Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2019
Τρεις εμβληματικές γυναικείες φιγούρες θα απολαύσουμε προσεχώς στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου. Η θρυλική κοκόνα της Πόλης ζωντανεύει επί σκηνής μέσα από την ερμηνεία της Ελένης Κοκκίνου στην ομώνυμη αθηναϊκή παράσταση που βασίζεται στο υπέροχο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου. Μία ακόμη θρυλική γυναίκα, η ντίβα της όπερας Μαρίας Κάλλας θα ζωντανέψει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κύπρο μέσα από την παράσταση Master Class με την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου.
Τέλος, τον Οκτώβριο το Θέατρο Ανεμώνα ανεβάζει ‘Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ’ με την έφηβοί γερμανοεβραία Άννα Φρανκ, σύμβολο του Ολοκαυτώματος και της βαναυσότητας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Λωξάντρα
Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά.
Τετ 18 Σεπ, Παττίχειο Δημ. Αμφιθέατρο Λάρνακας / Πέμ 19 Σεπτ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός / Παρ 20, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 20.30.

Master Class
Η θεατρική επιτυχία της χρονιάς ‘Master Class’ μετά από 150 sold out παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται στην Κύπρο. Το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally είναι βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο, το οποίο δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας ερμηνεύει η Μαρία Ναυπλιώτου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον Στρατή Πασχάλη.
Παρ 27 & Σ 28 Σεπ | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. / Κ 29 & Δ 30 Σεπ | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
Το Θέατρο Ανεμώνα τον Οκτώβριο ανεβάζει το εμβληματικό έργο των Frances Goodrich και Albert Hackett "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" που θα ανέβει σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία του Βαρνάβα Κυριαζή. Βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φραγκφούρτη, το έργο των Γκούντριχ και Χάκετ παραμένει ένα έργο διαχρονικό που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας. Μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα. Λέγεται μάλιστα ότι είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στην Ευρώπη μετά από τη Βίβλο. Το θεατρικό έργο είναι ένα κείμενο–ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1955 και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα των συγγραφέων του που τιμήθηκαν με βραβεία Tony, Pulitzer και το βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών Νέας Υόρκης. Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ελεονώρα Βασιλείου, Μαρία Μιχαήλ, Λοίζος Παπαγεωργίου, Αστέρω Κυπριανού, Σταυρούλα Τερλικκά, Γιώργος Ιωσήφ, Σταύρος Πατσιάς, Μαριλένα Αχιλλέως και ο Μαρίνος Ξενοφώντος.
Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο
Σχετικά
«Η γιαγιά μας… η καλή;» από τη θεατρική ομάδα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Παράσταση εμπνευσμένη από το κυπρώτικο σκετς «Άγια Στολίστε τη Γιαγιά», της Μάρως Κουσιάππα
Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ηθοποιός, Αντώνης Φαρής
Ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Πρώτη σταγόνα (2014) και Μελίαρτος (2021), ενώ το 2020 διαγωνίστηκε και στο μουσικό τηλεοπτικό σόου The Voice of Greece
"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος": Ο Γρηγόρης Γεωργίου σε έναν δυνατό μονόλογο
Ο καθηλωτικός θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου με Βραβείο ΒΟRN-2020 και Εθνικό Βραβείο Δραματουργείας-2022, Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μιρό, για πρώτη φορά στην Κύπρο
«Μαργαρίτα forever»: Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή
Σε διασκευή-σκηνοθεσία Νικολέττας Βερύκιου και Έλενας Παυλίδου
4 παιδικές παραστάσεις για να δεις με το παιδί το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
Παραμύθια, ήρωες και φαντασία ζωντανεύουν στις σκηνές της Κύπρου
Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι ανεβαίνει στην σκηνή του ΘΟΚ
Σε θεατρική διασκευή του Κεν Λούντβιχ και σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά
«Το Νησί»: η καινούργια, 182η παραγωγή της ΕΘΑΛ σε συνεργασία με την Point To Contemporary Theater
Ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, προϊόν έρευνας και μυθοπλασίας, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και καταγεγραμμένες αφηγήσεις.
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
H Sadahzinia "αφηγείται" την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας
Η πρώτη γυναίκα της ελληνικής hip hop σκηνής, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, σε Λεμεσό και Λευκωσία
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ «Ένας άλλος Βίνσεντ»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Η παράσταση «Μια Ιλιάδα» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη πάει Πάφο
Το έργο που ανεβάζει το Σατιρικό Θέατρο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ταξιδεύει για μία παράσταση στην Πάφο
Μαργαρίτα forever: Βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» στον ΘΟΚ
Μια παραγωγή Θεάτρου Βαλίτσα