Things to Do , Προσεχώς

6+1 φεστιβάλ που δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα μέχρι το τέλος του 2019

Μερικούς μήνες πριν το τέλος του 2019 σου προτείνουμε τα 7 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα νέο και πολλά υποσχόμενο διεθνές φεστιβάλ κάνει την εμφάνισή του τον προσεχή Οκτώβριο στην Κύπρο. Ο λόγος για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με πάνω από 20 υψηλού επιπέδου παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού που θα διαρκέσει 40 ημέρες με έδρα το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. 

Παράλληλα, μέσα στους επόμενους μήνες και λίγο πριν το τέλος του 2019 θα διαξαχθούν στην Κύπρο αρκετά φεστιβάλ μερικά από τα οποία δεν πρέπει να χάσεις.
 
Το Check In Cyprus έφτιαξε τη λίστα με τα 7 καλύτερα φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις για φέτος και σου τα προτείνει. 



Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης
21-22 Σεπτεμβρίου, Καλοπαναγιώτης 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων κυψέλης  στο πανέμορφο χωριό τον Καλοπαναγιώτη. Η κοινότητα και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας  προετοιμάζονται να υποδεχθούν όλους εσάς τις χιλιάδες των επισκεπτών και να σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες ψυχαγωγίας  και πάνω από όλα γλυκές αυθεντικές γεύσεις κυπριακών μελιών από όλη την Κύπρο. 
Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ 

Φεστιβάλ Γλυκό του Κουταλιού
29 Σεπτεμβρίου, Κακοπετριά 

Το πιο γλυκό φεστιβάλ, που κατάφερε στην πρώτη του διοργάνωση να συγκεντρώσει περίπου 7000 επισκέπτες, και στη δεύτερή του ακόμα περισσότερους, επιστρέφει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά! Ο λόγος για το 3ο Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού, που προγραμματίζεται στην όμορφη και κοσμοπολίτικη Κακοπετριά. Συγκεκριμένα το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στην Κακοπετριά της επαρχίας Λευκωσίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιο ιδιαίτερα αλλά και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Παλιάς Κακοπετριάς και αφεθούν στην ηρεμία της φύσης.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ 



16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
1 Οκτωβρίου, Λάγια 

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 16η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το  Κοινοτικό Συμβούλιο Λάγιας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2019 από τις 3μμ. μέχρι και τις 9μμ. Το 16ο Φεστιβάλ παραδοσιακής Κουλτούρας έχει θέμα το χαρούπι και τα παράγωγα του. Στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας το χαρουπόμελο, οι πισίες και τα τερτζιελλούθκια  θα έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα ο αγαπημένος Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάσει δημιουργικές συνταγές με χαρουπόμελο και άλλα τοπικά  προϊόντα.


Nicosia Book Fest
5-6 Οκτωβρίου, Πάρκο Ακρόπολης Λευκωσία 

Το Nicosia Book Fest έρχεται για 4η συνεχή χρονιά στις 5 και 6 Οκτωβρίου να μετατρέψει το πάρκο Ακρόπολης σε ένα κήπο γεμάτο βιβλία και καλεί τους φίλους του, και όχι μόνο, να παρευρεθούν και να λάβουν μέρος σε βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, παραστάσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερους συγγραφείς, βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, πρεσβείες, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα με στόχο την ουσιαστική διάδραση ανάμεσα στους δημιουργούς και τους αναγνώστες. Ταυτόχρονα, σε τρεις διαφορετικές σκηνές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πέραν των 40 παρουσιάσεων και συζητήσεων με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό και άλλες πολύ συναρπαστικές δραστηριότητες οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τους, φυσικά, το βιβλίο.
Διάβασε περισσότερα ΕΔΩ 

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
13 Οκτωβρίου-24 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας  

Μεγάλες και διεθνείς παραγωγές από Ελλάδα και εξωτερικό θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα στην Κύπρο. Εκείνο όμως που σίγουρα ξεχωρίζει και έρχεται να φέρνει ένα διεθνή αέρα στο νησί μας είναι το νεότευκτο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με ένα ανέλπιστα εντυπωσιακό πρόγραμμα με πάνω από 20 μεγάλες παραστάσεις και άλλες δράσεις με επίκεντρο το ανανεωμένο Δημοτικό Θέατρο της πρωτεύουσας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου και θα κάνει αρχή με την μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη. 
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την τελευταία δουλειά του κορυφαίου διεθνούς φήμης χορογράφου Akram Khan και άλλες σπουδαίες δουλειές από το θέατρο, το σύγχρονο χορό και τη μουσική.
Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ



Φεστιβάλ Μήλου
12-13 Οκτωβρίου, Κυπερούντα 

Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο. Έτσι και φέτος, το σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου, θα επισκεφθούμε το χωριό για να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε όλα όσα μπορούν να γίνουν από μήλο!  Πάντως οι κάτοικοι ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για το φεστιβάλ, φτιάχνοντας κυπριακά εδέσματα από μήλο, αφού στην Κυπερούντα παράγεται ένα μεγάλο μέρος της κυπριακής παραγωγής μήλων. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, φωτογραφίας με θέμα το μήλο, παραδοσιακά και σύγχρονα εργαλεία για την καλλιέργεια της μηλιάς, λαϊκή αγορά, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, απόσταξη ζιβανίας με μήλο, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή ψωμιών με προζύμι, σοκολατένιων και καραμελωμένων με μήλο και άλλα πολλά. Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκκλησίες και τα μουσεία της κοινότητας.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ 

Φεστιβάλ Ζιβανίας 
2 Νοεμβρίου, Άλωνα
9-10 Νοεμβρίου, Πελένδρι 

Το παραδοσιακό κυπριακό απόσταγμα, η Ζιβανία έχει το δικό της μεγάλο φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Νοέμβριο σε δύο γραφικά χωριά της ορεινής Κύπρου, την Άλωνα και το Πελένδρι. Τα δύο φημισμένα χωριά για τη ζιβανία τους μοιράζονται αυτή τη μεγάλη γιορτή. Έτσι, το φεστιβάλ αρχίζει από την Άλωνα και συνεχίζεται το επόμενο σαββατοκύριακο στο Πελένδρι. Το φεστιβάλ αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πρόγραμμα εντούτοις περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο απόσταξη της Ζιβανίας στο παραδοσιακό καζάνι, ζωντανή μουσική με χορευτικά συγκροτήματα, παρασκευή και προσφορά δωρεάν ππαλουζέ στους επισκέπτες και φυσικά ζιβανία. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close