Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2019
Το βράδυ της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ο Β' Ημιτελικός της Eurovision, με τη συμμετοχή 18 χωρών. Το αποτέλεσμα θα κρίνει το ποιες χώρες θα περάσουν στον μεγάλο τελικό. Όλες οι λεπτομέρειες.
Διανύουμε την βδομάδα της Eurovision και όλες οι χώρες βρίσκονται σε αγωνία, ενώ ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των εμφανίσεών τους. Ο δημοφιλής μουσικός διαγωνισμός χωρίζεται σε τρία μέρη: τον πρώτο ημιτελικό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου, τον δεύτερο ημιτελικό το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και τον μεγάλο, φαντασμαγορικό τελικό που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.
Ο 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision λαμβάνει χώρα στο Expo Tel Aviv στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με τη συμμετοχή 41 χωρών και με την Βουλγαρία και την Ουκρανία να απουσιάζουν. Στον Α' Ημιτελικό συμμετείχαν 17 χώρες, εκ των οποίων πέρασαν στον τελικό οι 10, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το "Better Love", αλλά και η Κύπρος με την Τάμτα και το "Replay", ενώ στον Β' Ημιτελικό θα υπάρξει συμμετοχή 18 χωρών.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β' Ημιτελικό
Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και το Ισραήλ.

Τα μεγάλα φαβορί
Ο αποψινός ημιτελικός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού σε αυτόν συμμετέχουν τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού. Από τη μία η Ολλανδία που πλασάρεται ως αδιοφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη και ακολουθεί δυνατά η Σουηδία. Από εκεί και πέρα στη μάχη ρίχνονται οι Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν και Ελβετία. Η αποψινή βραδιά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο των φαβορί και θα φανεί ποιες χώρες οδηγούνται καθαρά προς τη νίκη.
Ακούστε εδώ τα τραγούδια των χωρών του Β' Ημιτελικού
Ανάμεσα στις χώρες που θα διαγωνιστούν την Πέμπτη, υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Ποιες χώρες θα καταφέρουν να περάσουν;
1. Αρμενία
2. Ιρλανδία
3. Μολδαβία
4. Ελβετία
5. Λετονία
6. Ρουμανία
7. Δανία
8. Σουηδία
9. Αυστρία
10. Κροατία
11. Μάλτα
12. Λιθουανία
13. Ρωσία
14. Αλβανία
15. Νορβηγία
16. Ολλανδία
17. Βόρεια Μακεδονία
18. Αζερμπαϊτζάν
Σχετικά
Οι επιτυχίες του Michael Jackson υπό το φως των κεριών στο Θέατρο Παλλάς
Οι συναυλίες Candlelight φέρνουν στη Λευκωσία ένα αφιέρωμα στον βασιλιά της ποπ, με κουαρτέτο εγχόρδων και αγαπημένα τραγούδια.
«Με τους στίχους σου Λευτέρη»: Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο
Το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου θα φιλοξενήσει την παράσταση μουσικής, λόγου και εικόνας « Με τους στίχους Λευτέρη» με το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι»
Ο βραβευμένος πιανίστας Pavle Krstic για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος τον υποδέχεται στις 11 Νοεμβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Χιναστέρα, ντε Σεβεράκ και Στραβίνσκι.
Το CHUNKY FUNKY εκπροσωπεί την Κύπρο στο 10th European Jazz Festival στο Κατάρ
Το κυπριακό instrumental project παρουσιάζει την πρωτότυπη μουσική του στο Katara Cultural Village στις 5 Νοεμβρίου 2026
Οι Thirty Seconds to Mars έρχονται για πρώτη φορά, στην Κύπρο με την περιοδεία «A Beautiful Lie vs This Is War 2027»!
Στις 4 Ιουνίου 2027, στο Σπύρος Κυπριανού Αρένα, στη Λεμεσό, για μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη σε δύο εμβληματικά άλμπουμ της καριέρας τους
Κώστας Τουρνάς και Διονύσης Τσακνής φέρνουν «Το Ροκ το Ελληνικό» σε Πάφο και Λεμεσό
Δύο βραδιές με τραγούδια που σημάδεψαν εποχές και δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.
Η Josephine η πρόταση της Heaven Music στο ΡΙΚ για την Eurovision 2027
Το ΡΙΚ θα πραγματοποιήσει εσωτερική επιλογή για τον εκπρόσωπο, από όσους καλλιτέχνες προτείνουν οι δισκογραφικές εταιρείες
Η Diana Tishchenko συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η βραβευμένη βιολονίστρια ερμηνεύει το Κοντσέρτο του Barber υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης το Adagio για έγχορδα και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.
Η Αρτέμης Κυριακοπούλου έρχεται στο Ella Music House
Μια φωνή που μαγεύει. Από αυτό το Σάββατο, δύο φορές τον μήνα.
East Cyprus Music Meetings: δωρεάν συζητήσεις και εργαστήρια για τη μουσική βιομηχανία που φέρνουν κοντά μουσικές κοινότητες από όλο το νησί
Η πρωτοβουλία φέρνει κοντά μουσικούς, τραγουδοποιούς, παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών και άλλους επαγγελματίες του μουσικού χώρου στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έρχεται στην Κύπρο για 3 μουσικές βραδιές με τίτλο «Τώρα»
Οι μελωδίες του Κώστα Κακογιάννη και η ποίηση του Πάμπου Κουζάλη συναντούν τη φωνή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, την 1η, 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Ο Ηλίας Βρεττός στο Monte Caputo για το «Wish for the Stars»
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, αγαπημένα τραγούδια και εντυπωσιακές ερμηνείες