Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι 15 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις

Όλα όσα θα μας δροσίσουν αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2019

Με αρκετές εκδηλώσεις μπαίνει η καινούργια εβδομάδα του μήνα. Θεατρικά σχήματα, μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ θα μας διασκεδάσουν τις επόμενες ημέρες σε πόλεις και χωριά τις Κύπρου ενώ συνεχίζονται και οι θερινές προβολές ταινιών στο Κωνστάντια. 

Vibes of Life Music
Μουσική Παράσταση με συμμετοχή 20 νεαρών μουσικών από 4 χώρες. Το VIBES of LIFE MUSIC, είναι μια δυναμική μαθησιακή διαδικασία για νέους. Από το 2013 το Vibes of Life πραγματοποιείται στην Πάφο με μεγάλη επιτυχία από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών. Αυτή τη χρονιά, όπως και πέρσυ, νέοι από 4 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Κύπρος, Ελλάδα, Ρουμανία) θα λάβουν μέρος στα Εργαστήρια μουσικής τα οποία θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Ανταλλαγής Νέων (Youth exchange) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + με εμψυχωτή τον Μιχάλη Κουλουμή. Τα αποτελέσματα του προγράμματος, που συνδυάζουν ακούσματα από 4 διαφορετικές χώρες, δημιουργία δικής τους μουσικής όπως και ενασχόληση με jazz και έθνικ μουσική, θα παρουσιαστούν με ένα δημιουργικό τρόπο από τους συμμετέχοντες. Η τελική παράσταση, όπως και τις προηγούμενες 5 χρονιές, θα γίνει στη Λευκωσία στην Πλατεία Φανερωμένης, 22 Ιουλίου 2019 στις 20:30. Είσοδος Ελεύθερη.
Δευτέρα 22 Ιουλίου, Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία, 20.30. 



Βάκχες του Ευριπίδη
Η διεθνώς πολυβραβευμένη Izumi Ashizawa συμπράττει με το κυπριακό θεατρικό σχήμα Belacqua Theatre και σκηνοθετεί τις Βάκχες του Ευριπίδη, συνδυάζοντας τους κώδικες του Ιαπωνικού θεάτρου Νο και του αρχαίου Ελληνικού δράματος. Στις Βάκχες, ο Ευριπίδης εξιστορεί την κάθοδο του Διονύσου στη Θήβα, προκειμένου να επιβάλει τη λατρεία του, τη βακχεία. Ο βασιλιάς Πενθέας αρνείται να την αποδεχτεί και ο Διόνυσος τον εκδικείται. Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου, Νίκη Δραγούμη, Ιωάννα Κορδάτου, Θέμιδα Νικολάου, Λουκία Πιερίδου, Μαρία Φιλίππου. Σκηνοθεσία: Izumi Ashizawa.
Δευτέρα 22 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 21.00. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

Havana Noche στην Πλατεία Ηρώων 
Μία εξαμελής μπάντα που συγκεντρώνει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Κύπρο και απαρτίζεται από μουσικούς από την Κούβα, την Κολομβία και την Κύπρο με εμπνευστή τον Κωνσταντίνο Πάουρο. Η μουσική των Havana Noche είναι βασισμένη στην αυθεντική κουβανέζικη μουσική όπως το son cubano, τη salsa και το cha cha cha.
Δευτέρα 22 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 21.00. 



Μεγάλα Μπαλέτα 2019
Η ετήσια διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού, που έχει καταστεί θεσμός με δύο ομάδες χορού, μια κυπριακή και μια ισραηλινή να φιλοξενούνται επί σκηνής. Στο πρώτο μέρος εννέα αξιόλογες χορεύτριες, με επικεφαλής τις χορογράφους Δάφνη Μουγιάση και Ελένη O Keef σε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, ένα μεγάλο Έλληνα συνθέτη και πνευματικό άνθρωπο με αφορμή τα 25 χρόνια από το θάνατο του. Στο κύριο μέρος η διεθνούς φήμης Ομάδα Σύγχρονου Χορού Kibbutz από το γειτονικό Ισραήλ σε χορογραφίες του παγκοσμίως γνωστού και πολυβραβευμένου καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας Rami Be’er θα παρουσιάσει την συνέχεια του Horses in the Sky - 2019 «ΑΣΥΛΟ».
Δευτέρα 22 Ιουλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com. 

16ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης
Tο 16ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης διεξάγεται και φέτος σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Λεμεσού από τις 21 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2019. Με στόχο το φεστιβάλ να φτάσει κοντά στοv κόσμο, προτείνονται έργα σε τοποθεσίες και συνθήκες που ευνοούν τη διαδραστικότητά τους και την επαφή του κοινού με τη δημιουργική διαδικασία. To κοινό θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει, να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες με ιδιαίτερους και μοναδικούς τρόπους, αλλά και να ζήσει την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ 

Summer Breeze
Την Τρίτη 23 Ιουλίου θα τιμήσουμε τη παλιά πόλη της Λευκωσίας με μια συναυλία σε κλασσικές φόρμες με μουσική από τον κινηματογράφο και τον κόσμο. «Summer Breeze» λοιπόν με τους Concordia String Quartet, στο γραφικό Πολυεργαστηρικό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας.
Τρίτη 23 Ιουλίου, Πολυεργαστηρικό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας, Λευκωσία, 20.30. Είσοδος Ελεύθερη.


 
Παντελής Θαλασσινός
Ο Παντελής Θαλασσινός έρχεται ξανά στη Λεμεσό, αυτή τη φορά στην κοινότητα της Ερήμης, με μια δική του προσωπική συναυλία με τραγούδια του έρωτα και της αγάπης. Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει αγαπημένες δικές του επιτυχίες όπως το «Εισιτήριο στη τσέπη σου», «Ανάθεμα σε» κλπ. καθώς και τραγούδια άλλων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών. Μαζί του η Κύπρια τραγουδίστρια Λίζα Θεοφάνους σε δύο «ένθετα» αφιερώματα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μάριο Τόκα. 
Τετάρτη 24 Ιουλίου, Υπαίθριο Θέατρο «Μάριος Τόκας» Ερήμης, 8.45. Είσοδος ελεύθερη. 

Μαχαιρίτσας & Πορτοκάλογλου - 20 χρόνια Αγίας Σκέπης
Η Θεραπευτική κοινότητα «Αγίας Σκέπης» κλείνει 20 χρόνια ζωής και προσφοράς και τα γιορτάζει στις 25 Ιουλίου 2019 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Νίκο Πορτοκάλογλου στην συναυλία τους: “Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά”. 
Πέμπτη 25 Ιουλίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.30. 

Μαχαιρίτσας & Πορτοκάλογλου στην Λάρνακα 
Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συναντήθηκαν τον χειμώνα που μας πέρασε για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου διαγράφοντας μια θριαμβευτική τροχιά εμφανίσεων από τον Νοέμβριο μέχρι το Πάσχα. Η παράσταση αυτή, με τίτλο «Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά», ήταν ταυτόχρονα απολογισμός και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.
Παρασκευή 26 Ιουλίου, Καμάρες Παλαιό Υδραγωγείο Λάρνακα, 21.00.



Μια Κυρία στα Μπουζούκια
Η Θεατρική Ομάδα Point To Contemporary Theater και το θέατρο WhereHaus 612, παρουσιάζουν την καλοκαιρινή, δροσερή, ξεκαρδιστική κωμωδία “Μια Κυρία στα Μπουζούκια”. Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή, από τον Νικόλα Δημητρίου, της κλασικής, ελληνικής, κινηματογραφικής ταινίας, του 1967, σε σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη, η αποία αποτελεί, μέχρι σήμερα, ένα από τα πιο αριστοτεχνικά δείγματα μουσικής κωμωδίας του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου. Το έργο μας ταξιδεύει νοσταλγικά στην Αθήνα του 1967 και μας μεταφέρει στην όμορφη και ρομαντική εκείνη εποχή. Τα κύρια συστατικά του είναι το καυστικό χιούμορ, η ρομαντική διάθεση και το κέφι, που υποκινείται από την μουσική και τα τραγούδια που αγαπήσαμε. Ο υπαίθριος χώρος του θεάτρου WhereHaus 612, μετατρέπεται σε παραδοσιακή ταβέρνα για να φιλοξενήσει την... Κυρία στα μπουζούκια, αλλά και το κοινό, με κρασάκι κερασμένο, τραγούδια και χορό.
25, 26 Ιουλ, Θέατρο WhereHaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία / 6 & 7 Ιουλ, Θέατρο Ένα Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 99122552/ 99588103.

Sounds of Nicosia
«Sounds of Nicosia» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Φανερωμένης την Πέμπτη 25 Ιουλίου η ώρα 08:30μ.μ. Η Μαρίνα Πουρίτα συνοδευόμενη από κλασσική άρπα, θα μαγέψει την καρδιά της Λευκωσίας με τραγούδια διαφόρων στυλ από όλον τον κόσμο, κλασσικά, παλιά ελληνικά, τζαζ, μπαλάντες, κέλτικα, βραζιλιάνικα, Φάδος, Κάπο Βέρδε, αφρικάνικα, Κινέζικα. Είσοδος ελεύθερη.

Refugees for Refugees
Ένα σχήμα που αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με καταγωγή από τη Συρία, το Θιβέτ, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Βέλγιο, τους οποίους ενώνει η ανάγκη και επιθυμία τους να δημιουργήσουν δεσμούς μέσω της μουσικής. Με πρωτότυπες και αυθεντικές συνθέσεις, οι οργανοπαίκτες συναντώνται στο σταυροδρόμι των διαφορετικών παραδόσεων κάθε πολιτισμού. Στο πλαίσιο του 14ου Cyprus Rialto World Music Festival. 
Πέμπτη 25 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων Λεμεσός, 21.00. 

Πατρίdes(h)
Η παράσταση, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 25 Ιουλίου  αποτελεί ένα κράμα τριών διαφορετικών τεχνών: μουσικής, χορού και θεάτρου. Έμπνευση υπήρξε το παραμύθι “The Green Children” των Kevin Crossley-Holland και Alan Marks, το οποίο είναι βασισμένο σε ένα Αγγλικό μύθο του 12ου αιώνα και αναφέρεται στην παράξενη και απροσδόκητη εμφάνιση δύο παιδιών με πράσινο δέρμα στο χωριό Woolpit. Τα παιδιά με το «πράσινο χρώμα», έχουν περισσότερο απ’ όλα την ανάγκη να γίνουν αποδεκτά, παρά τη διαφορετικότητα τους.  Η ομάδα “Λουμπάγκο” έχει διερευνήσει το θέμα, παίρνοντας συνεντεύξεις από παιδιά που προέρχονται από άλλες χώρες – πολιτικούς ή οικονομικούς μετανάστες - που τώρα ζουν στην Κύπρο, ώστε να μελετήσει την συναισθηματική τους κατάσταση. Συνδυάζοντας έπειτα το παραμύθι με το υλικό από τις συνεντεύξεις προκύπτει η παράσταση «πατρίdes(h)».
Πέμπτη 25 Ιουλίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία, 21.00. 

Λεωνίδας Μπαλάφας
Ο πολυδιάστατος τραγουδοποιός Λεωνίδας Μπαλάφας στο πολυσύχναστο στέκι της Λεμεσού Ravens έρχεται στις 25 Ιουλίου παρέα με τα αγωνιστικά πουλάρια καλπάζοντας από το Ταξίδι για να σε βρω μέχρι τον Άνθρωπο μονάχο και λίγο παραπέρα σε ακόμα πιο νέες μουσικές διαδρομές κάνοντας κάποιες στάσεις ανεφοδιασμού για κριθάρι και βρώμη σε παραδοσιακά,καντάδες, λαϊκά και σε άλλα αγαπημένα τραγούδια και οργανικά για να μας ταξιδέψουν,να μας διασκεδάσουν και να μας ψυχαγωγήσουν.Καλώς ν'ανταμωθούμε!
Πέμπτη 25 Ιουλίου, RAVENS MUSIC HALL, Λεμεσός. 22:00. 

Loud Music Festival 2019
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι τετραήμερο και έρχεται στη Λεμεσό για να συναντήσει για τρίτη χρονιά όλο τον κόσμο που το αγάπησε το 2017, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις και ακόμα πιο δυνατές στιγμές διασκέδασης. Δεκάδες DJs, αλλά και συγκροτήματα, ξεσηκώνουν με χορευτικές και ιδιαίτερες μουσικές επιλογές το κοινό σε ένα καλοκαιρινό πάρτι που θα αναστατώσει την πόλη. Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ η σκηνή ανήκει σε συγκροτήματα, την δεύτερη μέρα η μουσική κινείται σε R&B ρυθμούς, η τρίτη συνεχίζεται με Electronic Dance Music και η τέταρτη με Old School Retro. Δωρεάν είσοδος.
Πέμπτη 25-Κυριακή 28 Ιουλίου, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός. 

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια 
Ο Θερινός Κινηματογράφος της Λευκωσίας συνεχίζει τις προβολές και αυτή την εβδομάδα από Τετάρτη μέχρι Κυριακή στις 21.00. Μάθε ποιες ταινίες παίζουν ΕΔΩ 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close