Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

12+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2019

Οι πρώτες ημέρες του καλοκαιριού είναι εδώ κι εμείς το υποδεχόμαστε και επίσημα το καλοκαίρι.... με τον καλύτερο τρόπο!

Γι' αυτό επιλέγουμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη στην Κύπρο.

Εις Λήδραν με Μαχαιρίτσα, Πορτοκάλογλου, Τσακνή
Η συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, παρέα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Διονύση Τσακνή είναι στην «αφετηρία» των εκδηλώσεων του φετινού, τετραήμερου καλοκαιρινού Φεστιβάλ «Εις Λήδραν 2019», που διεξάγεται στην Παραμυθούπολη. Οι Μαχαιρίτσας και Πορτοκάλογλου έχουν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παράλληλων διαδρομών, από τις αρχές της δεκαετίες του ’80, όταν ξεκίνησαν ο  ένας με τους Τερμίτες κι ο άλλος με τους Φατμέ. Στην πορεία συνέχισαν με σόλο καριέρες. Είχαν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, αλλά ποτέ μεταξύ τους μέχρι τα τέλη του 2018. Το καλοκαίρι ξεκινούν από τη Λευκωσία μια μεγάλη περιοδεία, σε αρκετούς από τους σταθμούς της οποίας θα έχουν και φίλους που συνάντησαν σε όλη αυτή τη διαδρομή, όπως τον σπουδαίο Διονύση Τσακνή που εμφανίζεται ως καλεσμένος. Αύριο Τρίτη, δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, πραγματοποιείται συναυλία των Villagers of Ioannina και των 1000ΜODS. Την Τετάρτη θα βρίσκεται στην σκηνή ο Γιάννης Χαρούλης παρέα με την Ματούλα Ζαμάνη και την Πέμπτη, τη βραδιά (και το stage) θα μοιραστούν δύο επιβλητικές μορφές της ελληνικής ροκ, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης.
>> Δευτέρα 3-Πέμπτη 6 Ιουνίου, Παραμυθούπολη, Λευκωσία, 19.00. Πληρ. 99810011.
 
Κλασικές νότες στην Έπαυλη
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος συνεχίζεται σήμερα με την τρίτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες συναυλίες στη Μεσαιωνική Έπαυλη στα Κούκλια της Παλαίπαφου, με ορισμένους από τους σημαντικότερους σολίστες στον κόσμο. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το «Τρίο για Πιάνο σε Σι-ύφεση μείζονα, Έργο 11» (1797) του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, τα τραγούδια του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι «Otchevo» και «Νανούρισμα», τα τραγούδια του Σεργκέι Ραχμάνινοφ «Ne poi krasavitsa», «Οι Πασχαλιές», «Όνειρο» και Ανοιξιάτικα Νερά, καθώς επίσης το «Τρίο για Πιάνο Ελεγειακό Αρ.1 σε Σολ ελάσσονα» (1892) και το «Τρίο για Πιάνο Ελεγειακό Αρ.22 σε Ρε ελάσσονα, Έργο 9» (1893) του ιδίου. Συμμετέχουν οι σολίστες Κριστέλ Λι (βιολί), Αλεξάντερ Τσαουσιάν (βιολοντσέλο), Σεργκέι Μπαμπαγιάν (πιάνο), Ζώη Νικολαΐδου (σοπράνο), Όλγα Ζάντο Zado (πιάνο), Άννα Τίφου (βιολί) και Άσλεϊ Γουάς (πιάνο).
>> Δευτέρα 3 Ιουνίου, Μεσαιωνική Έπαυλη, Πάφος, 20.30. Πληρ. 22663871.
 
«Ένας μνηστήρας για την Γιασμίνα»
Με την ταινία της Ιρένε Καρντόνα «Ένας μνηστήρας για την Γιασμίνα» (2008) συνεχίζεται απόψε το αφιέρωμα στο ισπανικό σινεμά, που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο. Μια κωμωδία με θέμα τους λευκούς γάμους, την κοινωνική δέσμευση και τα ζευγάρια που μοιράζονται τη ζωή τους. Η Γιασμίνα είναι μια Μαροκινή που ζει ως παράνομη μετανάστρια στην Ισπανία. Θέλει να πάρει  πράσινη κάρτα με το να παντρευτεί Ισπανό. Παρόλ’ αυτά, έχει ειλικρινή αισθήματα για τον Χάβι, αλλά τον χωρίζει επειδή αυτός καθυστερεί να την παντρευτεί και η η οικογένειά του την ταπεινώνει. Τότε συναντά τη Λόλα, μια ακτιβίστρια που βοηθά τους μετανάστες και μαζί με τον σύζυγό της τον Χόρχε τη φιλοξενούν καθώς εκείνη αναζητεί άνδρα πρόθυμο να την παντρευτεί. Παίζουν οι Σανάα Αλάουι, Όσκαρ Αλόνσο, Μαρία Λουίζα Μπορουέλ.
>> Δευτέρα 3 Ιουνίου, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491. Ελεύθερη είσοδος.


 
«Ο Μονόλογος του Τσάρου» στη Λεβέντειο 
Η Alpha Square επιστρέφει στη Λεβέντειο Πινακοθήκη με το έργο του Μαρκ Τουέιν «Ο Μονόλογος του Τσάρου». Μια πολιτική σάτιρα, από τον πιο ευαίσθητο, πολιτικά και κοινωνικά, Αμερικανό συγγραφέα του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, που σαρκάζει τον αδύναμο τσάρο της Ρωσίας Νικόλαο Β', ο οποίος, έχοντας μόλις πνίξει στο αίμα μια ειρηνική διαδήλωση έξω από τα Χειμερινά Ανάκτορα, νιώθει την εξουσία του να κλονίζεται και αναζητεί στήριγμα στα εμβλήματα του αξιώματός του. Σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος και ερμηνεύει ο Φώτης Αποστολίδης με κοστούμι της Ρέας Ολυμπίου. Θα δοθούν ακόμη πέντε παραστάσεις εντός της Συλλογής Παρισιού 7, 8  & 10 Ιουνίου
>> Δευτέρα 3 Ιουνίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70001140.
 
Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο Μαρκίδειο 
Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ανοίγει το κουτάκι των αναμνήσεων της, ανοίγει τα φωτογραφικά της άλμπουμ και τη δισκοθήκη της, ανοίγει τα βιβλία που αγάπησε και τις ιστορίες τους. «Ανοίγει» τη μνήμη και το αίσθημα της. Κάθε εμφάνιση της Μαργαρίτας Ζορμπαλά είναι μία πρόταση, έχει μια ιδέα, ένα θέμα, έχει συνοχή και το αίσθημα του συλλεκτικού. Τα τελευταία χρόνια με κεντρικό όχημα τη μουσική και το τραγούδι, ανοίγεται και στους δρόμους της θεατρικής πράξης. Μουσικότητα εξάλλου εκπέμπουν τα πάντα επάνω της, η κίνηση της, η ομιλία της, η κάθε χειρονομία της. Παράλληλα η θεατρική έκφραση είναι μέσα της από την παιδική ηλικία. Η φετινή της παράσταση είναι στην ουσία ένας μουσικός μονόλογος όπου «όλα μπερδεύονται γλυκά».
>> Δευτέρα 3 Ιουνίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.30. Πληρ. 26932571.

Burger Week: Η μεγάλη γιορτή του burger επιστρέφει και φέτος
Το Moondog's Bar & Grill στη Λευκωσία διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μια εβδομάδα γεμάτη γευστικά BURGERS!  Το Burger Week ζωντανεύει και πάλι από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 9 Ιουνίου, 2019. 35 επικά ζουμερά burgers, 200+ διαφορετικές μπύρες μαζί με live bands συνθέτουν τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει δυναμικά το καλοκαίρι σου.  Enter Sandman, Unforgiven, Nothing Else Matters και άλλα 32 burgers σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Κατά τη διάρκεια του 5ου Burger Week, το Moondog's θα κληρώσει 2 διπλά αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4ων αστέρων και 2 διπλά εισιτήρια εισόδου στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου / Olympiastadion Berlin. 
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Δευτέρα 3-Κυριακή 9 Ιουνίου, Moondog's Bar & Grill, Λευκωσία. Πληρ. 7000 6300.

1ο Nespresso Coffee Week 
Το 1ο Nespresso Coffee Week στην Κύπρο ανοίγει τις πύλες του από τις 3 μέχρι τις 9 Iουνίου στο Colors Cafe του Four Seasons Hotel, έτοιμο να υποδεχτεί τους εραστές του καλού καφέ! Tην Εβδομάδα Καφέ υπογραφεί η Nespresso, η κορυφαία εταιρεία καφέ που διατηρεί συνεργασίες με τα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως, η οποία μας υπόσχεται 7 μέρες γεμάτες μοναδικές γεύσεις και αρώματα καφέ. Συγκεκριμένα, από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου, οι ένοικοι και επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στο Colors Cafe τη μόνιμη σειρά Εκλεκτών Ποικιλιών της Nespresso μέσα από πρωτότυπες ζεστές και κρύες συνταγές καφέ και απολαυστικά Nespresso - based cocktails που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη διοργάνωση.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Δευτέρα 3-Κυριακή 9 Ιουνίου, Colors Cafe, Four Seasons Hotel, Λεμεσός. 

Κωστής Μαραβέγιας
Μια συναυλία ρεφενέ. Πού τι σημαίνει ρεφενέ; Ότι ο καθένας φέρνει ό,τι έχει. Φέρνεις τα μικροπράγματα σου. Φέρνεις τη χαρά σου, το χαμόγελό σου. Φέρνεις τον φίλο σου. Φέρνεις την παρέα σου. Φέρνεις το αμόρε σου. Φέρνεις το θέμα σου, την ιστορία σου. Και την λύπη σου φέρε αν έτσι νιώθεις. Φέρε και το μαγιό σου, ποτέ δεν ξέρεις. Φέρε όλα τα μικρά σου και καθημερινά. Πολλά μικρά και καθημερινά κάνουν κάτι μεγάλο. Σε αυτό το "μεγάλο", ο Κωστής θα βάλει τη μουσική, θα βάλει τις λέξεις και τις νότες, θα βάλει τα τραγούδια του που αγαπάμε, θα βάλει το αίσθημα και το συναίσθημα, θα βάλει το soundtrack της βραδιάς. Την μουσική της χαράς. Ε κι η νύχτα θα βάλει φεγγάρι κι αστέρια. Και πολλά πολλά "Μικροπράγματα" θα κάνουν ένα μεγάλο πράγμα από αυτά που μοιραζόμαστε όλοι. Μια συναυλία ρεφενέ δηλαδή. Από αυτές που ζεις μία φορά.
>> Δευτέρα 3 Ιουνίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77777040.
>> Τρίτη 4 Ιουνίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. Plhr. www.tickethour.com.cy.

Tracks - COMPAGNIE ZAHRBAT  BRAHIM BOUCHELAGHEM 
Η Γαλλία στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Ριάλτο. Από τη γέννησή της στο Δέλτα του Μισσισσιππή, η τζαζ μουσική, που αναδύθηκε την ίδια περίοδο με τον μοντέρνο χορό, ανέκαθεν αποτελούσε χώρο δημιουργικότητας και πειραματισμού. Έκτοτε, οι δύο μορφές τέχνης σπανίως συνευρίσκονται παρά τα κοινά τους στοιχεία: τον πειραματισμό και το ελεύθερο πνεύμα που αποτελούν την πεμπτουσία τους. Στο έργο του Brahim Bouchelaghem, το χιπ χοπ έρχεται σε αντίθεση με την τζαζ και τον σύγχρονο χορό που αναδύονται κατά την Οργιώδη Δεκαετία του ’20. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό συναπάντημα ενός πρώην τζαζίστα, μίας φιλόδοξης τραγουδίστριας, ενός χαμένου μουσικού κι ενός ληστή.  Με τα όνειρά τους, με ελπίδα και πίστη, ο καθένας θα προσπαθήσει να εξημερώσει τον άλλον. Χορογραφία: Brahim Bouchelaghem. Βοηθός χορογράφου: Vincent Delétang. Χορευτές: Fouad Atzouza, Chinatsu Kosakatani, Alhouseyni N’Diaye, Brahim Bouchelaghem.
>> Τρίτη 4 Ιουνίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος €8- 30 (Κάρτα για όλες τις παραστάσεις). Πληρ. 77777745. 

Το Παιχνίδι της Σφαγής
Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο Το Παιχνίδι της Σφαγής, ένα από τα τελευταία και όχι ιδιαίτερα γνωστά έργα στην Κύπρο, του συγγραφέα της Φαλακρής τραγουδίστριας και του Ρινόκερου. «Το Παιχνίδι της Σφαγής» γράφτηκε το 1970 και μοιάζει να λειτουργεί ως πάντα επίκαιρη υπενθύμιση, που θυμίζει τα παιχνίδια που παίζει η κοινωνία με τον εαυτό της, με ανθρώπους που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν και δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν. Σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ο σύγχρονος άνθρωπος καθημερινά αντιμέτωπος με το παράλογο, ρισκάρει, προκαλεί και ακροβατεί στα όρια ζωής και θανάτου, τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά. Μια παράσταση που μελετά τις πολυποίκιλες ανθρώπινες συμπεριφορές τις οποίες προκαλεί ο φόβος του θανάτου. Το έργο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γιάννου, τη μουσική επιμέλεια η Στέλλα Βοσκαρίδου, τις χορογραφίες/κίνηση η Χλόη Μελίδου και τους σχεδιασμούς φωτισμού ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν οι Νεκτάριος Θεοδώρου, Θανάσης Ιωάννου, Βασίλης Χαραλάμπους, Γιώργος Κυριάκου, Μυρτώ Κουγιάλη, Φανή Σωκράτους και Eιρήνη Ανδρέου.
>> Τρίτη 4-Παρασκευή 7 Ιουνίου, Flea THEATRE, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 25877827.



Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στην Κύπρο 
Το καλοκαίρι του 2018 γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυση τους. Από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη και από το ΟΑΚΑ έως την Κύπρο, οι Πυξ Λαξ υπενθύμισαν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική. Τώρα, οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας… Μετά από δύο SOLD OUT συναυλίες στη Νέα Υόρκη στις 22 και 23 Μαρτίου, μας καλούν να τις ακολουθήσουμε στους προορισμούς τους, όπου και θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!
>> Πέμπτη 6 Ιουνίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00.
>> Παρασκευή 7 Ιουνίου, Γήπεδο Μ.Ε.Α.Π., Πέρα Χωριό Νήσου, Λευκωσία. Πληρ. 96900933.
>> Κυριακή 9 Ιουνίου, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 20.30. Πληρ. 99454455.

Του Κουτρούλη ο γάμος
Η γνωστή Ελληνική κωμωδία από το θέατρο ένα! Ένας ράφτης από την Σύρο, ο Μανώλης Κουτρούλης, φτάνει στην Αθήνα με σκοπό να παντρευτεί την Ανθούσα, κόρη της ξενοδόχου κυρίας Σπυριδούλας. Η φιλόδοξη Ανθούσα όμως, η οποία είναι ερωτευμένη με τον αστυνόμο Λεωνίδα Ξανθούλη, αρνείται να παντρευτεί τον Κουτρούλη, οποίος δεν είναι αντάξιος της τάξεως της. Έτσι δηλώνει στην μητέρα της ότι θα παντρευτεί τον Κουτρούλη μονάχα αν ανεβεί κοινωνικό επίπεδο και γίνει.... Υπουργός! Συντελεστές: Ελεύθερη διασκευή κειμένου: Ερμίνα Κυριαζή. Σκηνοθεσία: Mαρίνος Ανωγυριάτης. Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής. Κοστούμια: Mιράντα Θεοδωρίδου. Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργης Χριστοδούλου, Ερμίνα Κυριαζή, Βασιλική Ανδρέου, Mικαέλλα Θεοδουλίδου και Χαρά Γεωργιάδη.
>> Avant Premiere: Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου στις 21:00. Επίσημη πρώτη στο θέατρο ένα, Τετάρτη 12 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30. Παραστάσεις στην Λεμεσό στις 9 & 10 Ιουλίου. Πληροφορίες στο 22348203.

Όλα τα υπέροχα πράγματα
Η νεοσύστατη Next is Art Productions με την υποστήριξη του Πετρίδειου Ιδρύματος παρουσιάζει στην Πάφο τον διαδραστικό μονόλογο «Όλα τα υπέροχα πράγματα» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα Persona για 4 παραστάσεις (με περιορισμένο αριθμό θέσεων) στις 5 & 6 και 12 & 13 Ιουνίου στο Let them eat cake. Η Θεατρική Ομάδα Persona ανεβάζει από τον Απρίλιο στη Λευκωσία και τη Λεμεσό με μεγάλη επιτυχία και εγκωμιαστικά σχόλια την παράσταση «Όλα τα υπέροχα πράγματα» (πρωτότυπος τίτλος Every Brilliant Thing) των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe σε μετάφραση Μαρίας Κωνσταντίνου. Ένας διαδραστικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου επί σκηνής και την ενεργή συμμετοχή του κοινού όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας.
>> Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Ιουνίου, Let them eat cake, Πάφος, 20.00. Γενική Είσοδος: 10 ευρώ. Πληρ. 99754257.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close