Cine News , Κινηματογράφος

Οι 16 κινηματογραφικές ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο

Θρίλερ, οικογενειακές, κομεντί, δραματικές και αισθητικές ταινίες παίζουν τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2019

Οι ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και οι τελευταίες προβολές στον θερινό κινηματογράφο του Κωνστάντια. 



A Dog’s Journey 
Πρεμιέρα 19 Σεπ (95') | Σκηνοθεσία: Gail Mancuso Πρωταγωνιστές: Josh Gad, Dennis Quaid, Kathryn Prescott 
Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς. Πρόκειται για το sequel της συγκινητικής ταινίας 'A Dog's Purpose' βασισμένο και πάλι στο βιβλίο του W. Bruce Cameron, σε σκηνοθεσία Gail Mancuso, με τον Dennis Quaid να πρωταγωνιστεί και τον Josh Gad να δανείζει ξανά τη φωνή του στο χαριτωμένο τετράποδο Bailey, που βρίσκει το νόημα της δικής του ύπαρξης μέσα από τις ζωές των ανθρώπων, που κάνει να γελούν και να αγαπούν. 



It Chapter Two 
Πρεμιέρα 5 Σεπ (165') | Σκηνοθέτης: Andy Muschietti Πρωταγωνιστές: Finn Wolfhard, Bill Skarsgård, Jessica Chastain

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το remake της μίνι τηλεοπτικής σειράς τρόμου του 1990, ‘It’, βασισμένο στο περίφημο μυθιστόρημα του Stephen King, επαναπροσδιόρισε το 'κουρασμένο' είδος των ταινιών τρόμου και σημείωσε τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο box office, με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια (έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία τρόμου όλων των εποχών). Δύο χρόνια μετά έρχεται το -πολυαναμενόμενο- δεύτερο και τελευταίο μέρος της ταινίας με τον Andy Muschietti να κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και να μας 'ταξιδεύει' 27 χρόνια μετά τα τρομακτικά γεγονότα του πρώτου φιλμ, με τα μέλη του 'Losers Club', σχεδόν στα 40 τους πια, να επιστρέφουν στο Μέιν για να αντιμετωπίσουν ξανά τον φρικιαστικό κλόουν Pennywise, ο οποίος νικήθηκε, αλλά δεν καταστράφηκε. Το ενήλικο 'Κλαμπ των Χαμένων' αποτελείται από ένα all star cast, με τους James McAvoy ως Bill Denbrough, James Ransone ως Eddie Kaspbrak, Jessica Chastain ως Beverly Marsh, Bill Hader ως Richie Tozier, Isaiah Mustafa ως Mike Hanlon και Jay Ryan ως Ben Hanscom, ενώ και οι πιτσιρικάδες της πρώτης ταινίας θα επιστρέφουν σε flash back. Στον ρόλο του Pennywise και πάλι ο Bill Skarsgård.


 
Where'd You Go, Bernadette
Πρεμιέρα 5 Σεπ (95') | Σκηνοθέτης: Richard Linklater Πρωταγωνιστές: Judy Greer, Cate Blanchett, Kristen Wiig

To best-seller της Maria Semple 'Where’d You Go, Bernadette' μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Richard Linklater ('Boyhood', 'Before Midnight') με τη βραβευμένη με Όσκαρ Cate Blanchett να αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο και να ενθουσιάζει για ακόμα μια φορά με την πολυεπίπεδη ερμηνεία της. Το φιλμ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα Όσκαρ του 2020. Πρόκειται για μία ανατρεπτική κομεντί, στην οποία η Bernadette, μία αγοροφοβική αρχιτέκτονας που ζει στο Σιάτλ, δείχνει να έχει τα πάντα στη ζωή της. Οικονομική άνεση, έναν όμορφο σύζυγο που την αγαπά (Billy Crudup) και μια πανέξυπνη κόρη, την Bee (Emma Nelson). Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, το βράδυ πριν από το προγραμματισμένο τους ταξίδι στην Ανταρκτική, η Bernadette εξαφανίζεται και η οικογένειά της ξεκινά τη δική της περιπέτεια για να τη βρει και να εξιχνιάσει το μυστήριο. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης η Kristen Wiig και ο Laurence Fishburne. 



Downton Abbey
Πρεμιέρα 19 Σεπ (95') | Σκηνοθέτης: Michael Engler Πρωταγωνιστές: Matthew Goode, Tuppence Middleton, Maggie Smith 

Η τηλεοπτική σειρά 'Ο Πύργος του Downton', ακολούθησε τη ζωή της οικογένειας Crawley και των υπηρετών που εργάστηκαν γι' αυτούς στις αρχές του 20ου αιώνα σε ένα εξοχικό βρετανικό οίκο. Κατά τη διάρκεια των έξι κύκλων της, η σειρά κέρδισε συνολικά τρεις Χρυσές Σφαίρες, 15 βραβεία Primetime Emmy, ένα ειδικό βραβείο BAFTA και 69 υποψηφιότητες για Emmy, κάνοντας το 'Downton Abbey' την πρώτη μη αμερικάνικη σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού, κερδίζοντας και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η τηλεοπτική σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία κριτικών. Τώρα, όπως και πολλές άλλες επιτυχημένες σειρές, το 'Downton Abbey' μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τον δημιουργό της, Julian Fellowes, να υπογράφει το σενάριο και τον Michael Engler ('Sex and the City’) τη σκηνοθεσία. Όλο το βασικό cast, ανάμεσά τους φυσικά και η σπουδαία Maggie Smith ως Κοντέσα του Γκράντθαμ Violet Crawley, επιστρέφουν στους ρόλους τους. Το φιλμ επικεντρώνεται στην επίσκεψη στο Downton του βασιλιά και της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκείνη την εποχή, μονάρχες ήταν ο βασιλιάς Γιώργος Ε’ και η σύζυγός του, βασίλισσα Μαίρη.



Ad Astra 
Πρεμιέρα 19 Σεπ | Σκηνοθέτης: James Gray Πρωταγωνιστές: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland 

20 χρόνια μετά την αναχώρηση του πατέρα του σε μια αποστολή στον πλανήτη Ποσειδώνα, με σκοπό την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, ο Roy McBride ταξιδεύει στο ηλιακό σύστημα για να τον βρει και να μάθει γιατί η αποστολή του απέτυχε. Η ταινία 'Ad Astra' επικεντρώνεται στον αστροναύτη Roy McBride, ο οποίος είναι διατεθειμένος να φτάσει στις πιο δυσπρόσιτες γωνιές του ηλιακού μας συστήματος, ώστε να ξαναβρεί τον πατέρα του και θα αποπειραθεί να δώσει απαντήσεις σε ένα κοσμικό μυστήριο που ενδέχεται να απειλεί τον πλανήτη μας. Το ταξίδι του αυτό θα δοκιμάσει τις αντοχές του, ενώ θα του αποκαλύψει συνταρακτικές αλήθειες, οι οποίες καταρρίπτουν τις μέχρι πρότινος ισχύουσες θεωρίες για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και τη θέση της Γης στο σύμπαν. Ο Brad Pitt πρωταγωνιστεί (και εκτελεί χρέη παραγωγού) στη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας του James Grey ('The Lost City of Z'), με τους Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, Liv Tyler και Ruth Negga να συμπληρώνουν το λαμπερό cast. 



21 Bridges
Πρεμιέρα 26 Σεπ (103΄) | Σκηνοθέτης: Brian Kirk Πρωταγωνιστές: Taylor Kitsch, Sienna Miller, Chadwick Boseman

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη; Μετά την τεράστια επιτυχία του οσκαρικού 'Black Panther', ο Chadwick Boseman πρωταγωνιστεί στο αστυνομικό θρίλερ του σκηνοθέτη μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών όπως 'Game of Thrones', 'Penny Dreadful' και 'Dexter', Brian Kirk, με παραγωγούς τα αδέρφια Anthony και Joe Russo ('Avengers'). Η ιστορία ακολουθεί έναν μάχιμο ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης, που εισέρχεται στο ανθρωποκυνηγητό δυο δολοφόνων αστυνομικών, έχοντας πρώτα ξεσκεπάσει μια τεράστια και απροσδόκητη συνομωσία. Καθώς η νύχτα εκτυλίσσεται, τα όρια θολώνουν γύρω από ποιον κυνηγά και ποιος κυνηγά τον ίδιο. Όταν η έρευνα εντατικοποιείται, η αστυνομία στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη φυγή των δολοφόνων από το Μανχάταν, κλείνει και τις 21 γέφυρες που ενώνουν το εμβληματικό νησί με την ηπειρωτική χώρα. Εκτός από τον Boseman στο cast συναντάμε λαμπερά ονόματα, όπως Taylor Kitsch, J.K. Simmons και Sienna Miller.



The Goldfinch
Πρεμιέρα 19 Σεπ (149') | Σκηνοθέτης: John Crowley Πρωταγωνιστές: Finn Wolfhard, Nicole Kidman, Ashleigh Cummings 

Κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου παγκοσμίου φήμης μυθιστορήματος της Donna Tartt, που το 2014 κέρδισε το βραβείο Pulitzer και το Andrew Carnegie Medal of Excellence, στην κατηγορία Μυθοπλασία, ενώ έμεινε 30 εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times. Ο Theodore Decker ήταν 13 ετών, όταν η μητέρα του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. Η τραγωδία αυτή αλλάζει την πορεία της ζωής του γεμίζοντάς τον θλίψη και ενοχή, αλλά και δημιουργώντας του την ανάγκη να αναγεννηθεί, να λυτρωθεί, να αγαπήσει. Παλεύοντας με όλα αυτά, κρατά μέσα του, ως θραύσμα ελπίδας από εκείνη τη μέρα, ένα μικρό κομμάτι από έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζεται μία καρδερίνα σε ένα κλουβί. Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με BAFTA, John Crowley ('Brooklyn), η ταινία 'The Goldfinch' διαθέτει ένα πλούσιο cast με τον Ansel Elgort στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τη Nicole Kidman ως κυρία Barbour, αλλά και τον Finn Wolfhard του 'Stranger Things' ως τον νεαρό Boris. 



The Art of Racing in the Rain
Πρεμιέρα Πεμ 26 Σεπ (109') | Σκηνοθέτης: Simon Curtis Πρωταγωνιστές: Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried, Kevin Costner

Το best seller βιβλίο 'The Art of Racing in the Rain' του Garth Stein μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Simon Curtis. Η ταινία διηγείται μία συγκινητική ιστορία φιλίας, που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν οδηγό αγώνων και του σκύλου του, με τον Kevin Costner να δίνει τη φωνή του στο πανέμορφο golden retriever, που ονομάζεται Enzo. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Milo Ventimiglia, o οποίος υποδύεται τον πιλότο της Formula 1, Denny Swift. Η ταινία μάς δείχνει τον ισχυρό δέσιμο που δημιουργείται ανάμεσα στον Swift και το χαριτωμένο αυτό τετράποδο. Συμμετέχουν επίσης οι Amanda Seyfried, Ryan Kiera Armstrong, Gary Cole, Kathy Baker και Martin Donovan.

Also Check This



The Angry Birds Movie 2
Πρεμιέρα 5 Σεπ (96') 

Sequel του 'The Angry Birds Movie', βασισμένο στο ομώνυμο παιχνίδι της Rovio. Στη νέα ταινία οι Chuck, Red και Bomb επιστρέφουν μαζί με πολλούς νέους χαρακτήρες, όπως τη Zeta, ένα πτηνό που ζει σε ψυχρά κλίματα και λατρεύει τον πάγο. 



Angel Has Fallen
Πρεμιέρα 12 Σεπ (100’)

Το τρίτο φιλμ στη σειρά του διάσημου franchise 'Has Fallen' με πρώτο το 'Olympus Has Fallen' (2013) και στη συνέχεια το 'London Has Fallen' (2016), με τους Gerard Butler και Morgan Freeman να πρωταγωνιστούν. 



Scary Stories to Tell in the Dark
Πρεμιέρα 19 Σεπ (111') 

Ιστορίες ανατριχιαστικού τρόμου και σκοτεινής εκδίκησης, που θα σας κάνουν να αναπηδήσετε έντρομοι! Μεταφορά του βιβλίου του Alvin Schwartz σε παραγωγή Guillermo del Toro και σκηνοθεσία André Øvredal.

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. 

The Interpreter / Ο Διερμηνέας (Tlmočník)
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 

Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον Αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντ’ αυτού, βρίσκει τον γιο του Αξιωματικού και μαζί ξεκινούν ένα απρόσμενο οδοιπορικό που θα τους πλησιάσει στις απαντήσεις που γυρεύουν. Η υποβολή της Σλοβακίας στα φετινά Όσκαρ βάζει την κωμωδία και την τραγωδία συνεπιβάτες σε ένα γενναιόψυχο road movie, με οδηγό τον θρυλικό Τσέχο σκηνοθέτη, Γίρι Μένζελ.

The Ηigh Sun / Καυτός Ήλιος (Zvizdan)
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 

Τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης με φόντο τρεις διαδοχικές δεκαετίες, σε δύο γειτονικά βαλκανικά χωριά όπου μαίνεται εδώ και χρόνια το διεθνοτικό μίσος. Το 1991, μια ιστορία αγάπης υπονομεύεται από την τρέλα, τη σύγχυση και τον φόβο που κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα πριν τον πόλεμο. Το 2001, ο πόλεμος έχει τελειώσει αλλά δυο ερωτευμένοι αδυνατούν να κάνουν τη σχέση τους Το 2011, μια περίοδος που μια ερωτική σχέση μπορεί πια να ριζώσει, όλα βρίσκονται στα χέρια δύο ερωτευμένων νέων, αν μπορούν να απελευθερωθούν από το παρελθόν τους, χωρίς να τους κυριαρχούν η καχυποψία και το κακό που δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς από την ατμόσφαιρα. Η ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας το Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα. Έχοντας τραβήξει την προσοχή σε όσα βαλκανικά φεστιβάλ προβλήθηκε, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 διοργανώσεις, κερδίζοντας 15 βραβεία.

Supa Modo
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 

Η 9άχρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν. Στη φαντασία της, ξεχνάει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της.

The Witch Hunters (Zlogonje)
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 

Ο 10χρονος Γιόβαν γεννήθηκε με μερική εγκεφαλική παράλυση. Ντροπαλός και χωρίς πολλούς φίλους, συχνά δραπετεύει σε ένα μέρος της φαντασίας του, όπου έχει τον ρόλο του υπερήρωα. Τα πάντα όμως θα αλλάξουν όταν η καινούργια του συμμαθήτρια του ζητήσει να τη βοηθήσει να ελευθερώσει τον πατέρα της από τα ξόρκια μιας «μάγισσας».

Η Προσβολή (L’Insulte)
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 

Στη σημερινή Βηρυτό, μια λεκτική διαμάχη παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βρίσκει τον Τόνι, έναν Λιβανέζο Xριστιανό, και τον Γιάσερ, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, στο δικαστήριο. Το τσίρκο που στήνουν τα μέσα ενημέρωσης γύρω τους δημιουργεί κοινωνική έκρηξη στο Λίβανο, αναγκάζοντας τον Τόνι και το Γιάσερ να επαναπροσδιορίσουν τις ζωές και τις προκαταλήψεις τους.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close