Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2013
Το VERAMàND STUDIO εγκαινιάζει επίσημα την πλατφόρμα OpEN PLUS+ platform σε συνεργασία με το Dance Gate Lefkosia Cyprus, ιδρυτικό μέλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας, μέλος του European Dancehouse Network και εταίρος του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Modul-Dance (www.modul-dance.eu)- και προσφέρει ένα εργαστήρι και μια διάλεξη με θέμα τη site specific δημιουργία με εισηγητές τους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες του Modul-Dance, Angie Hiesl και Roland Kaiser. Το site specific απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές από τα πεδία των εικαστικών, των παραστατικών τεχνών και κάθε διεπιστημονικής δημιουργίας και έρευνας. Η Angie Hiesl είναι καταξιωμένη εικαστικός, σκηνοθέτις, χορογράφος, ιδιαίτερα γνωστή από τις διεθνείς συνεργασίες της για τη δημιουργία site specific έργων (έργων συγκεκριμένου χώρου). Η Angie και ο καλλιτεχνικός συνεργάτης της, Roland Kaiser, θα είναι στη Λευκωσία από τις 6 ως τις 18 Φεβρουαρίου, για να εργαστούν στο θέμα των διεμφυλικών (transgender) και της διαφυλικότητας (transexuality) στο πλαίσιο της έρευνας τους ως επιλεγμένοι καλλιτέχνες του Modul Dance. Η έρευνά τους είναι μια παραγωγή για την οποία είναι υπεύθυνο το Dance Gate Lefkosia Cyprus στο πλαίσιο του Modul-Dance και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά με δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά. Μέρος των αυτοσχεδιασμών θα γίνουν σε εξωτερικό χώρο.
-
Veramànd Studio
16 Φεβρουαρίου 2013
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις