Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2019
Εύστοχο, πρωτότυπο, άμεσο και περιεκτικό είναι μερικές από τις βασικές ιδιότητες του σύγχρονου design, αλλά και το σκεπτικό των διοργανωτών σε σχέση με τον χαρακτήρα του «1ου Design Forum - 10΄ Design Talk».
Τι είναι;
Το «Design Forum - 10΄ Design Talk» είναι μια ανοικτή διαδραστική ημερίδα και ταυτόχρονα ένα ελεύθερο αλληλεπιδραστικό φόρουμ ανάπτυξης, προβολής, καταγραφής και διαφύλαξης της σύγχρονης Κυπριακής Οπτικής Επικοινωνίας. Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Graphic Stories Cyprus, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που από το 2015 στηρίζει και προβάλει τη Γραφιστική και την Οπτική Επικοινωνία στην Κύπρο με πλήθος δράσεων, ενώ για το 2019 διοργανώνεται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederic. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα φιλοξενήσει ορισμένους από τους σημαντικότερους Εικαστικούς Δημιουργούς και Σχεδιαστές της Κύπρου. Παράλληλα το πάνελ του φόρουμ θα πλαισιώσουν και νέοι δημιουργοί, φοιτητές και μαθητές. Έχει ως στόχο να φέρει κοντά το σύνολο των δημιουργών της Κύπρου που προέρχονται από τη δημιουργική βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας το έργο τους και να ενθαρρύνει τη δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών, αλλά και του κοινού, μέσω της ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών στη βάση ενός ανοικτού και ελεύθερου διαλόγου.
Πού και πότε;
Το «Design Forum - 10΄ Design Talk» που οργανώνεται από τους Αγγελική Αθανασιάδη, Κώστα Μάντζαλο και Μίλτο Καρρά, θα ανοίξει τις πύλες του στις 9 Νοεμβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 για να υποδεχθεί 24 έμπειρους σχεδιαστές αλλά και νεότερους δημιουργούς, που θα έχουν την ευκαιρία μέσα από 10λεπτες, εύστοχες και πρωτότυπες παρουσιάσεις να μιλήσουν για το Design, να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν το δημιουργικό τους ταλέντο στο ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά σημαντικούς Κύπριους δημιουργούς, την ιστορία και το έργο τους.
To Design Forum - 10΄ Design Talk θα ταξιδέψει στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Κολλεγίου AKTO Art & Design. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο: www.facebook.com/10minDesignTalk
Η ιδέα για την πραγματοποίηση του "Design Forum - 10' Design Talk" γεννήθηκε μέσα από το βιβλίο-λεύκωμα "Graphic Stories - Γραφιστορίες" το οποίο φιλοξενεί στις σελίδες του 28 σύγχρονους σχεδιαστές και εικαστικούς δημιουργούς από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


-
Πανεπιστήμιο Frederick
09 Νοεμβρίου 2019
Σχετικά
25 υπέροχες προτάσεις για έξοδο αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φτιάξαμε την ατζέντα του σαββατοκύριακου, με όλα όσα μπορείς να κάνεις, να δεις και να ακούσεις σε όλο το νησί
Η Λάρνακα διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Νερού
Μία μέρα αφιερωμένη στο πιο πολύτιμο αγαθό
Καράβι στο Βουνό: Ποίηση σε χάρτινα καραβάκια στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η δράση βασίζεται στη συμμετοχή και τη διάδραση: κάθε αναγνώστης μπορεί να κρατήσει το ποίημα ή να το αφήσει ξανά στη θέση του
Μια μεγάλη γιορτή ετοιμάζει και φέτος το Τεχνοδρόμιο με την αφορμή των Ημερών Αφήγησης και Ποίησης
Εορτάζονται κάθε χρόνο στις 20 και 21 Μαρτίου αντίστοιχα
O Απρίλιος στο Θέατρο Ριάλτο
Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει το πρόγραμμα του για τον μήνα Απρίλιο.
13 ανοιξιάτικες αυλές σε γουστόζικα καφενεδάκια της Παλιάς Λευκωσίας
Όμορφα πρωινά και απογεύματα παρέα με καφέ, ποτό και καλούς φίλους
25η Μαρτίου στη φάρμα, με πλούσιο μπουφέ!
Μια γιορτινή μέρα γεμάτη παράδοση, γεύσεις και όμορφες στιγμές στη φύση!
Ένα πασχαλινό παζαράκι γεμάτο διασκέδαση και χειροτεχνίες έρχεται στη Λευκωσία
Το Spilia Βazaar προσφέρει μουσική, χορό, φουσκωτά και χειροποίητες δημιουργίες σε ένα αγαπημένο πάρκο της πόλης
Ένα σύγχρονο τσίρκο έστησε την τέντα του στη Λευκωσία (και όλη την πόλη στην ουρά του!)
Η εντυπωσιακή παράσταση τσίρκου ανακοίνωσε το πρόγραμμα της εβδομάδας
Agenda Week: 10 ξεχωριστές προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Μουσική, θέατρο και μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης σε όλη την Κύπρο – οι προτάσεις που αξίζει να βάλεις στην ατζέντα σου.
Ένα διήμερο γεμάτο ξεναγήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια μελέτης της φύσης της Κύπρου
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δασών το Τμήμα Δασών διοργανώνει ξεναγήσεις στα μονοπάτια μελέτης της φύσης και στον Δασικό Σταθμό Πλατανιών
Το CYBERNESS Easter Market επιστρέφει τον Απρίλιο στη Λεμεσό
Στις 4 και 5 Απριλίου, ο χώρος του Kolla μεταμορφώνεται σε έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο, εμπνευσμένο από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"