Ανοίξτε λοιπόν κι εσείς τα δικά σας (κανονικά τυπωμένα ή ψηφιακά) βρείτε μια φωτογραφία που σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για εσάς (με φίλους ή με οικογένεια, από καλοκαίρια και χειμώνες, στων φίλων τα σπίτια ή στις βραδινές περιπλανήσεις σας, με το αγόρι σας ή το κορίτσι σας) και στείλτε την μας στο inbox της σελίδας του RED. Αν θέλετε να κάνετε και αφιέρωση, γράψτε μας και την αφιέρωση και εμείς θα συμπεριλάβουμε τις φωτογραφίες σας και τις πιθανές αφιερώσεις σας στο φετινό "Άλμπουμ" της Ελένης στην σκηνή του RED στις 7 Μαρτίου. #οιδικεςμαςστιγμες λοιπόν στο "Αλμπουμ" της Ελένης Τσαλιγοπούλου.
>> Σ 7& Κ 8 Μαρ, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00. Είσοδος: €17 Early birds. Προπώληση : www.tickethour.com.cy & ACS courier (77777040). Πληροφορίες: 99059257.

Τα Τρία Γουρουνακια και η Λύκα
Έρχονται και πάλι τα χαρωπά μας γουρουνάκια... με ολοκαίνουργιες ξεκαρδιστικές περιπέτειες! Τα Τρία Γουρουνακια και η Λύκα η γλύκα προσθέτουν στην παρέα τους στο δάσος τον πατερούλη του Λάκη Φραντζολάκη. Ο μπαμπάς Λούκα - Νίκος! Ένας στοργικός πατερούλης..Ο σύζυγος της μαμάς Στρουμπουλίδου! Στον ρόλο του πατερούλη Λούκα - Νίκο ο αγαπημένος μας ηθοποιός Αντώνης Λαπηθιώτης. Πολύ γέλιο και απίστευτη δράση που θα ενθουσιάσει παιδιά και μεγάλους. Ένας γάμος στο δάσος μας, ο γάμος της χρονιάς! Πρωταγωνιστούν επίσης οι ηθοποιοί Γιάννης Σπανός, Ευαγγελία Νικολάου, Χρήστος Κυριάκου, Αφροδίτη Σπανού, Ελένη Γεωργίου. 
>> Πρεμιέρα Σάββατο 7 Μαρτίου (15.00 & 17.30) & Κυριακή 8 Μαρτίου (10.30 & 15.00), Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Πληρ. 96403029.

Έρχεται το 1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2020
Το 1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο προετοιμασίας του για να παρουσιαστεί σε επαγγελματίες  του χώρου αλλά και στο κοινό, στις 7 και 8 Μαρτίου στο Θέατρο Ριάλτο. Στόχος του νέου αυτού θεσμού, τον οποίο διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο, είναι η παρουσίαση επίλεκτων έργων τα οποία χορογραφούνται και παρουσιάζονται στην Κύπρο εντός περιόδου 2 ετών. Ειδικότερα, το SΧΚ αποσκοπεί στο να προσφέρει ευκαιρίες στους χορογράφους που δημιουργούν στην Κύπρο να παρουσιάσουν τα έργα τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές και οργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού του εξωτερικού, οι οποίοι προσκαλούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται οι προσπάθειες των χορογράφων για διεθνή προβολή, με στόχο την παρουσίαση των έργων τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης του SΧΚ προσφέρεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν εκ νέου τα πιο αξιόλογα χορογραφικά έργα και να προβληθούν στο τοπικό κοινό. Για την επιλογή των παραστάσεων δημιουργήθηκε ειδική Επιτροπή Επιλογής, η οποία μετά από μελέτη των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και την παρακολούθηση των παραστάσεων, επέλεξε τα έργα που θα συμμετάσχουν στο 1ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου. Δες τα έργα και οι χορογράφοι που θα παρουσιαστούν στο διήμερο του σύγχρονου χορού είναι ανά μέρα εδώ.
>> Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 11.00 & 19:00. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45. Εισιτήρια: €10 (ημερήσιο) € 15 (για τις 2 μέρες). E-ticket: www.rialto.com.cy.

Χρύσα Κατσαρίνη
Για πρώτη φορά η Χρύσα Κατσαρίνη, έρχεται στην Κύπρο για να παρουσιάσει τα καινούργια της κείμενα και μερικά από τα παλιά και αγαπημένα σε τέσσερις παρατάσεις! Το Σάββατο 7 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Cine Studio στη Λευκωσία. Η πρώτη παράσταση στις 20:00 έχει ήδη γίνει sold out, ενώ έχει προστεθεί δεύτερη παράσταση στις 22:15. Στη συνέχεια η Χρύσα Κατσαρίνη θα βρεθεί στη Λάρνακα, την Κυριακή 8 Μαρτίου και στο Savino Live στις 20:30 ενώ η τελευταία της παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Ravens Music Hall στη Λεμεσό στις 20:30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close