Shopping , Fashion & Beauty

Η Ξένια φτιάχνει υπέροχες τσάντες, ζωγραφίζοντας η ίδια τα prints!

Η Ξένια εμπνέεται από τα έργα τέχνης και φτιάχνει υπέροχες τσάντες

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019

H Ξένια Τσιαμαντά, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το brand XENAT, το οποίο φτιάχνει υπέροχες τσάντες, ζωγραφισμένες στο χέρι!

ID: Δημοσιογράφος/Δημιουργός brand XENAT 

Πώς προέκυψε η δημιουργία του brand XENAT και η δική σου συλλογή από χειροποίητες τσάντες;
Εντελώς τυχαία, σε μια αρκετά δύσκολη ομολογουμένως, οικονομικά και ψυχολογικά, περίοδο της ζωής μου. Συγκεκριμένα βρισκόμουν για καφέ με φίλες, όταν είδα στα πιασμένα μαλλιά μιας κοπέλας, απέναντι μου, ένα πλαστικό τσιμπιδάκι με διαφάνεια και καλλιτεχνική εκτύπωση. Αμέσως στράφηκε η σκέψη μου στο να ζωγραφίσεις πάνω σε μία ανθεκτική και εύκαμπτη διάφανη επιφάνεια, την οποία θα χρησιμοποιούσες ως υλικό για τσάντες, παπούτσια κ.ά. Ήταν μια απλή σκέψη που στην αρχή θεώρησα ως τρέλα. Δεν ήξερα καν αν υπήρχαν μπογιές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε τέτοιο υλικό. Τελικά το ένα έφερε το άλλο, η σωστή μπογιά έκανε την πρώτη σκέψη εφικτή και στη συνέχεια μια ακατανόητη δύναμη με έσπρωχνε να προχωρήσω. Όχι ραγδαία ή εύκολα, αλλά σταθερά. Αποφάσισα το όνομα, σχεδίασα το logo, τα κατοχύρωσα μαζί με την τεχνική, ανακάλυψα προμηθευτές υλικών και συνέχιζα να ‘κτίζω’. Ευτυχώς βρήκα στον δρόμο μου ανθρώπους καθοδηγητές, σαν νεράιδες θα έλεγα, που φώτισαν την προσπάθειά μου, όπως επίσης και έναν πολύ καλό κατασκευαστή που συμβάλλει δραστικά στο τελικό αποτέλεσμα. 

Τι είναι αυτό που τις διαφοροποιεί και τις κάνει μοναδικές;
Το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος τους είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με μια ιδιαίτερη τεχνική. Άρα τίποτα δεν μπορεί να ξαναγίνει. Έστω κι αν κάθε τσάντα έχει το ίδιο design-κόψιμο, δεν φέρει την ίδια ζωγραφιά. Κι αν γίνει αυτό, η κάθε ζωγραφιά, αν και παρόμοια, δεν μπορεί να είναι ποτέ η ίδια και θα επιδιωχτεί να συνδυαστεί με διαφορετικούς χρωματισμούς και υφές δέρματος ή άλλο υλικό, για να δώσει στην κάθε τσάντα μια μοναδική ταυτότητα. Η κάθε μία φέρει τον δικό της κωδικό αριθμό και επιπλέον ένα φακελάκι (για να το φυλάξεις), μέσα στο οποίο αναγράφεται υπογεγραμμένα το όνομα και ο κωδικός της, επιβεβαιώνοντας έτσι την αυθεντικότητα του σχεδίου και της ίδιας της τσάντας. 

Τα σχέδια και τα μεγέθη πώς προκύπτουν;
Τα σχέδια προκύπτουν αυθόρμητα, ανάλογα με την εποχή. Τον χειμώνα τα χρώματα είναι πιο ζεστά και χειμερινά, ενώ το καλοκαίρι πιο λαμπερά. Τα design της τσάντας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το brand. Προς το παρόν υπάρχουν δύο είδη clutch bags για αρχή.

Μελλοντικοί στόχοι;
Να μεγαλώσει η σειρά από design, να υπάρχουν τσάντες ώμου, backpack, πουγκιά κ.ά., όπως επίσης να εφαρμοστεί η τεχνική σε διάφορα αντικείμενα, όπως παπούτσια, ζώνες και πορτοφόλια. Όραμα του brand είναι να συνεργαστεί με ζωγράφους και διάφορους άλλους καλλιτέχνες που θα μεταμορφώσουν το κάθε fashion item σε έργο τέχνης και θα φέρει την υπογραφή τους.

Πού μπορούμε να βρούμε τις τσάντες σου;
Προς το παρόν φιλοξενούνται στην Kiana Boutique, στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης στη Λευκωσία. Μπορείς, επίσης, να τις δεις και να παραγγείλεις μέσω Facebook (ΧΕΝΑΤ) και στο Instagram (@xenat.brand).

*Registered και Copyright
Απαγορεύονται οι αντιγραφές.


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close