Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Λευκωσία αποκτά νέα ταυτότητα - Μάθε τι αλλάζει

Πρώτη συνάντηση Κοινοπραξίας για προώθηση της νέας ταυτότητας της Λευκωσίας.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019

Απόψεις σε σχέση με το νέο λογότυπο της Λευκωσίας και το σλόγκαν «The brightest capital of Europe» (Η φωτεινότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης), αλλά και για τους τρόπους στρατηγικής προβολής, ώστε να αναδειχθεί η Λευκωσία ως ελκυστικός προορισμός, αντάλλαξαν πρόσφατα οι συμμετέχοντες στην πρώτη συνάντηση της Κοινοπραξίας, για προώθηση της νέας ταυτότητας της Λευκωσίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι τη συνάντηση κάλεσε με πρωτοβουλία της και συντόνισε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (ΕΤΑΠ Λευκωσίας), με την ενεργό συμμετοχή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 
Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα πανεπιστήμια και τους Δήμους της ευρύτερης Λευκωσίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας και φορείς του Τουρισμού, καθώς και επαγγελματίες και στελέχη εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαφήμισης, του μάρκετινγκ, των δημοσίων σχέσεων, της παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού, των μέσων μαζικής ενημέρωσης κ.ά.
  
Εξάλλου, η Κοινοπραξία ανανέωσε το ραντεβού της σε δύο εβδομάδες, οπότε και θα ανακοινωθούν μικρότερες ομάδες εργασίας και θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διευκρινίστηκε πως «όταν μιλάμε για προσέλκυση επισκεπτών-τουριστών, δεν αναφερόμαστε μόνο στα άτομα τα οποία επιλέγουν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα για σκοπούς αναψυχής, αλλά και στα άτομα που επισκέπτονται τη Λευκωσία στα πλαίσια άλλων μορφών τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός και συνεδριακός τουρισμός».

Κατατέθηκαν, επίσης, εισηγήσεις σχετικά με τον τρόπο εξέλιξης της όλης προσπάθειας και τον ρόλο του κάθε μέλους.

Στόχος της Κοινοπραξίας είναι η προβολή της Λευκωσίας και των στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν, τα οποία της επιτρέπουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις.

Παρουσίαση της νέας ταυτότητας τον περασμένο Ιούνιο

Όπως είχε τονιστεί κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας της ταυτότητας τον περασμένο Ιούνιο, από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η κυπριακή πρωτεύουσα είναι άλλωστε η «φωτεινότερη» πρωτεύουσα της Ευρώπης, όχι μόνο για τις μέρες ηλιοφάνειάς της, αλλά και για την ευφυΐα που συνδέεται άρρηκτα με τις δυνατότητες κι ευκαιρίες που παρέχει η πόλη στους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
 
Με το πέρας της συνάντησης, η Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, Έλενα Τάνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που αναγγέλθηκε η ανάγκη για δημιουργία της Κοινοπραξίας δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για αφιλοκερδή συμμετοχή σ’ αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο.

Η κ. Τάνου ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέλη της Κοινοπραξίας είναι άτομα με μεγάλη εμπειρία, ο καθένας στον δικό του τομέα, άτομα που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στον στρατηγικό στόχο που έχει τεθεί.

Τόνισε ότι οι βάσεις για επιτυχία υπάρχουν, αφού η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει ήδη δημιουργήσει ένα ξεχωριστό λογότυπο για τη Λευκωσία κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη συμβολή της Κοινοπραξίας, ο στόχος δεν μπορεί παρά να επιτευχθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close