Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020
Μπορεί ακόμη να είναι χειμώνας, ωστόσο το μυαλό βρίσκεται στους καλοκαιρινούς μήνες και προετοιμάζεται για ταξίδια. Τα ελληνικά νησιά και φέτος αναμένεται να αποτελέσουν προορισμό ταξιδιωτών και ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι η Μήλος.
Το κυκλαδίτικο νησί γίνεται θέμα στην ιστοσελίδα Fortune και χαρακτηρίζεται ως ιδανική εναλλακτική της Μυκόνου. «Αυτό το ελληνικό νησί είναι η τέλεια εναλλακτική για τη Μύκονο», γράφει ο τίτλος του άρθρου της Danielle Bernabe. Οπως περιγράφει, η Μήλος «με περισσότερες από 70 παραλίες και μια χούφτα χωριά για εξερεύνηση είναι ιδανική για να χαθείτε, να γευτείτε μεσημεριανό γεύμα κάτω από μια μπουκαμβίλια και να απολαύσετε έναν freddo espresso».
Το ταξίδι στην Μήλο ξεκινά με αναφορά στην ιστορία της και το ηφαιστειογενές τοπίο, πλούσιο σε ορυκτά. Στο κυκλαδίτικο νησί κοντά στις «κατακόμβες στο χωριό Τρυπητή ανακαλύφθηκε από έναν αγρότη η Αφροδίτη της Μήλου. Πλέον, βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ωστόσο, η Μήλος ζητά την επιστροφή της», γράφει.

«Σήμερα, η Μήλος παραμένει λίγο αλώβητη από το τουριστικό αποτύπωμα. Ενώ πλήθος νησιών συρρέουν στους γείτονές του, η Μήλος κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς», σημειώνει η αρθρογράφος και κάνει τις δικές της προτάσεις. Η Bernabe προτείνει την ενοικίαση αυτοκινήτου ή σκούτερ για να εξερευνήσετε τις πολλές παραλίες και τα χωριά της Μήλου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Σαρακήνικο, η παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο με τα λευκά ηφαιστειακά πετρώματα. «Πηγαίνετε το πρωί για να αποφύγετε τον πολύ κόσμο και αν σας το επιτρέπει ο χρόνος κάντε πικ νικ», γράφει χαρακτηριστικά.

«Η Πλάκα, η κύρια πόλη, είναι μια ατέλειωτη άβυσσος λιθόστρωτων πεζοδρομίων που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σαν μια ευχάριστη πεζοπορία. Τα εστιατόρια, τα μαγαζιά και τα καταστήματα ρούχων αποτελούν ένα στιγμιότυπο της πεμπτουσίας της Ελλάδας. Επισκεφθείτε τις κατακόμβες στην Τρυπητή στο δρόμο σας προς το Κλίμα», προσθέτει. «Το Πολλώνια, κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής, σκιάζεται από δέντρα αλμυρού νερού και είναι γεμάτο με καφετέριες στην προκυμαία. Κάντε μια βόλτα ή καθίστε για ένα φρέντο καπουτσίνο ή εσπρέσο», σημειώνει, προτείνοντας στους ταξιδιώτες να βλέπουν τα τα ψαροκάικα στη θάλασσα.
Η αρθρογράφος δεν θα μπορούσε να παραλείψει την ημερήσια βόλτα με ιστιοπλοϊκά στο νησί. «Πολλοί κολπίσκοι και σπήλαια της Μήλου είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα», αναφέρει.

Πού να μείνετε στη Μήλο
Η αρθρογράφος του Fortune προτείνει στους αναγνώστες να μείνουν στην παραλία Παλαιοχώρι και το Artemis Deluxe Rooms, γράφοντας χαρακτηριστικά πως η επιλογή μεταξύ πισίνας και θάλασσας θα είναι η πιο δύσκολη της ημέρας. Επόμενη επιλογή το χωριό Πολλώνια και Melian Boutique Hotel & Spa, το οποίο έχει διακοσμηθεί με χειροποίητα έπιπλα ή το Miland Suites που βρίσκεται σε λόφο της περιοχής Κόρφος.

Ψάρια και θαλασσινά στη Μήλο
Φυσικά, από τον οδηγό του Fortune για τη Μήλο δεν θα μπορούσε να λείπει το φαγητό. Η Bernabe επιλέγει εστιατόρια με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά με ένα twist. Το εστιατόριο Psaravolada ξεχωρίζει με την πέτρινη βεράντα του που ατενίζει τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκα θαλασσινά και χταπόδι καρπάτσιο, τα οποία συνοδεύονται από ελληνικά κρασιά.
Στο χωριό Πολλώνια προτείνει το εστιατόριο Αρμύρα, όπου τα πιάτα γεμίζουν με ψάρια που πιάνει η βάρκα του ιδιοκτήτη. Από την άλλη υπάρχει και η οικογενειακή ταβέρνα Ω! Χαμός στον Αδάμαντα, εκεί που τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από τη φάρμα της οικογένειας Ψαθά.
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό