Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Super Weekend: 23 όμορφες ιδέες

Όλα όσα προγραμματίζονται στην Κύπρο το σαββατοκύριακο και δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019

Θέατρο, μουσική, σινεμά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα κάνουν το σαββατοκύριακό σου ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

Αρκεί βέβαια να μας ακολουθήσεις! 

Διάβασε ακόμα: Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας
 

Χαρτογραφώντας τη Λευκωσία 
Ο Χάρης Πελλαπαϊσιώτης ερευνά περπατώντας τη Λευκωσία, μαζί με συνεργάτες του, «χαρτογραφώντας» την με διάφορους τρόπους. Το έργο τέχνης «Walking Narratives and Affective Mapping» είναι αποτέλεσμα της εξερεύνησης αυτής, εκλαμβάνοντας την πόλη ως ρευστό χώρο που δημιουργεί μεμονωμένες αφηγηματικές συνδέσεις. Αυτές εμφανίζονται μέσα από εμπειρίες ζωής και στη συνέχεια αναπτύσσονται σε αφηγηματικά αντικείμενα μέσα από μια διαδικασία επαφής, διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη και αυτών που τον συνοδεύουν στους περιπάτους του. Η Λευκωσία που προέκυψε με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει μια κατακερματισμένη, ποιητική ανάγνωση της πόλης. Ο καλλιτέχνης συνεργάστηκε με τους πιο κάτω καλλιτέχνες: Murat Erdal Ilican, Ruth Keshishian, Αλεξάνδρα Μαγγλή Στέφανο Στεφανίδης, Frank Charaqui, Diana Wood Conroy, Susan Kozel, Πέτερ Λοΐζο, Yael Navaro και Pelin Tan.
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία, εγκαίνια 6.30μ.μ. Μέχρι 28/3.


Προσωπική ιστοριογράφηση της Αναστασίας Μηνά
Η γκαλερί eins παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Αναστασίας Μηνά με  τίτλο always already. Έχοντας δουλέψει στο παρελθόν με αρχειακό φωτογραφικό υλικό που συνέλεγε, τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια μελέτη του οικογενειακού της αρχείου, υιοθετώντας μια μέθοδο προσωπικής ιστοριογράφησης. Δουλεύοντας πάνω στην επιφάνεια των φωτογραφιών με μολύβι και κάρβουνο, ακολουθεί μια δική της εσωτερική λογική που μοιάζει με λίστα καθηκόντων. Καθώς τα στοιχεία γίνονται πλήρως «κατανοητά» εξαφανίζονται στην αφάνεια. Αυτό που κρύβεται πίσω από την αδιαφάνεια της γραφής της, είναι η δική της αλήθεια.
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, eins, Λεμεσός, εγκαίνια 19.30, τηλ. 99 522977. Μέχρι 30/3.

 
Τραγούδια από το ελληνικό σινεμά με το Psycho Quartet  
Αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο φέρνει στην Κύπρο το κουαρτέτο Psycho Quartet, Το κουαρτέτο αποτελείται από τέσσερις βιρτουόζους μουσικούς που είναι συνεργάτες και φίλοι εδώ και χρόνια. Η Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), η Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), ο Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα) και ο Γιώργος Σαλβάνος (πιάνο) θα μοιραστούν μαζί μας γνωστά τραγούδια από τον ελληνικό σινεμά με κέφι, χιούμορ, νοσταλγία και πολλές εκπλήξεις. Μαζί τους ο τραγουδιστής Βασίλης Γισδάκης, ένας από τους τελευταίους συνεργάτες του Μάνου Χατζιδάκι.
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, τηλ. 77 77 77 45 και e-ticket: www.rialto.com.cy. Διάρκεια: 120΄.


 
Πρεμιέρα του έργου «Ο θείος Γιάννης» 
Ο Ευριπίδης Δίκαιος σκηνοθετεί στο Θέατρο Versus το καινούργιο έργο του Λεμεσιανού συγγραφέα Αντώνη Γεωργίου «Ο θείος Γιάννης». Το έργο στην καθομιλουμένη κυπριακή διάλεκτο, διαδραματίζεται στην Κύπρο, αλλά δεν αφορά μόνο τον τόπο μας. Ένα σύγχρονο, πολυπρόσωπο έργο που, εκκινώντας από το τοπικό και το συγκεκριμένο, παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα μας και αγγίζει διαπροσωπικά και κοινωνικά ζητήματα του σήμερα. Ένα έργο για τη μοναξιά του καθενός μας στο φόντο της πραγματικότητας γύρω του, μια ελεγεία για τον χρόνο που περνάει και τον έρωτα. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Δημήτρης Αντωνίου, Δήμητρα Δημητριάδου, Χάρης Ευριπίδου, Σάββας Μενοίκου, Γιολάντα Χριστοδούλου.
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ένα, Λεμεσός, 20.30, τηλ. 99395970. Παραστάσεις στις 23, 24, 26, 27 Φεβρουαρίου και 1, 2, 3 Μαρτίου.

 
Ο ταραχώδης βίος της Ριρίκας Σβάιτσερ
To μεταμοντέρνο κωμειδύλλιο της σύγχρονης τραγουδοποιού Ευσταθίας «Ο ταραχώδης βίος της Ριρίκας Σβάιτσερ» παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό της Κύπρου το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Λάρνακας.  Μαζί με την Ευσταθία, επί σκηνής, η ηθοποιός και σοπράνο Έλενα Χατζηαυξέντη, ενσαρκώνει μοναδικά τον ρόλο της Ριρίκας Σβάιτσερ, μιας φανταστικής ηρωίδας, γεννημένης στα τέλη του 19ου αιώνα. Ανάμεσα σε τραγούδια της οπερέτας και του μεσοπολέμου (ελληνικά και ξένα) καθώς και σε ολοκαίνουργια τραγούδια της Ευσταθίας, ειδικά γι’ αυτή την παράσταση, ξεδιπλώνεται η ζωή μίας γυναίκας που ξεκινάει το μακρύ της ταξίδι για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να γίνει μια σπουδαία καλλιτέχνης του βωντβίλ σε μια εποχή δύσκολη για τις γυναίκες.
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα, 20.00, ελεύθερη είσοδος για το κοινό.

Κονσέρτο «Μελωδίες Ζωής»  για το TELETHON
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TELETHON παρουσιάζει το κονσέρτο “Μελωδίες Ζωής”.  Στο κονσέρτο συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, η μετζοσοπράνο Αναστασία Μαξίμοβα, η βιολίστρια Ολιβέρα Ριαλάς και στο κλαρίνο ο Ντούσκο Ζάρκοβιτς.  Το κονσέρτο πραγματοποιείται με τη στήριξη της πιανίστριας Tatiana Stupak.  Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες στιγμές των μιούζικαλ αλλά και της λυρικής όπερας.  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ρεπερτόριο με ψηλές απαιτήσεις όπως Summertime, Memories, O mio babbino caro, Adagio, Can can, και ακόμα περισσότερα.  
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Κτίριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας, Λευκωσία, 7.30μ.μ., τηλ. 99 122 472. Είσοδος 20 ευρώ.

Active Member
Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 25 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες album, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις… Η μουσική παύση το 2015 έγινε μετά από σκέψη και ήταν μια σκληρή απόφαση. Όμως η ίδια η ζωή και οι απαιτήσεις της έφεραν τους Active Member στο κομβικό σημείο να δεχτούν την πρόκληση να συνεχίσουν. Ήδη, ετοιμάζουν το επόμενο τους album με τίτλο «Ζαλίκι» υπονοώντας το ηθικό βάρος αλλά και το φορτίο όλων αυτών των χρόνων τόσο του ίδιου του γκρουπ όσο κι αυτό που καλείται πια να μεταφέρει και να μεταδώσει το ίδιο το κοινό…
>> Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, Διαχρονική Mουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30. Προπώληση: €15. Τηλ. 9915 66 83.

"Ο Πατέρας" του Φλοριάν Ζελλέρ στο Θέατρο Ένα
Ένα πρόβλημα που βιώνουν οι περισσότερες οικογένειες στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο, πραγματεύεται το νέο έργο που θα ανεβάσει το «θέατρο ένα»  στα μέσα Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το θεατρικό «Ο πατέρας» του Φλοριάν Ζελλέρ, έργο το οποίο παρουσιάζει την σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας, την ασθένεια Αλτσχάιμερ και τις επιπτώσεις στην ζωή ενός  πάσχοντος. Επι σκηνής το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως από την οπτική γωνία του ασθενούς, του πατέρα δηλαδή ο οποίος πάσχει από  Αλτσχάιμερ. Ο Αντρέ, ( ο πατέρας)  εμφανίζεται με τα συμπτώματα της ασθένειας, σε μια παραισθητική κατάσταση η οποία εμπλέκει ολόκληρη την οικογένεια του. Ο θεατής θα αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα  και ποιες είναι οι παραισθήσεις, μόνον στο τέλος της παράστασης.
>> Παρασκευή 22, Σάββατο 23, 20:30 & Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 19:00 (μέχρι 10 Μαρτίου). Κρατήσεις: 22348203. Εισιτήρια: €15 κανονικό και €10 μειωμένο.

 

"Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" στη Λευκωσία
«Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της» της Debbie Issit είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Μαύρης κωμωδίας. Ένα έργο με έντονο σαρκαστικό χιούμορ, μια διαδραστική παράσταση, με μοντέρνα σκηνοθεσία, έξυπνους διαλόγους, εξαιρετικές ερμηνείες, ωραία κοστούμια και σκηνικά που καθήλωσε τον θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Το έργο γράφτηκε το 1991 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Arts Center του Λονδίνου, ενώ από τότε γνωρίζει μεγάλη επιτυχία όπου και να παίζεται. Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονο, με γρήγορους ρυθμούς και έντονες συγκινησιακές καταστάσεις. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη. Τη διασκευή στα κυπριακά ανέλαβε ο Χρήστος Γρηγοριάδης. Μετάφραση από το πρωτότυπο: Γιόλα Κλείτου. 
>> Παρασκευή 22, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληροφορίες 24652800/1 – 99490102.

Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους γίνεται η "Εβραία" του Μπρεχτ
Μια μεγαλοαστή γυναίκα- σύζυγος καθηγητή ιατρικής - μαζεύει τα πράγματα της αποφασισμένη να αφήσει τον άντρα της που λατρεύει προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη της καριέρας του λόγω της εβραϊκής της καταγωγής.  Μέσα σε μια εκρηκτική συναισθηματική κατάσταση τηλεφωνεί σε φίλους και γνωστούς και μέσα από την συνομιλία τους τόσο η ίδια όσο και οι συνομιλητές έρχονται αντιμέτωποι με τον φόβο  για το τρομακτικό άγνωστο που θα ακολουθήσει....
>> Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 96 930 724.

"Τα Ορφανά" από το Θέατρο Αντίλογος
Μέσα από μια «οικογενειακή» ιστορία, που ξετυλίγεται με στοιχεία θρίλερ, προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων: Μήπως στην προσπάθειά μας να περιχαρακώσουμε τα όριά μας προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας από τους «άλλους», γινόμαστε από θύματα θύτες; Μήπως ο ρατσισμός κι η εγκληματικότητα όταν χτυπάνε την πόρτα μας, μας μεταμορφώνουν σε ό,τι περισσότερο φοβόμαστε και μισούμε; Ποια ορφάνια τελικά μας στοιχειώνει περισσότερο; Ποια ορφάνια είναι περισσότερο απειλητική για τη ζωή μας; Αυτή της απώλειας από το θάνατο, εκείνη της εγκατάλειψης από την ίδια την οικογένεια ή της παραπλάνησης ενός κοινωνικού συστήματος που υπόσχεται και μετά εγκαταλείπει;
>> Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί, 20.30. Κρατήσεις: 99251331.

 

Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique στο RED
H Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι BoğazMusique ταξιδεύουν στην Κύπρο και μας προσκαλούν σε μία συναρπαστική βραδιά. Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι BogazMusique στήνουν μία υπέροχη μουσική γιορτή, γεμάτη από πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο album της Ελένης και των Boğaz που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση. Με ιδιαίτερο, καλοδουλεμένο και αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, τον bogaz ήχο που έχουν διαμορφώσει από κοινού τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις καθηλωτικές ερμηνείες και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, κάθε συναυλία θα είναι μια συναρπαστική, λυτρωτική μουσική εμπειρία.
>> Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία. 

Ένα Cool Musical
Ένα cool musical έρχεται να σας συναρπάσει, φτάνει να πιστέψετε στην μαγεία που μπορεί να κρύβει η έντονη επιθυμία ενός μικρού αγοριού να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Πρόκειται για την ιστορία του Όλιβερ, ενός μικρού αγοριού, ο οποίος έχει το όνειρο να γίνει αστέρας της Καλαθόσφαιρας. Μια μπάλα του Μπάσκετ, ένα ζευγάρι παπούτσια, και η μαγεία που μπορεί να κρύβει η δύναμη της θέλησης, η έντονη επιθυμία και η αγάπη σε αυτό που κάνεις, είναι όσα ακριβώς χρειάζονται για την κατάκτηση του προσωπικού μας στόχου! Το «ΕΝΑ COOL MUSICAL» είναι ένα πρωτότυπο musical κατάλληλο για παιδιά και με πολλαπλά μηνύματα και ιδιαίτερα για την δύναμη της θέλησης και εκπλήρωσης του οράματος μας μέσα από την προσήλωση στους στόχους μας. Στο Musical λαμβάνουν μέρος επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές, γεμάτοι ενέργεια και ατέρμονη αγάπη στο μουσικό θέατρο. Η διάρκεια του έργου κυμαίνεται στη μία ώρα. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: MotionBlue events. Διεύθυνση Παραγωγής: Εύη Διονυσίου Μιχαηλίδη, Κείμενο/Μουσική/Στίχοι: Αντρέας Αναστασίου, Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Δημητρίου, Vocal Coaching: Χριστίνα Αβερκίου, Χορογραφίες: Ελίζα Καποδίστρια, Τίμη Μιχαηλίδου.
>> Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, Aίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάνω Πολεμίδια, Λεμεσός, 15.00. Εισιτήρια: €12. Πληρ. 25732700.    

Τα πιόνια του βασιλιά
Αφηγηματικό κουκλοθέατρο με τη Μαρίνα Κατσαρή και τον Roberto Braham. Ο βασιλιάς μίας φανταστικής χώρας, μετά από ένα ατύχημα, αναγκάζεται να περπατά με δεκανίκια. Επειδή όμως βασιλιάς είναι, ό,τι θέλει κάνει, διατάζει όλους τους υπηκόους του να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά και εκείνοι δεκανίκια. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι αρχίζουν να ξεχνούν πώς περπατούσαν πριν το διάταγμα. Όμως, κάπου, η μνήμη ζει ακόμα και ετοιμάζει την ανατροπή. Ο κουκλοπαίκτης Roberto Braham (Canicula Puppets) από τη Γουατεμάλα και η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή από την Κύπρο, ενώνουν τις τέχνες τους σε μία δυναμική σύμπραξη αφηγηματικού κουκλοθεάτρου. Η απαράμιλλη δύναμη των φορετών κούκλων που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την παράσταση από τον Roberto Braham και η ατμοσφαιρική αφήγηση ζωντανεύουν έναν ολόκληρο κόσμο εξουσίας και αντίστασης, αστείου και δράματος, σκοταδιού μα και φωτός. Η ιστορία της παράστασης αποτελεί διασκευή του λαϊκού παραμυθιού ''Τα δεκανίκια'' όπως το κατέγραψε η Λίλη Λαμπρέλλη στη συλλογή της ''Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών'' (εκδ. Πατάκη, 2014). H παράσταση απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.
>> Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, Πρόζακ. Καφενείο, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος: €4 (χρέωση στην πρώτη παραγγελία). Χωρίς κρατήσεις.

Τα παιδιά του Κάιν
Τι γίνεται όταν δυο φίλοι, ένας συγγραφέας και ένας ηθοποιός συναντιούνται μετά από τρία χρόνια; Τι τους ενώνει μετά από ένα χωρισμό; Που μπορεί να οδηγηθεί, μια σχέση πάθους, εξάρτησης, καταπίεσης και αρρωστημένης αγάπης; Ποια είναι άραγε τα ανθρώπινα όρια; Θύτες και θύματα οι ίδιοι. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, είναι τα παιδιά του Κάιν. Σκηνοθεσία: Μαρία Βασιλείου.
>> Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, WhereHaus 612, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 97898950.

Το ξενοδοχείο Αλμύρα κάνει #recalling2018
Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο η δημιουργική έκθεση #recalling, στο πλαίσιο της οποίας οι καλλιτέχνες καλούνται να αποχαιρετήσουν τη χρονιά που πέρασε, αποτυπώνοντας σε δημιουργίες τους τα προσωπικά τους βιώματα και εμπειρίες.Η έκθεση έχει θέμα τον χρόνο, τον χρόνο που περνάει, τα αποτελέσματά του, γεγονότα - σταθμούς. Οι καλλιτέχνες μέσω της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους και να φτιάξουν νέα έργα «ανακαλώντας» στη μνήμη τους γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 2018. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε γεγονός, πολιτικό ή οικονομικό, ιδιωτικό ή δημόσιο, παγκόσμιο ή τοπικό, ελάχιστης ή μείζονος σημασίας. Οι δημιουργίες μπορούν να αποτελούν είτε εγκατάσταση, ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, video art, φωτογραφία ή κολλάζ. Η πρόσκληση αφορά μόνο επαγγελματίες καλλιτέχνες και μέλη του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου Ε.ΚΑ.ΤΕ. και η συμμετοχή είναι δωρεάν. 
>> Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ξενοδοχείο Αλμύρα, Πάφος, 19.00. 

Γιορτή του Μανιταριού
Ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα της εποχής και των Κυπρίων, θα έχει την τιμητική του σε μια ετήσια γιορτή που θα στηθεί στην επαρχία Λεμεσού. Η Ετήσια Χοροεσπερίδα Μανιταριού θα διοργανωθεί στο χωριό Αρακαπάς από το Κοινοτικό Συμβούλιο, στην αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του χωριού.  Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Η γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή.
>> Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης, Αρακαπάς, επ. Λεεμσού. Είσοδος €15 και παιδιά κάτω των 10 ετών, €6.
 

Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στην Κύπρο και μπαίνουν στον ωκεανό
Ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια στα βάθη του ωκεανού. Μια εμπειρία όπως καμία άλλη! Τρία χρόνια μετά την εντυπωσιακή έκθεση "Ζωντανοί Δεινόσαυροι - Living Dinosaurs", η οποία καθήλωσε και εντυπωσίασε χιλιάδες επισκέπτες, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν στην Κύπρο. Την έκθεση παρουσιάζει στην Κύπρο η Ελληνική Τράπεζα. Αυτή τη φορά σε μια διαφορετική έκδοση, θα δούμε, θα γνωρίσουμε και θα ακούσουμε τους «Δεινοσαύρους του Ωκεανού – Dinosaurs of the Ocean». Πρόκειται για τους θαλάσσιους δεινόσαυρους και άλλα τέρατα που κολυμπούσαν στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Οι «Δεινόσαυροι του Ωκεανού» είναι μια διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική έκθεση, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά και φοιτητές  μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα.  Η έκθεση φιλοξενεί 15 διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη (με μήκος έως 16 μέτρα). Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την "πραγματική ζωή" αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας.
>> Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου 2019 στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου (Περίπτερο 3). Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Ο θεατρικός μονόλογος "Λα Πουπέ" 
Η Still Theatre Group επιστρέφει δυναμικά με τον εμβληματικό μονόλογο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, ο οποίος πριν μία δεκαετία έκανε την Αθήνα να παραμιλά. Με την Άντρη Χατζηχριστοδούλου στον ρόλο της Ρίκας κα τον Γιάννη Μίνω στα ηνία της σκηνοθεσίας . «Ο κόσμος πια ζει μέσα στο μίσος. Σφραγίδα. Δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς. Βέλη Μίσους. Παντού». Η Ρίκα, μία αστή γυναίκα στη μέση ηλικία, η οποία ράβει φορέματα για κούκλες για να ζει, μπουκάρει στο θέατρο χωρίς να αντιληφθεί την παρουσία του κοινού. Καθώς κάνει δοκιμή ένα ύφασμα στο φως της σκηνής του θεάτρου, αντιλαμβάνεται το κοινό που την παρακολουθεί βουβό τα τελευταία λεπτά.
>> Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Έγκωμη, Λευκωσία, τηλ. 22 781104. Εισιτήρια / Πληροφορίες: 96 202534. Τιμή Εισιτηρίου: €13 & €10.

 

"Ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ 
Ο Δημήτρης Μπασλάμ, μετά την παράσταση «Σοφία η Μέλισσα» που παρουσιάστηκε πέρσι από τον ΘΟΚ κερδίζοντας μικρούς και μεγάλους επιστρέφει με την παράσταση «Ο Γαργαληστής» στο θέατρο Δέντρο.  Επι σκηνής τρεις μουσικοί, μια αφηγήτρια και μία χορεύτρια ή μάλλον, μια υπέροχη χορωδία, τέσσερις χορευτές και δυο αφηγητές ή καλύτερα τρεις ηθοποιοί, τρεις μουσικοί και τέσσερις χορευτές. Ούτε. Μια εξωστρεφής ωραία παρέα που συναντιέται στο θέατρο Δέντρο, χορεύει, τραγουδάει και μας αφηγείται την ιστορία ενός παράξενου ληστή. Μια ολοκαίνουργια παράσταση που προτείνει ο Δημήτρης Μπασλάμ για να μας μεταφέρει στον όμορφο κόσμο του πιο δάσημου ήρωα των παραμυθιών του. Του Γαργαληστή. Μια παράσταση που εστιάζει με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ στην απουσία της χαράς από κάποια παιδιά και φέρνει μικρούς και μεγάλους θεατές σε επαφή με το πρόβλημα της μοναξιάς των σύγχρονων παιδιών αλλά και τη χαρά της γενναιοδωρίας. 
>> Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Θεατρο Δέντρο, Λευκωσία, 11.00. Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: €10 | Πολύτεκνοι, Συνταξιούχοι, Φοιτητές, Στρατιώτες (προσκομίζοντας την ανάλογη κάρτα), €8. Εισιτήρια προπωλούνται: www.soldoutticketbox.com. Κρατήσεις: 99 520835.

Γιορτή της Αμυγδαλιάς
Tο χωριό Λιμνάτης έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα χωριά της Κύπρου. Είναι το χωριό της αμυγδαλιάς. Σε καμιά περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τόσες πολλές αμυγδαλιές. Στο Λιμνάτη, δεκάδες χιλιάδες αμυγδαλιές, δίνουν την άνοιξη ένα πανέμορφο χρώμα στο τοπίο του χωριού, που το κάνουν απίστευτα γοητευτικό. Γοητευτικό είναι επίσης το τοπίο και κατά την περίοδο της συγκομιδής των αμυγδάλων. Γι' αυτό λοιπόν και η Κοινότητα Λιμνάτι Λεμεσού με χαρά μας προσκαλεί και πάλι στην 14η Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς που θα παραγματοποιηθεί και φέτος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 από τις 11.00 - 16.00.
>> Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Λιμνάτης, επ. Λεμεσού, 11.00-16.00. 

Amikeco - Κουκλοθέατρο για όλους
Υπάρχει μια γλώσσα κοινή, η Εσπεράντο και σ' αυτή τη διαπολιτισμική γλώσσα, Αmikeco σημαίνει φιλία. Amikeco λοιπόν και τ' όνομα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα του έργου που με συνοδοιπόρο τη μουσική ταξιδεύει σ' ένα κόσμο γλυκό και νοσταλγικό και μας αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας. Οι έμπειροι συντελεστές της παράστασης χρησιμοποιούν ως βασικό θεατρικό εργαλείο τη κούκλα και όσων αφορά στη μουσική, η λειτουργία της είναι πολύ ξεχωριστή. Η σύνθεση είναι πρωτότυπη για τις ανάγκες της παράστασης και λειτουργεί ως οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας, χωρίς λόγια και δίχως λέξεις. Εξάλλου η μουσική πάντα επέτρεπε την έκφραση συναισθημάτων και εντυπώσεων ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου! Ηλικίες: για όλη την οικογένεια (4 ετών +). Για κρατήσεις τηλεφωνείτε ή στείλτε μήνυμα στο 97756354. Η παράσταση θα λάβει χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Αερικό στη Γαλάτα το οποίο θα είναι ανοικτό απ' τις 11 για καφέ, τσάι και νόστιμο μεσημεριανό!
>> Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, πολιτιστικό κέντρο Αερικό, Γαλάτα, Λευκωσία, 16.00-17.00. Πληρ. 97756354.

Τρέχουμε στον Μαραθώνιο Λευκωσίας
Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα, ικανή να δημιουργήσει μεγάλα πράγματα. Ο Μαραθώνιος Λευκωσίας 2019 είναι ένα από αυτά. Ένας μεγάλος και σημαντικός αγώνας που επιτέλους γίνεται στην πόλη μας. Στις 24 Φεβρουαρίου 2019 όλοι μαζί, τρέχουμε για την πόλη μας, βγαίνουμε από το σπίτι και γινόμαστε μέλη της ίδιας χαρούμενης παρέας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Λευκωσία είναι η δική μας πόλη! 
>> Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην ιστοσελίδα www.nicosiamarathonrun.com ή στη σελίδα του Μαραθωνίου Λευκωσίας στο Facebook.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close