Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

15 εστιατόρια στο βουνό για φαγητό μεσημέρι Κυριακής

Πούθα βρεις τη σούβλα της Κυριακής

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2019

Τώρα που ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να δροσίζει και η κίνηση στα ορεινά θα "σπάει", δεν υπάρχει ωραιότερη εποχή για εκδρομή στα ορεινά μας χωριά, για να απολαύσεις  νόστιμους μεζέδες και τοπικό κρασάκι στις γραφικές ταβέρνες.

Εξ ου και εμείς συγκεντρώσαμε 16 όμορφες ταβέρνες/εστιατόρια στα βουνά σε όλη την Κύπρο για όμορφες εκδρομές για να γευτείτε ωραίες σούβλες.

Τα Φανάρια της Μαρουλλούς
Από τα πιο γνωστά στέκια για καλοφαγάδες της επαρχίας Λευκωσίας που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας. Το μενού περιλαμβάνει τον πλούτο της κυπριακής γαστρονομίας με πολλές επιλογές a la cart, καθώς επίσης και σούβλα αρνίσια (€13), κοτόπουλο και χοιρινό (€10) μαζί με πολλά νόστιμα πιάτα της κυπριακής κουζίνας.
(22642349) Λεωφόρος Κύκκου Νικηφόρου, Αγία Κορώνη, Παλαιχώρι Ορεινής, επ. Λευκωσίας.

Το Παλιό Σινεμά
Φιλόξενη, οικογενειακή ταβέρνα, με νόστιμη κυπριακή κουζίνα, που δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες. Σερβίρει πολύ καλό μεζές, με τα μακαρόνια του φούρνου να είναι πλέον διάσημα, όπως και τα ζουμερά ψητά, μην προσπεράσεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα! Το καλοκαίρι με πανοραμική θέα και με οφτό κλέφτικο.
(99130275) Μάρκου Δράκου 44Α, Καλοπαναγιώτης. 

Ταβέρνα Περικλής
Η ταβέρνα Περικλής διαθέτει όμορφη θέα αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι περικυκλωμένη από ψηλά δέντρα. Ένας φιλόξενος, δροσερός χώρος ιδανικός για εξόρμηση. Μάλιστα, στον γιορτινό μπουφέ του κ. Περικλή θα βρεις μία ποικιλία από 25 διαφορετικές σαλάτες, κρεατικά, οκτώ είδη μαγειρευτών ανάμεσά τους χοιρινή, αρνίσια και σούβλα κοτόπουλο, γλυκά, φρούτα και καφέ (€18).
(26423344) Λεωφ. Δημοκρατίας, 1, Νατά, επ. Πάφου.

Two Flowers
Όλοι έχουν να λένε για τις λιχουδιές, που φτιάχνει η κυρία Φρόσω, αλλά και τη φοβερή σούβλα του κύριου Γιώργου στο εστιατόριο Two Flowers στον όμορφο Πεδουλά. Καθημερινά, αλλά και τις Κυριακές, οι φούρνοι πυρώνουν και τα ταψιά και τα τηγάνια γεμίζουν με καλομαγειρεμένα φαγητά, που φτιάχνουν με αγάπη και μεράκι. Πάντοτε με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η γύρω περιοχή και ακολουθώντας αυθεντικές, πατροπαράδοτες συνταγές!
(22952372, φαξ: 22952235) Φιλοξενίας 26, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ από τις 07.00-24.00.

Φορβιώτισσα Ασίνου
Στο Νικητάρι, στο εστιατόριο Φορβιώτισσα Ασίνου θα φας σούβλα αρνίσια, χοιρινή και κοτόπουλο με ορεκτικά και μεζέδες, όπως κεφταδάκια, πιλάφι, μανιταράκια, μία παραλλαγή του λευκαρίτικου τταβά (€16) και πολλά άλλα.(
(22999922) Παναγία Φορβιώτισσα, Νικητάρι, Λευκωσία. 

Εστιατόριο Λούης
Δύο εστιατόρια λειτουργούν στο χωριό, και τα δύο βρίσκονται δίπλα στον κυκλικό κόμβο στο κέντρο. Το εστιατόριο Λούης έχει υπέροχη θέα το βουνό και ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο είναι γνωστό για τη σούβλα, το οφτό κλέφτικο και τον νοστιμότατο, σπιτικό μουσακά. Είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ και τα σαββατοκύριακα. Εκεί επίσης φτιάχνουν σπιτικά γλυκά του κουταλιού και διαθέτουν φρέσκα φρούτα και τα καλύτερα μήλα προς πώληση.
(25462049) Πρόδρομος

Amiandos Gardens
Κάθε Κυριακή το μεσημέρι στον δροσερό Αμίαντο, αυτό το εστιατόριο ετοιμάζει το πιο πλούσιο μπουφέ (€17.50 το άτομο & €10 τα παιδιά εκτός ποτό), με σούβλες και πιάτα της κυπριακής κουζίνας και σε περιμένει για να σε χορτάσει. 
(25552691) Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου 1 Αμίαντος, Λεμεσός. 

Το Εστιατόριο της Ελένης
Ανηφορίζοντας τις βουνοπλαγιές του Τροόδους, λίγο μετά το στρατόπεδο της αεροπορίας στα δεξιά θα συναντήσεις τον εκδρομικό χώρο του Τροόδους. Εκεί, εδώ και 30 χρόνια, η κυρία Ελένη από την Κυπερούντα διατηρεί το δικό της μικρό εστιατόριο, 'Το εστιατόριο της Ελένης' φτιάχνοντας μαμαδίστικα πιάτα όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε η μητέρα και η γιαγιά σου ένα κυριακάτικο μεσημέρι στο πατρικό σου σπίτι. Εδώ η κυρία Ελένη θα σε πλησιάσει και θα σου απαριθμήσει τα πιάτα της ημέρα. Κυριακές και γιορτές η σούβλα είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερα γνωστά είναι τα κουπέπια αλλά και οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι όταν είναι η εποχή τους.
(99349782) Τρόοδος.

Εστιατόριο Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, νόστιμα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά κυρίως το φημισμένο κοντοσούβλι του Μελή και τα παραδοσιακά μακαρόνια της Λένιας είναι λόγοι για να επισκεφθείς την ταβέρνα Μακρής. Όλα καταφθάνουν πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στον πελάτη, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλεγμένα κρασιά της περιοχής, τα οποία συνοδεύουν έξοχα κάθε πιάτο.
(25421275 / Facebook : Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. Τρ-Σ 11.00-16.00 & 18.30-22.30 & Κ 11.00-17.00.

Καληδόνια Ροτής
Η ταβέρνα αυτή βρίσκεται ανάμεσα στους λόγους που οι Πλάτρες είναι προορισμός για βόλτες στο βουνό. Εδώ θα πας για να απολαύσεις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι και βεβαίως σούβλα αρνίσια (€13) και σούβλα κοτόπουλο (€10).
(25421019) Πλάτρες.

Κυπάρισσος
Από το 1960 μέχρι και σήμερα, η ταβέρνα Κυπάρισσος είναι φημισμένη απ’ άκρη σε άκρη της Κύπρου για τα αυθεντικά, κυπριακά πιάτα και τους μεζέδες που σερβίρει. Κάθε Κυριακή μεσημέρι, ωστόσο, σερβίρει το παραδοσιακό, καθιερωμένο μενού του, με σπεσιαλιτέ τη μερακλίδικη σούβλα του, φτιαγμένη με μυστική συνταγή που έρχεται στο τραπέζι ζουμερή και μυρωδάτη.
(96401374, 99557545, 26633600) Λεωφ. Άκη Κλεάνθους, Κάθηκας, επ. Πάφου.

Χρυσανθής
Νόστιμη σούβλα θα απολαύσεις και στο εστιατόριο Χρυσανθής στην κακοπετριά, όπου θα βρεις ακόμα και εποχιακούς μεζέδες, όπως κυνήγι, μανιτάρια, αγρέλια, αλλά και κλέφτικο, χωριάτικο λουκάνικο και φρέσκια πέστροφα. Ο κύριος Χρυσανθής θα πάρει τις παραγγελίες και θα σερβίρει ό,τι έχει χωρίς πολλά-πολλά. 
(22922202) Κακοπετριά.

Νεράιδα
Σ' αυτό το εστιατόριο στο χωριό Φοινί θα απολαύσεις εύγευστο φαγητό σε ένα ευχάριστο και οικογενειακό περιβάλλον. Από πλούσιους μεζέδες, με ορεκτικά, σαλάτες, κρύα και ζεστά πιάτα μέχρι τον ξεχωριστό Φοινιώτιο Ταβά, και την πέστροφα. Φυσικά από ένα οικογενειακό εστιατόρια ποτέ δεν λείπουν τα σουβλάκια (κοτόπουλο / χοιρινό), η σούβλα, και όλες οι συνοδευτικές σαλάτες.
(25421680) Φοινί.

Τα Πεύκα του Λεωνίδα 
Στο δρόμο Κακοπετριάς-Τροόδους θα κάνεις στάση στα πεύκα του Λεωνίδα, όπου ετοιμάζουν πλούσιο μπουφέ, με σούβλα (χοιρινό και κοτόπουλο), κλέφτικο κ.ά. (€15), για να φας και να ευχαριστηθείς.
(97725225) Κακοπετριά.

Ταβέρνα Όμορφος
Από τις πρώτες ταβέρνες της περιοχής, πάνω στο λόφο του χωριού Κάτω Μονή με νόστιμους κυπριακούς μεζέδες. Κεφτέδες με πουργούρι, συκωτάκι στην κατσαρόλα, αγρέλια με αβγά, χωριάτικο λουκάνικο, μακαρόνια του φούρνου και σούβλα τις Κυριακές.
(99468015) Κάτω Μονή, επ. Λευκωσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close