Πάμε Ταξίδι , Guide

10 χριστουγεννιάτικοι προορισμοί με απευθείας πτήσεις από την Κύπρο

Ταξιδεύουμε σε 10 πανέμορφες πόλεις της Ευρώπης όπου θα μπούμε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2019

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου. Στολίδια και λαμπιόνια ομορφαίνουν τους δρόμους της πόλης, νόστιμα εδέσματα βρίσκονται στο σαλόνι και την κουζίνα ενώ ετοιμαζόμαστε για να συναντήσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Τα Χριστούγεννα όμως στην Ευρώπη έχουν άλλη χάρη και ομορφιά με τις χριστουγεννιάτικες αγορές και το κρύο να δίνει μία άλλη διάσταση σε αυτές τις τόσο γιορτινές ημέρες. 

Το Check In Cyprus έψαξε και βρήκε 10 όμορφους προορισμούς όπου θα περάσεις πολύ ξεχωριστά Χριστούγεννα ταξιδεύοντας απευθείας τόσο από Λάρνακα όσο και από Πάφο. Και μην ξεχνάς όσο πιο νωρίς αναζητήσεις εισιτήρια τόσο πιο εύκολα και οικονομικά θα βρεις.

 

Άμστερνταμ, Ολλανδία 
Ναι, στο κέντρο της Ολλανδικής πρωτεύουσας θα περπατήσεις στα στενά της συνοικίας Red Light District, ναι, θα βρεις coffee shops όπου εκτός από καφέ πωλούνται και διαφόρων ανορθόδοξων ειδών βότανα, μπορούν όμως αυτά τα χαρακτηριστικά να περιγράψουν μια μεγαλειώδη πόλη όπως είναι το Άμστερνταμ; Απόλαυσε ένα special δείπνο στο εσωτερικό ενός αυθεντικού, κανονικότατου κάστρου, σε μια μαγική κρουαζιέρα στο ποτάμι και στο τέταρτο μουσείο παγκόσμιας τέχνης που επισκέπτεσαι στη σειρά, θα διαπιστώσεις πως το Άμστερνταμ είναι πολλά, πολλά (πολλά) περισσότερα! Ο χειμώνας στο Άμστερνταμ είναι αρκετά κρύος, εάν όμως ντυθείς καλά, δε θα έχεις πρόβλημα να περπατήσεις ή ακόμα και να διασχίσεις με ποδήλατο την πόλη πάνω-κάτω, περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, ενώ τη χειμερινή περίοδο διοργανώνεται πληθώρα θεαμάτων και εορτασμών παντού στην πόλη. Γραφικά κανάλια, πλατείες και πάρκα, μουσεία τέχνης παγκοσμίου κλάσεως όπως το Rijksmuseum, τοποθεσίες ιστορικής αξίας όπως το Anne Frank Huis, φανταστικά τοπία, όπως το καταπράσινο Vondelpark και το γαλήνιο Begijnhof, η λίστα είναι ανεξάντλητη!
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με Transavia 



Αθήνα, Ελλάδα
Η Αθήνα αποτελεί τον πλέον αγαπημένο προορισμό για εμάς τους Κύπριους ειδικά την περίοδο των γιορτών που η πόλη βάζει τα γιορτινά της. Οι επιλογές για να περάσεις όμορφα στην Αθήνα είναι άπειρες. Μεγάλα μουσικά σχήματα, θεατρικές παραστάσεις, χορός και πολλές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, καλόγουστα εστιατόρια και μπαρ σε περιμένουν για ξεχωριστές εξόδους. Η περίοδος των Χριστουγέννων μοιάζει ιδανική για να βρεθείς στην ελληνική πρωτεύουσα για να βολτάρεις στις αγορές της πόλης από την Ερμού μέχρι την Αιόλου και το Κολωνάκι, για καφέ στο Θησείο και το Γκάζι, βόλτα στο Ζάππειο και η λίστα να είναι ατελείωτη. 
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με Aegean, Blue Air, Cyprus Airways



Πράγα, Τσεχία 
Αν και παραμυθένια όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο την περίοδο των Χριστουγέννων η Πράγα έχει λίγη παραπάνω «χρυσόσκονη». Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια ξεπηδούν σχεδόν παντού στην πόλη. Περιπλανηθείτε στα μεγαλύτερα από αυτά στην Πλατεία Wenceslas και στην Παλιά Πόλη. Μην αγνοήσετε όμως και τα μικρότερα Christmas markets στις πλατείες Náměstí Republiky και Havelské tržiště. Αγοράστε πολύχρωμα χειροποίητα παιχνίδια και περίτεχνα γυάλινα στολίδια για να τα κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, δοκιμάστε πεντανόστιμα ψητά λουκάνικα klobásy και ζεστό αρωματικό κρασί! Βάλτε την Πράγα και την απίθανη υπαίθρια γιορτινή αγορά της στο κουτάκι των χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων!
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με Cyprus Airways.



Βιέννη, Αυστρία 
Στη Βιέννη όσες φορές κι αν έχεις πάει, πάντα θα θες να ξαναπάς. Είναι αυτή η αίσθηση ζεστασιάς που σε γεμίζει, όταν θυμάσαι τις βόλτες στη Rathausplatz με ένα ποτήρι ζεστό κρασί στο χέρι, την τούμπα που έφαγες προσπαθώντας να κάνεις πατινάζ στον πάγο λίγο πιο πέρα, ενώ δίπλα σου 5χρονα παιδάκια κινούνταν με χάρη πρωταθλητή. Τα strudel που καταβρόχθισες στα ιστορικά Café Central και Café Landtmann, εκεί που κάποτε άραζαν προσωπικότητες όπως ο Sigmund Freud. Οι βόλτες στη Stephansplatz και στα αυτοκρατορικά ανάκτορα και η δροσερή μπύρα που κατέβαζες σαν νεράκι τα βράδια στην πόλη, παρά το κρύο! Πρόσθεσε σε αυτά το χιονισμένο τοπίο και τη γιορτινή ατμόσφαιρα που σίγουρα θα πετύχεις αν ταξιδέψεις μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου και η Βιέννη αυτόματα μπαίνει στο πάνθεον των ομορφότερων χειμερινών προορισμών της Ευρώπης. 
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με Austrian Airlines και Ryanair. 



Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία 

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του κόσμου. Μία μητρόπολη με ατελείωτες επιλογές, εύκολη διακίνηση και την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Λονδίνουν είναι παραμυθένιες. Προσφέρουν ιδιαίτερα πιάτα street food, ζεστό κρασί και φυσικά μπίρα.  Παραδοσιακές, χριστουγεννιάτικες αγορές δίπλα στον Τάμεση, εντυπωσιακοί στολισμοί, εορταστικές εκδηλώσεις και εκκλησιαστικές λειτουργίες, αλλά και μοναδικά parties, κάνουν την βρετανική πρωτεύουσα μοναδική, την περίοδο των γιορτών. Tις ημέρες των γιορτών, η βρετανική πρωτεύουσα είναι πιο λαμπερή από ποτέ, εντυπωσιακά στολισμένη, με τις βιτρίνες των καταστημάτων να ξεπερνούν κάθε φαντασία και τα πολύχρωμα φώτα να δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για βόλτες στην πόλη. Οι θερμοκρασίες είναι συνήθως αρκετά χαμηλές, αλλά το εορταστικό κλίμα στο Λονδίνο, θα σας «ζεστάνει» με το παραπάνω. Τα φώτα και η μουσική, κάνουν την πόλη ακόμη πιο όμορφη αυτή την εποχή.
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με British Airways, Easy Jet, WIZ Air και από Πάφο με Easy Jet, Ryanair. 



Κρακοβία, Πολωνία
Στην Κρακοβία το χριστουγεννιάτικο μάρκετ έχει έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα. Η κεντρική πλατεία της Κρακοβίας, η Rynek Glowny στη μέση της Παλιάς Πόλης, γεμίζει κάθε χρόνο περίπου από τα τέλη Νοεμβρίου με μικρά ξύλινα σπιτάκια όπου πωλούνται παραδοσιακά διακοσμητικά, χειροποίητα δωράκια, παιχνίδια, κάθε λογής χειροτεχνίες καθώς και αλμυρές και γλυκές τοπικές λιχουδιές όπως πεντανόστιμα παραδοσιακά πολωνικά καπνιστά τυριά. Εδώ θα βρείτε επίσης παραδοσιακά δαντελωτά τραπεζομάντηλα, κεραμική, δημιουργίες από σίδερο και γυαλί, φολκλόρ ξύλινα αγαλματάκια, πίνακες ζωγραφισμένους πάνω σε γυαλί αλλά και διάφορα άλλα μικρά αυθεντικά σουβενίρ. Θα θέλετε να τα βάλετε όλα στη βαλίτσα της επιστροφής από τη χριστουγεννιάτικη Κρακοβία. 
>> Απευθείας πτήσεις από Πάφο με Ryanair. 



Βρυξέλλες, Βέλγιο 
Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ Winter Wonders φιλοξενείται κάθε χρόνο στην καρδιά των κοσμοπολίτικων Βρυξελλών και απλώνεται στις Grand-Place, Bourse, Place Sainte-Catherine και Marché aux Poissons. Θα ενθουσιαστείτε με τα παιχνίδια του φωτός στην Grand-Place, τις διάσπαρτες χριστουγεννιάτικες αγορές, τα καρουζέλ στην Place Sainte-Catherine, τη μεγάλη ρόδα και το παγοδρόμιο στην Marché aux Poissons!
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με Ryanair.



Στοκχόλμη, Σουηδία 
Αν κι η πρώτη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Stortorget στην Παλιά Στοκχόλμη πραγματοποιήθηκε πριν από 500 χρόνια, το σύγχρονο γεγονός χρονολογείται τον τελευταίο αιώνα. Μπροστά από το Μουσείο Νόμπελ, κοντά στο Βασιλικό Παλάτι, οι χαρούμενοι Χριστουγεννιάτικοι πάγκοι είναι γεμάτοι με μοναδικά προϊόντα που μόνο στη Σουηδία μπορείτε να βρείτε, όπως γυαλί, κεραμικά και κοσμήματα σε προσιτές τιμές. Για να κρατήσετε τα παιδιά ευτυχισμένα, αφήστε τα να παίξουν τόμπολα με μόλις μερικές πένες ενώ για τους μεγάλους αξίζει γουλιά Glögg (ζεστό κρασί) σερβιρισμένο με μπισκότα με γεύση τζίντζερ, αμύγδαλα και σταφίδες. Και μιας και αναφερθήκαμε στο Gingerbread, δοκιμάστε να επισκέφτειτε τον καθιερωμένο από το 1990 διαγωνισμό Gingerbread, το θέμα του οποίου για φέτος είναι: Room for Everyone! Επιστρέψτε στο σπίτι με μια γεύση από Σουηδία: Saffransbullar (ψωμάκια σαφράν) και συσκευασμένα σε κενό αέρος λουκάνικα από -μην το πείτε στα παιδιά- κρέας ταράνδου. 
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνκακα με Norwegian.


 

Βουδαπέστη, Ουγγαρία 
Στη χριστουγεννιάτικη Βουδαπέστη θα νιώσετε πως βρίσκεστε μέσα σε φολκλόρ χριστουγεννιάτικο ουγγρικό παραμύθι! Εδώ θα βρείτε πολλά Christmas markets διάσπαρτα μέσα στην πόλη, ωστόσο το παλαιότερο, το πλουσιότερο και το πιο δημοφιλές είναι αυτό που στήνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Vοrοsmarty (στα ουγγρικά Vörösmarty tér). Αφού κάνετε τα ψώνια σας και ενδώσετε στους γαστριμαργικούς πειρασμούς στην Vörösmarty κατευθυνθείτε στην Πλατεία του Αγίου Στεφάνου (St Stephen's Square) όπου μπροστά από την επιβλητική Βασιλική του Αγίου Στεφάνου θα βρείτε πάγκους με χειροποίητα παραδοσιακά ουγγρικά αριστουργήματα!
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με Wizz Air και από Πάφο με Ryanair.


 

Μόναχο, Γερμανία 
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας και την τρίτη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ίσαρ και με τις Βαυαρικές Άλπεις στα νότια. Μία κοσμοπολίτικη πόλη που οφείλει την ίδρυσή της στους Βενεδικτίνους μοναχούς και η οποία το 2010 την κατέταξαν ως την πιο ζωντανή πόλη του κόσμου (Best Lively City). Εκτός από την παλιά πόλη, όπου είναι απόλαυση να περπατά κανείς, το Μόναχο είναι και ένα σύγχρονο, μοντέρνο εμπορικό και οικονομικό κέντρο. Με πλήθος μουσείων, γκαλερί, αγορές και, φυσικά, η έδρα της Bayern Μονάχου και της παραδοσιακής μπίρας. Μια ωραία ταξιδιωτική πρόταση, που συνδυάζει τη διασκέδαση και τις υπέροχες εκδρομές στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις και στο Σάλτσμπουργκ, χριστουγεννιάτικα ψώνια στην αγορά της Νυρεμβέργης, με την άνετη διαμονή σε κεντρικότατο ξενοδοχείο για μετακινήσεις με τα πόδια.
>> Απευθείας πτήσεις από Λάρνακα με Lufthansa

Photo: Copyright Balate Dorin

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close