Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019
Το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Il Gusto - La pasteria Italiano, το οποίο και μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στο Ακρωτήρι, μετακόμισε στην καρδιά της Παλιάς Λεμεσού και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Μάλιστα, βρήκε στέγη σε ένα από τα πιο εμβληματικά αρχοντικά σπίτια της περιοχής που χρονολογείται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα (εκεί έβρισκες κάποτε το bar/restaurant "House") και αποτελεί από την πρώτη μέρα τον πιο δυνατό πόλο έλξης της πόλης.

Τα αρώματα της πλούσιας σάλτσας ντομάτας, του φρέσκου σκόρδου και του σπιτικό πέστο που αναδύονται από το χώρο, το πολύμηνης παλαίωσης προσούτο το οποίο αντικρίζεις πλάι στο μεγάλο κεφάλι παρμεζάνας που λάμπουν διά της παρουσίας τους στην είσοδο του πανέμορφου αρχοντικού, είναι στοιχεία που δεδομένα θα καταγραφούν πρώτα-πρώτα στο μπλοκάκι των πρώτων σου εντυπώσεων.

Γι' αυτό πάρε ένα τραπέζι σε μια από τις τρεις εντυπωσιακές σάλες και ξεκίνα με δροσερή, υπερμεγέθη Il Gusto σαλάτα με πράσινα λαχανικά, ρόδι, μανιτάρια και κρουτόν (€13.90), βοδινό καρπάτσιο με ρόκα και πέστο Γένοβας (€12.90) και τις θρυλικές, τραγάνες γαρίδες με σκόρδο και πλούσια κρέμα με σπανάκι (€12).

Οι φίλοι των ριζότο θα κάνουν υπομονή γιατί αυτό πρέπει να προετοιμαστεί a la minute, με ποικίλες συνταγές, όπως αυτό με μανιτάρια πορτσίνι (€14.50) ή το ομόλογό του με κιτρινόπτερο τόνο και σπανάκι (€18.90).

Το υπέροχο, σερβιρισμένο σε τηγάνι, house pasta, La Pentola D’ oro με λιγκουίνι, ποικιλία ψαρικών και σάλτσα ντομάτας (€22.90) και η βοδινή ταλιάτα με ρόκα και πουρέ πατάτας (€33) είναι πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να φτάσουν και στο δικό σου τραπέζι.

Οι pastry chefs θα γλυκάνουν τέλος το παλέτο σου υπέροχο στο στόμα τιραμισού, που σίγουρα θα θυμάσαι για καιρό.
(25364040, 25952638) Αγίου Ανδρέου 239, Λεμεσός. Δ-Κ 18.00 23.00.

Σχετικά
H Λευκωσία απολαμβάνει BBQ από τον Jeffrey Hoffens στο υπέροχο COOKNOOK
Το σκηνικό; Καπνός, φωτιά, λαχταριστές μυρωδιές και το πάθος για καλό ψήσιμο
Κυπριακό ξενοδοχείο στη λίστα με τα κορυφαία διεθνώς στην εμπειρία πρωινού
Διεθνής Διάκριση για το Hilton Nicosia, στην Έγκωμη!
Η νέα καφετέρια της Λευκωσίας, θα λειτουργεί από νεαρούς ενήλικες με αυτισμό
Η πρώτη κυπριακή επιχείρηση κοινωνικού έργου, η οποία έχει στο επίκεντρό της την κοινωνική ένταξη
Το Οινοποιείο Βλασίδη τολμά να πειραματιστεί με εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες
Το αποτέλεσμα είναι η κυπριακή εκδοχή του Ασύρτικου της Σαντορίνης και του Αγιωργίτικου της Νεμέας
ARARAT- The Signature Collection: Εκεί όπου τα Χριστούγεννα αποκτούν γεύση, λάμψη και μαγεία
Εδώ γράφεται η χρυσή σελίδα των φετινών γιορτών: στο ARARAT.
25 στάσεις για χειμερινές αποδράσεις και αυθεντικό φαγητό στην κυπριακή ύπαιθρο
Ανακαλύψτε χωριά, ταβέρνες και κρυμμένες γωνιές που μεταμορφώνονται σε ιδανικούς χειμερινούς προορισμούς
Ένα δείπνο. Δύο κορυφαίοι σεφ. Τρία αστέρια Michelin
Ο βραβευμένος σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους υποδέχεται στην κουζίνα του τον αστεράτο σεφ Jacob Jan Boerma
Από το French Depot στο Wine & More: Η ιστορία πίσω από μία οινική επιτυχία
O ιδρυτής Christophe Chaillou και ο γιος του Raphael, μιλούν για την πορεία, τις προκλήσεις, την εξέλιξη του κυπριακού κοινού και το όραμά τους για το μέλλον.
Δοκιμάσαμε το νέο Amano Kitchen Bar: η Λευκωσία αποκτά τη δική της σύγχρονη μεσογειακή ταυτότητα
Το αγαπημένο city spot επιστρέφει με μεσογειακή κουζίνα, νέα φιλοσοφία και υπογραφή Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλου
O Tσιάκκας κατεβαίνει στον Κασκαντέρ στα Λύμπια
Για κουβέντα, κρασιά, παλαιωμένη ζιβανία και Κουμανταρία
Salt & Fire: Εκλεπτυσμένη γιορτινή εμπειρία με μοναδικά Festive Menus
Tο ιδανικό σκηνικό για ξεχωριστές στιγμές.
Το νέο street food που μόλις έκανε την εμφάνισή του, μας έρχεται από τρεις ηθοποιούς που αγαπούν το burger όσο εμείς
Ο Μιχάλης Αναγιωτός, ο Χάρης Αριστείδου και ο Νικόλας Κουρουζίδης μάς συστήνουν το μπεργκεράδικό τους!