Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2020
Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει!
Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.
Η ταινία 'Ευτυχία' του Άγγελου Φραντζή, αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα. Το ρόλο της διάσημης στιχουργού, ερμηνεύουν η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.
-
Premier Cinemas
05 Μαρτίου - 11 Μαρτίου 2020
Σχετικά
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου
Rolling Stone: Οι καλύτερες ταινίες του 2025
Λίγο πριν το τέλος του 2025, η καθιερωμένη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.
Gotham Awards 2025 : Το «Μια Μάχη Μετά την Αλλη» βραβέβεται ως Καλύτερη Ταινία
Η τελετή απονομής των Gotham Awards 2025, πραγματοποιήθηκε εχθές στη Νέα Υόρκη και ανέδειξε - εν μέσω μιας σειράς ανατροπών – την ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, ως Καλύτερη Ταινία.
Best of 2025: Τα Cahiers du Cinéma ψηφίζουν τις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς
Η πρώτη απολογιστική λίστα της χρονιάς έρχεται από την «εκλεκτική ομάδα» των γαλλικών Cahiers du Cinéma. Οχι ακριβώς ενδεικτική για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο νήμα της νέας χρονιάς.
Οι 4 πρεμιέρες της εβδομάδας στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από κοινωνικό ελληνικό δράμα μέχρι animation για όλη την οικογένεια και horror εμπειρίες που κόβουν την ανάσα!
Οσκαρ Καλύτερου Κάστινγκ θα απονείμει η Ακαδημία για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού
Η κατηγορία έχει δημουργήσει ένα είδος παιχνιδιού στους κινηματογραφικού κύκλους, καθώς όλοι φαίνεται να προσπαθούν να μαντέψουν σε ποια χέρια θα φτάσει αυτό το νέο βραβείο
Η Σκάρλετ Τζοχάνσον θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του «Εξορκιστή»
H ταινία δε θα αποτελέσει συνέχεια αυτής του 2023
Το «Wicked: Μέρος Δεύτερο» με Αριάνα Γκράντε – Σίνθια Ερίβο σαρώνει στο box office
Πρόκειται για την καλύτερη πρεμιέρα κινηματογραφικής μεταφοράς μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.
Η «Σπασμένη Φλέβα» του Κύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη βγαίνει στις αίθουσες
Ένα σύγχρονο αστικό δράμα που κόβει την ανάσα.
Το τρέιλερ του «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» μόλις κυκλοφόρησε
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 20 Νοεμβρίου του 2026