Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Οι 7 θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Με 7 θεατρικές πρεμιέρες υποδεχόμαστε τον Απρίλιο

Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2019

Η πρώτη εβδομάδα του Απρίλη μας προσφέρει την ευκαρία να παρακολουθήσουμε επτά νέες θεατρικές παραστάσεις. 

Πέτρες στις τσέπες του 
Η παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του», το απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, μετά από δύο χρόνια μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Κιβωτός και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Θέατρο Ριάλτο για μία μόνο παράσταση. Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. 
Τρ 2 Απρ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745. 

Βίκτορ ή Τα παιδιά στην εξουσία 
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Βιτράκ Ροζέ το οποίο αποτελεί μια ανελέητη σάτιρα της αστικής τάξης που αποκαλύπτει όλη την κενότητα και την ανηθικότητα που την χαρακτηρίζει. Μέσα από καταιγιστικούς ρυθμούς και συνεχή κωμικά ευρήματα, γκρεμίζει τρόπους, ψευδείς συμπεριφορές και κώδικες πίσω από τους οποίους κάθε κοινωνία κρύβει το κούφιο και χυδαίο πρόσωπό της. Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης. Παίζουν: Μάριος Ιωάννου, Παντελίτα Μαυρογιάννη, Μαρία Φιλίππου, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Δανάη Χρίστου κ.α.  
Πρεμιέρα Τετ 3 Απρ, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 20.30. 

Δεσποινίς Τζούλη
Το έργο του Αύγουστου  Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλη» παρουσιάζει το «θέατρο ένα» από την Τετάρτη 3 Απριλίου. Το έργο θεωρείται ίσως το πιο αξιοσημείωτο από τα δράματα  που έγραψε ο Σουηδός  συγγραφέας. Ένα έργο καθαρά συμβολικό, στο οποίο ο  Στρίντμπεργκ  καταπιάνεται με  διαχρονικά θέματα όπως  ο έρωτας, η εξουσία, η σύγκρουση κοινωνικών τάξεων, ο γυναικείος ψυχισμός καθώς και η περιβόητη μάχη των δύο φύλων. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στην κουζίνα του πλούσιου σπιτιού του Κόμη, πατέρα της Τζούλη, την ημέρα της Γιορτής του Μεσοκαλόκαιρου, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της Σουηδίας. Η Τζούλη «εισβάλλει» στην ζωή των δύο υπηρετών του σπιτιού, του Ζαν και της Κριστίν, που είναι αρραβωνιασμένοι, κι αρχίζει να ερωτοτροπεί με τον Ζαν. Αρχίζει έτσι  ένα αθώο φλερτ, έρωτα και εξουσίας, που εξελίσσεται σε παιχνίδι ερωτικού τριγώνου, χωρίς όρια που ανατρέπει συνεχώς τις ισορροπίες και οδηγεί προς την καταστροφή. Είναι ίσως από τα πρώτα θεατρικά που καταπιάνονται με την απελευθέρωση της γυναίκας και πόσο αυτή είναι καταστροφική όταν φτάσει στα άκρα.
Πρεμιέρα 3 Απριλίου, Θέατρο Ένα Λευκωσία, 20.30. 

School of Rock
Φέτος το Senior School διοργανώνει ένα νέο εντυπωσιακό μιούζικαλ στην κεντρική σκηνή του Σατιρικού θεάτρου. Το θρυλικό hit «School of Rock» λαμβάνει χώρα στο Broadway και στο West End και είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία. Αυτή η γεμάτη περιπέτεια ιστορία έχει πρωταγωνιστή το Dewey Finn, ένα αποτυχημένο, wannabe ροκ σταρ που αποφασίζει να βγάλει λεφτά παριστάνοντας ένα αντικαταστάτη καθηγητή σε ένα διάσημο ιδιωτικό σχολείο. Το έργο σκηνοθετείται από τους καθηγητές θεάτρου και μουσικής του σχολείου, Ελένης Κοσμά και Ειρήνης Φιλίππου, με πάνω από 70 νέους μαθητές και δική του ζωντανή μπάντα. 
Πέμ 4 & Παρ 5 Απρ, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 19.30. Εισιτήρια: tickethour.com.cy. 

Ύπερος στη Λευκωσία
Το νέο θεατρικό έργο του Κώστα Μαννούρη μετά από ένα sold-out κύκλο παραστάσεων στην Μπιενάλε της Λάρνακας παρουσιάζεται και στη Λευκωσία. Η ιστορία του έργου περιστρέφεται γύρο από τον Νείλο ο οποίος οφείλει να υποταχθεί στα κελεύσματα μιας βούλησης έξω απ’ αυτόν που θέλει διακαώς να τον στείλει σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής. Γιατί να πρέπει σώνει και καλά να εξοριστεί στα τριάντα του; Του είναι παραπάνω από σαφές πως δεν μπορεί παρά να συμμορφωθεί. Ανάθεμα τη δύναμή της, ανάθεμα την αδυναμία του, ας όψεται η ξηρασία του βίου του. Πόσο, όμως, θα ήθελε να υπήρχε κάτι ή κάποιος που να του έλεγε, «μείνε!». Και θα έμενε. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Λένια Σορόκου. Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης. 
Παρ 5 & 12, Σ 6 & 13, Κ 7 & 14 Απρ, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99519771. 

Λαχταρώ
Σε χώρο και χρόνο απροσδιόριστο, τέσσερις φωνές συνθέτουν μια ποιητική κραυγή,  ξετυλίγοντας τις αγωνίες, τα αδιέξοδα, τους φόβους και τις επιθυμίες τους. Το ανατρεπτικό έργο της Σάρα Κέιν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο των πολύ επιτυχημένων Δράσεων του Β’ τριμήνου, στις Αποθήκες του ΘΟΚ. Σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου και πλαισιώνεται από την ξεχωριστή ομάδα των ηθοποιών και των συντελεστών των Δράσεων. Με το έργο αυτό η Κέιν σπάει τη φόρμα της συμβατικής δραματικής πλοκής και μέσα από τις λέξεις μάς παρασύρει, μαζί με τους ήρωες, σε ένα λυτρωτικό τέλος – σε μια πτώση προς το φως. Παίζουν: Θανάσης Γεωργίου, Άντρια Ζένιου, Μάριος Κωνσταντίνου, Στέλα Φυρογένη. Σκηνοθεσία: Θανάσης Γεωργίου. 
Πρεμιέρα Παρ 5 Απρ, Θέατρο ΘΟΚ Αποθήκες, Λευκωσία. Κάθε Τετ, Παρ, Σ & Κ Πληρ. 77772717. 

Όλα τα υπέροχα πράγματα 
Η Θεατρική Ομάδα Persona μετοιμάζει την καινούργια της παραγωγή που έχει τίτλο «Όλα τα υπέροχα πράγματα» (πρωτότυπος τίτλος Every Brilliant Thing) των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe σε μετάφραση Μαρίας Κωνσταντίνου. Ένας διαδραστικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου επί σκηνής και την ενεργή συμμετοχή του κοινού όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Το έργο, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο «Critics’ Pick» των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί «μικρό κι ασήμαντο», κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, ένας ύμνος στη ζωή που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.
Πρεμιέρα Παρ 5 Απρ, κάθε Τετ & Παρ μέχρι Παρ 3 Μαΐου (εκτός από Τετ 24 & Παρ 26 Απρ), Υφαντουργείο, Λευκώνος 67-71, Λευκωσία, 20.30, €10. Πληρ. 70000138 & www.tickethour.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close