Shopping , News

H επιστροφή στο σχολείο προϋποθέτει και τα απαραίτητα gadgets

Tα απαραίτητα gadgets για το γραφείο κάθε μαθητή δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρώτο κουδούνι του νέου σχολικού έτους δεν απέχει πολύ ακόμα και οι μαθητές ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή στα θρανία. Το σχολείο μπορεί να απαιτεί μολύβι και κιμωλία, αλλά κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο digital.

Γι’ αυτό, τώρα που θα ετοιμάζεστε για τα ψώνια της νέας χρονιάς, τα απαραίτητα gadgets για το γραφείο κάθε μαθητή δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας. Ποια είναι αυτά; Πάμε να τα δούμε στο άρθρο αυτό.

Υπολογιστής
Ένας υπολογιστής πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Είτε πρέπει να αναζητήσει πληροφορίες στο ίντερνετ ή να γράψει κάποια εργασία για το σχολείο, το PC είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για κάθε μαθητή. Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντήσεις είναι αν χρειάζεστε σταθερό ή φορητό υπολογιστή. Αν ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται μόνο από το παιδί, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν σταθερό υπολογιστή. Ένα desktop PC προσφέρει συνήθως καλύτερες επιδόσεις, ενώ, μελλοντικά, μπορεί να γίνει πολύ ευκολότερα και κάποια αναβάθμιση. Αν όμως ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας, τότε υπάρχει η πιθανότητα, ή και η ανάγκη, να μετακινείται. Σε αυτή την περίπτωση το laptop είναι μονόδρομος.

Tablet / Smartphone
Τις ώρες που το παιδί έχει τελειώσει με τα διαβάσματά του, ένα παιδί είναι φυσιολογικό να θέλει να γεμίσει το χρόνο του με κάτι άλλο πέρα από τα σχολικές τους υποχρεώσεις. Είτε αυτό είναι η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube ή η συνομιλία με φίλους, ένα tablet ή ένα smartphone μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη. Για ένα μικρότερης ηλικίας παιδί ένα tablet με Wi-Fi είναι η πιο συνετή επιλογή. Με αυτό, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet, να παίξει παιχνίδια και να δει βίντεο, αλλά, απουσιάζει η υποστήριξη SIM και επικοινωνίας. Για τα μεγαλύτερη παιδιά, όμως, η κοινωνικοποίηση και η παρέα περνάει μέσα και από το smartphone. Γι’ αυτό και σίγουρα χρειάζονται τη δική τους συσκευή με το δικό τους αριθμό. Ό,τι από τα δύο και αν επιλέξετε πάντως, τόσο το tablet όσο και το smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για σχολικές υποχρεώσεις, αν τα παιδιά χρειάζεται να αναζητήσουν πληροφορίες στο ίντερνετ.

Πολυμηχάνημα
Οι εργασίες που θα γράψει ένας μαθητής στον υπολογιστή πρέπει και να εκτυπωθούν. Για να μην ψάχνετε κάθε φορά βιβλιοπωλείο, εξοπλίστε το σπίτι με ένα πολυμηχάνημα, για να μπορείτε να εκτυπώνετε ότι χρειαστεί για το σχολείο. Για μεγαλύτερη ευκολία, επιλέξτε μία συσκευή με συνδεσιμότητα Wi-Fi για να εκτυπώνετε από όποιο σημείο του σπιτιού θέλετε και μέσα από όλες τις συσκευές σας. Με ένα πολυμηχάνημα θα μπορείτε και να σκανάρετε κάτι αν αυτό χρειαστεί.

USB stick
Εκτός από την εκτύπωση, μπορεί οι εργασίες να πρέπει να πάνε στο σχολείο και σε ψηφιακή μορφή. Φρόντισε να υπάρχει διαθέσιμο ένα στικάκι όποτε χρειαστεί να μεταφερθούν αρχεία από το σπίτι στο σχολείο ή το αντίστροφο. Τα αρχεία κειμένου ή οι παρουσιάσεις καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, οπότε ακόμα και το πιο μικρό σε χωρητικότητα στικάκι μπορεί να σας καλύψει. Αν όμως θα θέλατε να περάσετε σε αυτό διάφορες φωτογραφίες ή βίντεο, τότε καλό θα είναι να επιλέξετε ένα που να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 32GB.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι κομμάτι της καθημερινότητας όλων, και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Τώρα που θα αρχίσουν τα σχολεία πρέπει και αυτά να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, κάτι που σημαίνει πως χρειάζονται τα δικά τους gadget. Εξόπλισέ τα με τα σωστά εργαλεία για να έχουν μία επιτυχημένη σχολική χρονιά.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close