Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ στο θέατρο ΠΑΣΥΔΥ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019. H παράσταση πήρε τις καλύτερες κριτικές και το κοινό καταχειροκρότησε τους συντελεστές.
Η σκηνοθετική προσέγγιση της Έλιας Ιωαννίδου μάγεψε τους θεατές και οι στίχοι, η μουσική και οι χορογραφίες αφήσαν άφωνους μικρούς και μεγάλους.
Ανατροπή ο ρόλος του Οδυσσέα που ερμήνευσε η Έλια Ιωαννίδου.
Υπέροχες παρουσίες οι ηθοποιοί και οι φωνές των ηθοποιών Ειρήνης Χαρούς, Στέφανης Χριστοφή και Αναστασίας Χατζηγεωργίου άφησαν τη γεύση του λυρικού θεάτρου.
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας συνεχίζει τις παραστάσεις του θεατρικού έργου για μικρούς και μεγάλους, ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, σε διασκευή και απόδοση λόγου της Ρέας Ιωαννίδου.
Η Οδύσσεια περιγράφει την επιστροφή του Οδυσσέα από την Τροία στην πατρίδα του την Ιθάκη, 10 χρόνια μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Θα ταξιδέψουμε στο νησί της Καλυψούς, των Φαιάκων, στην χώρα των Λωτοφάγων, των Κυκλώπων και θα αντιμετωπίσουμε τον θυμωμένο Ποσειδώνα. Θα ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου, θα πλανευτούμε από την Κίρκη, θα κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες, θα παλέψουμε με τα κύματα και όταν πια φτάσουμε στην Ιθάκη, θα αντιμετωπίσουμε τους μνηστήρες και την πιστή Πηνελόπη, θα κάνουμε παρέα με τους Θεούς και μυθικούς ήρωες του Ολύμπου, θα έχουμε προστάτιδα τη Θεά Αθηνά, τον Δία, τον Ποσειδώνα, και τον Ερμή να διαφεντεύουν τη μοίρα των ανθρώπων. Στο τέλος η επιμονή, η αγάπη στη πατρίδα, ο γυρισμός και η ένωση με την οικογένεια θα θριαμβεύσουν. Όλη η Οδύσσεια του Όμηρου περνά από το έργο μας.
Το κείμενο από μόνο του είναι μια πρόκληση. Ο Όμηρος άφησε έργο ανεκτίμητο που πρέπει όλοι να γνωρίσουμε με εργαλείο το θέαμα, το χορό και τη μουσική. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά και τους ενήλικες όλες τις πληροφορίες και τις εικόνες – για την Αρχαία Ελλάδα– τον πολιτισμό μας. Τα μηνύματα της υπομονής, εγκαρτέρησης, οι αρετές των θαρραλέων πολεμάρχων, η αγάπη για τη πατρίδα, ο μισεμός, η εκτίμηση και η αρετή της Πηνελόπης, το θάρρος και η αλληλεγγύη μέσα από τα κατορθώματα του Οδυσσέα δεσπόζουν.
Το λιτό σκηνικό, οι προβολές, η μουσική και ο χώρος αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την εμπέδωση και μάθηση των περιπετειών του Οδυσσέα. Τα παιδιά θα μάθουν και θα κρατήσουν στο μυαλό τους όσα δεν θα κρατήσουν από την σκέτη διδασκαλία στα σχολεία. Προάγουμε και καλλιεργούμε τη μάθηση μέσω της θεατρικής τέχνης, δημιουργούμε ευκαιρίες διαμόρφωσης καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητήριο για τη ποιότητα της παράστασης από τη θέση του θεατή. Να αγαπήσουν το μουσικό θέατρο, να εμπεδώσουν τα γεγονότα και να τα κρατήσουν βαθιά στη μνήμη. Να συμμετάσχουν δημιουργικά σε ένα παιγνίδι interactive, που τους προκαλεί στη γνώση και μέσα από καινοτόμα σκηνοθετική προσέγγιση (Video Act), να νιώσουν ότι λαμβάνουν μέρος σε όλα τα δρώμενα και φυσικά εκπαιδευτική αξία του κειμένου.
Οι παραστάσεις θα γίνουν τις Κύριακες 13, 20, 27 Οκτωβρίου και 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Οι παραστάσεις θα αρχίζουν στις 10:30 το πρωί. Εισιτήριο 8 ευρώ.
Παραστάσεις θα πραγματοποιηθουν και σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Συντελεστές
ΔΙΑΣΚΕΥΗ / ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΛΟΓΟΥ: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤH: ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ/ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΑΙΜΟΥ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΙΑΝΤΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΞΕΝΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ AERIAL YOGA/ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΛΟΪΖΟΥ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ/ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΟΥΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνηστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 70001947 Ρέα Ιωαννίδου.
Σχετικά

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις με τα παιδιά το weekend
Aπό πανηγυράκια μέχρι πάρτι, φεστιβάλ και γιορτές αφιερωμένες στα παιδιά!

Μια φορά και... μια χώρα: Μια μοναδική θεατρική εμπειρία που ενώνει τρεις πολιτισμούς επί σκηνής!
Με σκηνικό ένα τεράστιο βιβλίο, που ξεδιπλώνεται για να αποκαλύψει ιστορίες

«Ένα Μαγικό Ταξίδι λίγο πριν τα Χριστούγεννα» στο Μαρκίδειο Θέατρο
Η Αστερίνα ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη μαγεία, φαντασία και χριστουγεννιάτικη θαλπωρή

Ο Κλόουν Τότο έρχεται για ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα!
Γέλιο, κόλπα, μπαλόνια και εκπλήξεις σε μια ανεπανάληπτη παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

Περπατάμε, παίζουμε και χαλαρώνουμε στο νέο πάρκο της πόλης
Ένας νέος, σύγχρονος, ασφαλής και φιλικός χώρος για μικρούς και μεγάλους, που δημιουργήθηκε εις μνήμη όλων των παιδιών που έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο

16+1 υπέροχες παιδικές προτάσεις για τον μήνα Οκτώβριο
Όλα όσα μπορείς να κάνεις με τα παιδιά στην Κύπρο το επόμενο διάστημα: από πανηγυράκια μέχρι πάρτι, φεστιβάλ και γιορτές αφιερωμένες στα παιδιά!

Παιδικό Πανηγύρι στον Ύψωνα, με δωρεάν παιχνίδια
Ελάτε με τα παιδιά σας για μια αξέχαστη Κυριακή γεμάτη παιχνίδι και χαμόγελα!

Π.Α.Ε.Ε.Κ Kids Day: Μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά!
Μια μέρα γεμάτη χαμόγελα, παιχνίδι και αξέχαστες στιγμές για όλη την οικογένεια!

8+1 παραστάσεις που ταξιδεύουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του θεάτρου
Από κλασικά παραμύθια μέχρι σύγχρονες ιστορίες με μηνύματα για τη φιλία, την αποδοχή και τη φαντασία, η θεατρική σκηνή γεμίζει φως και χαμόγελα

Η παιδική θεατρική παράσταση «Πού λες εσύ;» ανεβαίνει στην σκηνή
Μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία της Μαριλένας Ταπάκη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Λούρα

Τα Τρία Γουρουνάκια στην Κύπρο: Η παράσταση που «χτίζει» την αυτοπεποίθηση των παιδιών!
Η πιο διαδραστική παιδική παράσταση, που παρουσιάζεται για 14η χρονιά στην Ελλάδα ερχόμαται στην Κύπρο!

Baby Spa: 5 χώροι που θα χαρίσουν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας στο μωρό σας
Ανακαλύψτε τον μαγικό κόσμο και τα πολλάπλά οφέλη του Baby Spa σε 5 εξειδικευμένα κέντρα στο νησί