Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019
Η ιστορία μιας οικογένειας και μιας επιχείρησης που άλλαξε τον κόσμο, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το West End του Λονδίνου. Η επική ιστορία τριών φτωχών μεταναστών από τη Γερμανία που άρχισε το 1844 και τέλειωσε 163 χρόνια αργότερα με την κατάρευση τους, η οποία οδήγησε στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση όλων των εποχών.
«Τhe Lehman Trilogy» (Η Τριλογία Λίμαν) έκανε το ντεμπούτο της στο Παρίσι το 2013 πριν διασκευαστεί σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Τη διασκευή του σεναρίου έκανε ο δραματουργός Ben Power από ένα κείμενο 400 σελίδων γραμμένο από τον Ιταλό συγγραφέα Stefano Massini. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός Sam Mendes έκανε την σκηνοθεσία της παράστασης.
Η παράσταση στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, αφηγείται σε τρεις πράξεις την ιστορία της τράπεζας Lehman Brothers. Από την άφιξη των ιδρυτών της, μέχρι τη χρεοκοπία της πριν έντεκα χρόνια, το έργο παρουσιάζει μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας μεταναστών το έπος του αμερικανικού καπιταλισμού.
Ο Χένρι, ο Εμάνουελ και ο Μάγερ Λίμαν είναι οι βασικοί χαρακτήρες του θεατρικού έργου που σκιαγραφεί τη διαδρομή των τριών αδελφών, Eβραίων μεταναστών από τη Βαυαρία και των παιδιών τους, η οποία άρχισε από μια μικρή χρηματιστηριακή εταιρεία βαμβακιού στην Αλαμπάμα και εξελίχθηκε στον παγκοσμίως γνωστό χρηματοπιστωτικό κολοσσό. Την επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers, που επέζησε του εμφυλίου πολέμου και του χρηματιστηριακού κραχ του 1929, πριν από τη θεαματική της πτώχευση το 2008 με τις δραματικές συνέπειες της.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, Διάρκεια: 200'
Με την υποστήριξη των British Council & British High Commission στην Κύπρο.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Ιn-cyprus
Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 20:00
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 / 8, E-ticket: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
06 Νοεμβρίου 2019
Σχετικά


Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση και διασκευή Κώστα Μόντη
«Βουλευτίνες τζαι ξερό ψωμί» για δύο μόνο παραστάσεις

Ακόμη δύο έξτρα stand up comedy παραστάσεις για τον Ζαχαρία Ζαννέτου
Με 2 sold out και εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κύπρο
Η «Χρυσή Εποχή» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Pop up theatre project από την Ομάδα Γιασεμίν
Η ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει με καινούργια έμπνευση και ενέργεια!
Νέα παράσταση για την αγαπημένη ξεκαρδιστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι Για Όλα»
Του σπουδαίου συγγραφικού διδύμου Ρέππας - Παπαθανασίου

Φάνης Μουρατίδης, Ναταλία Δραγούμη, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Κούκουρας στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο
“2:22 – A Ghost Story”: Το «θεατρικό φαινόμενο» έρχεται στην Κύπρο

Τελευταία παράσταση για το θεατρικό έργο «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
Επιστρέφει για να συγκινήσει ξανά με τη δύναμη της μνήμης, της φιλίας και της αδελφικής αγάπης

Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι σε θεατρική διασκευή Κεν Λούντβιχ στον ΘΟΚ
Σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια


Άλλες δύο ημερομηνίες για τη νέα solo παράσταση του Ζαχαρία Ζαννέττου
Sold out η μία παράσταση στην Λευκωσία και λίγα διαθέσιμα για την Λάρνακα