Πάμε Ταξίδι , Guide

Τα 10 πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης για το 2019

Το Lonely Planet ανέδειξε τα ωραιότερα θέρετρα της Ευρώπηςπου αξίζει κανείς να επισκεφτεί φέτος

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2019

Τα 10 πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, που πρέπει να επισκεφθεί κανείς το 2019, δημοσιεύει ο οδηγός του εξειδικευμένου σε ταξιδιωτικά θέματα Lonely Planet.

Κριτήρια για τις κορυφαίες επιλογές αποτελούν μια σειρά από παράγοντες όπως ο πολιτισμός, η νυχτερινή ζωή και την πληθώρα των δραστηριότητων που αυτές προσφέρουν.

Τα 10 καλύτερα μέρη για το 2019, σύμφωνα με το Lonely Planet:



1. Ορη Τάτρα, Σλοβακία
Eνα μυθικό τοπίο όπου, σύμφωνα με το Lonely Planet, «το χιόνι σκεπάζει το έδαφος σαν κουβέρτα και τα τρομακτικά θηρία περιπολούν τα δάση». Ακούγεται μυστήριο.

2. Μαδρίτη, Ισπανία
Iσως ένα από τα μέρη που θα περίμενε κανείς να είναι στον κατάλογο - επειδή η νυχτερινή ζωή της πόλης «συνεχίζει να βελτιώνεται», λένε οι ειδικοί των ταξιδιών.

3. Οι ακτές της Αρκτικής, Ισλανδία
Ξεχάστε το Ρέικιαβικ και τη λίμνη Μπλου Λαγκουν. Μπορείτε να νικήσετε τα πλήθη απολαμβάνοντας ατελείωτες αθλοπαιδιές στο χιόνι. 

4.Ερζεγοβίνη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Περιπλανηθείτε στους δρόμους του μεσαιωνικού Ποτσιτέλι, κάντε πεζοπορία στο παραδοσιακό ορεινό χωριό Λουκομίρ ή ένα ταξίδι κατά μήκος της ποδηλατικής διαδρομής  - όλα σε μια περιοχή με «τέλεια εικόνα».

5. Μπάρι, Ιταλία
Αυτή η πόλη - λιμάνι στην περιοχή Πούλια της νότιας Ιταλίας έχει μια «άνοιξη στο δίαβα της», λέει το Lonely Planet. Είναι μια αναζωογονημένη παλιά πόλη, όπου οι πολιτιστικοί χώροι ξανανοίγουν.

6. Σετλαντ, Σκωτία
Οσοι αναζητούν την περιπέτεια στο βορειότερο σημείο του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανταμειφθούν με τα γραφικά παράκτια μονοπάτια, καθώς και με μερικά πεντανόστιμα φις εν τσιπς.

7. Λυών, Γαλλία
Η πόλη φιλοξενεί τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών της FIFA τον Ιούλιο, ετοιμάζεται να καλωσορίσει πολλούς νέους επισκέπτες. Η Λυών έλαβε επίσης πρόσφατα επιβράβευση από την ΕΕ για τις προσπάθειές της να καταστήσει τον τουρισμό προσβάσιμο και βιώσιμο.

8. Λιχτενστάιν 
Μπορείτε να περπατήσετε ολόκληρη τη χώρα σε ένα Σαββατοκύριακο, χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη πεζοπορική διαδρομή. Πρόκειται ένα γερμανόφωνο πριγκηπάτο, μήκους 25χλμ, μεταξύ Αυστρίας και Ελβετίας και είναι γνωστό για τα μεσαιωνικά κάστρα και τα αλπικά τοπία του.

9.Βεβέ, Ελβετία
Συμβαίνει μία φορά κάθε 20 χρόνια, αλλά φέτος στη Βεβέ θα πεταχτούν στον αέρα περισσότεροι φελλοί από ποτέ, καθώς το φεστιβάλ κρασιού Fête des Vignerons, διάρκειας τριών εβδομάδων, ανοίγει τις πύλες του τον Ιούνιο - οπότε αν είστε έτοιμοι για αυτό, κλείστε αεροπορικά εισιτήρια.

10. Ιστρια, Κροατία
Ιστορία, παραλίες, γευστικές βόλτες με ποδήλατα, φεστιβάλ μουσικής το καλοκαίρι και εκδρομές κυνηγιού τρούφας έρχονται το φθινόπωρο.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close