Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020
H πόλη εξετάζει νέους τρόπους για να ισορροπήσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων με τις απαιτήσεις των επισκεπτών της.
Η κίνηση έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση πρόσφατης έρευνας από παρήγγειλε η δήμαρχος της πόλης Φέμκε Χαλσέμα, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από τους μισούς τουρίστες επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ολλανδίας επειδή θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός καφέ με τη συνοδεία κάνναβης.
Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστωθούν τα πιο δημοφιλή κίνητρα των τουριστών ώστε να επισκεφτούν το Άμστερνταμ, και να εξερευνηθεί «τι θα συνέβαινε στην πρόθεση των τουριστών να επισκεφτούν το Άμστερνταμ αν είτε η διαθεσιμότητα ή η προσβασιμότητα ενός ή περισσότερων από αυτούς του παράγοντες μειωνόταν ή εξαφανιζόταν».
Τα τελευταία χρόνια το Άμστερνταμ προσπαθεί να αντιμετωπίσει το εντεινόμενο πρόβλημα του υπερτουρισμού, καθώς η πόλη καλείται να διαχειριστεί την αύξηση των επισκεπτών και την κακή συμπεριφορά των τουριστών.
Περίπου το 57% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα coffeeshops είναι μια σημαντική αιτία που τους έφερε στο Άμστερνταμ.
Την ίδια στιγμή, ένα 34% απάντησε ότι θα επισκέπτονταν το Άμστερνταμ λιγότερο συχνά αν δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν κάποιο coffeeshop, ενώ 11% δεν θα… ξαναπατούσε στην πόλη.
Μεταμορφώνοντας το Άμστερνταμ
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Αύγουστο του 2019 ανάμεσα σε 1.100 διεθνείς επισκέπτες μεταξύ 18 και 35 ετών κατά την επίσκεψή τους στη διαβόητη Red Light District, της περιοχής με τα Κόκκινα Φανάρια, μιας περιοχής που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς από την 1η Απριλίου 2020, θα εφαρμοστεί μια δέσμη μέτρων με στόχο τον περιορισμό των ακραίων αντιδράσεων των τουριστών. Τα μέτρα προβλέπουν πρόστιμο ύψους 190 ευρώ, για όποιον παραβιάζει τους νέους κανονισμούς.
Σύμφωνα με την έρευνα της δημαρχίας, μόνο το 1% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η γειτονιά με τα Κόκκινα Φανάρια, όπου οι ιερόδουλες εκθέτονται σε βιτρίνες, είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψής τους στην πόλη.
Η Φέμκε θα επιχειρήσει απλώς να εφαρμόσει τη νομοθεσία που υπάρχει από το 1970 και να αντιμετωπίσει την αποδεκτή ανεκτικότητα που υπάρχει για τη διακίνηση και πώληση της κάνναβης, καθώς δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει τόσο ευρεία και ελεύθερη χρήση. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει νόμος που να νομιμοποιεί τη πώληση και χρήση της ούτε για μικρές ποσότητες.
Πηγή: Cnn.gr
Σχετικά
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Το Σαββατοκύριακο που η πόλη έκανε “check-in” στη Lidl Food Academy
Lidl Christmas Days από τη Lidl Κύπρου: ένα διήμερο γεύσης, δημιουργίας και χριστουγεννιάτικης θαλπωρής, ανοιχτό για όλους
Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον... βυθό του Πρωταρά (Βίντεο)
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό κέντρο SCUBA Dive Cyprus
Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο για ταξίδι του μέλιτος το 2026
Ταξίδι του μέλιτος 2026: Όταν ο ρομαντισμός συναντά την εμπειρία και την αυθεντικότητα
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από τη Λαπωνία το ταξίδι των Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)
Το παραδοσιακό εορταστικό ταξίδι ξεκίνησε και φέτος, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους
Χριστούγεννα στο χιόνι: 4 προορισμοί στην Ευρώπη με μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα
Χιονισμένες πλαγιές, παγωμένες λίμνες, ζεστή σοκολάτα και το Βόρειο Σέλας να χρωματίζει τον ουρανό.
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένα ησυχαστήριο, σε ένα ιωνόβιο σπίτι, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά μας, για ξεχωριστή διαμονή
Μοναδική εναρμόνιση παράδοσης με πολυτέλεια, στο RedBlue Door Traditional Listed Houses
Δωρεά της Πετρολίνα στην Παιδιατρική Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Παράδοση εξοπλισμού και προσφορά δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται