Things to Do , Top Stories

Γκάλγουεϊ: Ζήσε αλλιώς!

Έχεις πάει στο Δουβλίνο; Αν ναι, τότε είναι καιρός να κατευθυνθείς δυτικά, για να ανακαλύψεις το πανέμορφο τοπίο που σου προσφέρει η πόλη Γκάλγουεϊ.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2013

Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που ξέρουν να περιμένουν… Αυτό πρέπει να σκέφτεσαι όλες εκείνες τις ώρες που θα χρειαστεί να ταξιδεύεις μέχρι να φτάσεις στο Galway! Κι επειδή, η πόλη αυτή, πραγματικά θα σε ανταμείψει, μην κάνεις δεύτερες σκέψεις. Μπες στην πτήση από Heathrow, άρπαξε ένα ταξί για την επαρχία Connacht και την πόλη Ennis και οδήγησε μέχρι τον τελικό προορισμό, που είναι πανέμορφος, με σημαντική ιστορία και απίστευτους κατοίκους.

Αν περπατήσεις στην πόλη, θα ακούσεις πάνω από δέκα διαφορετικές γλώσσες και δεν είναι τυχαίο. Εδώ σπουδάζουν πάνω από 20,000 φοιτητές, ενώ για πολλά χρόνια ήταν το σημείο όπου πολλοί έφευγαν ως μετανάστες στην Αμερική, αλλά και η είσοδος για πολλούς Αμερικανούς τουρίστες. Έτσι, η πόλη αυτή απέκτησε μια πολυπολιτισμική ταυτότητα, που της δίνει το δικαίωμα να διατηρεί ένα μποέμικο τρόπο ζωής, κι ας αριθμεί μόλις 75,000 κατοίκους!

Πού να διασκεδάσεις
Ανακάλυψε, ανάμεσα στα στενά δρομάκια του κέντρου της πόλης (Quay Street, High Street, Shop Street) όλες τις γραφικές της μπιραρίες, οι οποίες τις νύχτες γεμίζουν από τουρίστες, ντόπιους και λογής-λογής ανθρώπους που γλιστρούν μέσα στους πεζόδρομούς της, μέχρι να καταλήξουν σε μία από αυτές. Εδώ, είναι το καλύτερο σημείο αφετηρίας για μπιρο-κατάνυξη! Σερβίρουν Guinness και άλλες ιρλανδικές μάρκες μέχρι τις έξι τα ξημερώματα! Δοκίμασε την ‘Tigh Neachtain’ (+35391568820, Cross St, 17), για τη ζωντανή μουσική και τις παλιές διαφημίσεις και βιβλία που κοσμούν τους τοίχους της. Αν, πάλι, είσαι φαν τής draught και ψιλοβαρέθηκες την Guinness (δεν το παθαίνεις εύκολα), μπες στην ‘Galway Hooker’ (πήρε το όνομά της από ένα είδος πλοίου), για να την απολαύσεις με πάθος! Στο δυτικότερο σημείο της πόλης, όπου είναι και λιγότερο τουριστική, ανακάλυψε τη ‘Monroe’s’ (+353879783245, Upper Dominick St.) και το πιο απόκρυφο ‘Crane Bar’ (+35391587419, Sea Rd, 2). Αν πάλι θες να ζήσεις μοναδικές στιγμές, μαζί με ντόπιους, τότε μπες στη ‘Murphy’s’ (+35391564589, High St, 9) ή στο ‘Club Áras na nGael’, όπου μιλούν γκαελικά (+35391567824, Dominick St, 45).

Πού να φας
Μια πόλη όπως το Γκάλγουεϊ, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει πλειάδα εστιατορίων όπου προσφέρονται πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου. Δοκίμασε το ‘Kai’ (+35391526003, Sea Rd), ένα πολύ ζεστό, γραφικό εστιατόριο με πέτρινους τοίχους και ξύλινες δοκούς. Προσφέρει πιάτα φτιαγμένα με παραδοσιακές γεύσεις και ντόπια ψαριά. Ανακάλυψε επίσης, το ‘Ard Bia’ (+35391561114, Spanish Arch, Long Walk), που ‘παντρεύει’ τη διεθνή κουζίνα με τον ντόπιο αστακό και το φρέσκο χωριάτικο τυρί.

Τι να δεις
Κάποιες φορές, για να δεις καλύτερα μια πόλη, θα πρέπει να βγεις πιο έξω. Κάνοντας sea kayaking στον κόλπο του Galway, γύρω από το παλιό λιμάνι, στην καρδιά του ποταμού Corrib και προς το Φάρο του νησιού Mutton, ανάμεσα σε γλάρους, φώκιες και -απ’ ό,τι διαφημίζουν- τις φάλαινες δολοφόνους, σίγουρα θα πάρεις μια γερή δόση του γύρω τοπίου και θα είναι για σένα μία αξέχαστη εμπειρία! Με 50 λίρες το άτομο!
Αν, πάλι, αναζητάς πνευματική καλλιέργεια και ηρεμία, τότε η επίσκεψή σου στο βιβλιοπωλείο Charlie Byrne’s (+35391561766, Middle St) θα είναι η τέλεια ανακάλυψη. Ανάμεσα σε νέες, παλιές και σπάνιες εκδόσεις, μπορείς να αφεθείς για ώρες και εννοείται ότι δεν πρέπει να φύγεις με άδεια χέρια! Ένα βιβλίο του Beckett, του Joyce ή του Yeats, επιβάλλεται! Το μουσείο της πόλης, από την άλλη (Spanish Parade, www.galwaycitymuseum.ie), είναι ένα μοντέρνο φωτεινό κτίριο, στο οποίο θα μάθεις την ιστορία της πόλης αλλά και θα μπορείς να θαυμάσεις μοντέρνες εκθέσεις που κατά διαστήματα φιλοξενεί.

Πού να μείνεις
Στο ‘House Hotel’ (+35391538900, Lower Merchants Rd) ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Ωραίο κτίριο και εντυπωσιακός διάκοσμος! Για ένα δωμάτιο με πρόγευμα οι τιμές ξεκινούν από 89 λίρες το άτομο.

Μη χάσεις
Το Galway Arts Festival (www.galwayartsfestival.com), που διοργανώνεται από το 1978, με συμμετοχή Ιρλανδών και ξένων καλλιτεχνών.
Το Galway Races Summer Festival (www.galwayraces.com/summer-festival.asp), για ιπποδρομίες, το οποίο μαζεύει κόσμο από όλη την Ιρλανδία και όχι μόνο.
Ακόμη, το Galway International Oyster & Seafood Festival και το διάσημο Clarenbridge Oyster Festival (www.galwayoysterfest.com/), για μπόλικο ψάρι.

Special tip
Κάνε ένα μίνι ταξίδι προς το Connemara National Park που είναι μόνο μία ώρα μακριά με το αυτοκίνητο. Είναι ο παράδεισος για ψάρεμα, γκολφ και ορειβασία. Ακόμη, ανακάλυψε τις ομορφιές που κρύβει η δυτική Ιρλανδία και τα νησιά Aran, τα οποία είναι μόνο 40 λεπτά απόσταση με φέρι από το Rossaveal, μια πόλη μόλις μία ώρα μακριά από το Galway. Αξίζει να τα ανακαλύψεις!

Info
http://www.discoverireland.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close