Ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος) παρουσιάζει το βιβλίο του στην Κύπρο

Την Παρασκευή στις 31 Μαΐου 2019 τα πολυκαταστήματα Public Κύπρου (Nicosia Mall, Μαδρίτης 2, Λακατάμια, Κύπρος) σε συνεργασία με την Εκδοτική Αθηνών διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο «Ντάνος. Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου» του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Το βιβλίο αυτό είναι η αυτοβιογραφική διήγηση ενός ανθρώπου που ξεδιπλώνει τη ζωή του από την παιδική του ηλικία μέχρι τη συμμετοχή του στο Survivor. Είναι ένα ψυχογράφημα, μια αυτοβιογραφία και όπως ο ίδιος αναφέρει μια παρότρυνση σε αυτούς που ψάχνουν ν’ αντικρίσουν τη δική τους δύναμη.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νικητής του Survivor 2017, είναι εκπαιδευτής θαλάσσιου σκι, ηθοποιός, influencer and ambassador καθώς και Πρεσβευτής Καλής Θέλησης του Ιδρύματος Ελπίδα Κύπρου.

Η Αυγή Σαββίδου είναι σύμβουλος εταιρικής κουλτούρας, διδάσκει σεμινάρια επαγγελματικής απόδοσης, ασχολείται με professional branding, είναι content / speaker’s coach για ομιλητές σε T’EDX και σε επαγγελματικά συνέδρια.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, χαιρετισμό θα απευθύνει η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου, στη συνέχεια θα πάρει το λόγο ο δημοσιογράφος και πρεσβευτής φιλανθρωπίας του ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ Λουκάς Φουρλάς και ο ιστορικός Δρ Αιμίλιος Α. Σολωμού, στη συνέχεια θα μιλήσουν οι συγγραφείς του βιβλίου Αυγή Σαββίδου και Γιώργος Αγγελόπουλος και τέλος ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του.

Σύνοψη του βιβλίου 
Τι κάνει έναν άνθρωπο αυτό που είναι; Πώς φτάνει στο σημείο να συνειδητοποιήσει τι τον έχει σημαδέψει, τι έχει κερδίσει και τι έχει αφήσει πίσω του; Και, πάνω απ’ όλα, με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να τα μεταδώσει όλα αυτά στους άλλους, βοηθώντας τους, ίσως, να κοιτάξουν καλύτερα μέσα τους;

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο γνωστός πια σε όλη την Ελλάδα (αλλά και όχι μόνο) ως Ντάνος, ξετυλίγει σε αυτό το βιβλίο το κουβάρι της ζωής του. Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από μια απλή ζωή στο νησί της Σκιάθου, έφτασε να γίνει αναγνωρίσιμος σε όλη τη χώρα με εφόδια την υπομονή, την επιμονή, την αλληλεγγύη και τη σκληρή προσπάθεια. Αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της ζωής από πολύ μικρός, ο Γιώργος Αγγελόπουλος έμαθε από νωρίς την αξία της σκληρής δουλειάς, της ανεξαρτησίας, αλλά και της στενής σύνδεσης με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Δεν έγινε ποτέ μοιρολάτρης, αλλά ένας άνθρωπος δεκτικός στην αλλαγή, τη διαφορετικότητα, την αναζήτηση κάθε νέας πρόκλησης. Έμαθε να τιθασεύει τα αρνητικά του συναισθήματα, και αυτό τον έκανε κάθε φορά και πιο δυνατό.

Από τη μικρή και κλειστή κοινωνία της Σκιάθου της δεκαετίας του 1980, όπου έκανε πολλές διαφορετικές δουλειές, πήγε στον Βόλο για να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, γνώρισε τον έρωτα, έζησε έντονα, για να επιστρέψει στη Σκιάθο και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Μετά ήρθε το Survivor, μια «μικρογραφία της πραγματικής ζωής» όπως γράφει, όπου απέδειξε την αξία του σε όλη τη χώρα και αγαπήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους.

Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι η αυτοβιογραφική διήγηση ενός ανθρώπου που κοιτούσε μόνο μπροστά. Είναι μια κατάθεση ψυχής που ως στόχο δεν έχει ούτε τον εντυπωσιασμό, ούτε τη φτηνή συγκίνηση. Το βιβλίο αυτό περιγράφει την πορεία ενός ανθρώπου, όπως την έζησε ο ίδιος, και όπως θέλει να την αφηγηθεί γλαφυρά στους άλλους για να καταλάβουν ποιος πραγματικά είναι. Είναι ταυτόχρονα ένα ψυχογράφημα, μια αυτοβιογραφία, και, όπως γράφει, μια παρότρυνση «σε αυτούς που ψάχνουν να αντικρίσουν τη δική τους δύναμη».

Nicosia Mall title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Μαδρίτης 2 , Λευκωσία
Δ-Κ 09.30-20.00
Διαθέσιμο Parking
ΠΑΡ31 ΜAΙΟΣ
18.00.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31