Η Τάμτα στέλνει την Κύπρο στον τελικό της Γιουροβίζιον

Η Κύπρος με την Τάτμα και το τραγούδι "Replay" άνοιξαν τον πρώτο ημιτελικό αφού εμφανίστηκαν στην πρώτη θέση πράγμα που έφερε τελικά γούρι στην κυπριακή αποστολή που πήρε τελικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου. Στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίστηκαν 17 χώρες εκ των οποίων οι δέκα πρώτες σε βαθμολογία περνούν απευθείας στον τελικό ενώ οι υπόλοιπες επτά αποχαιρετούν τον διαγωνισμό. 

Η Τάμτα πραγματοποίησε μία εξαιρετική σκηνική παρουσία και παρά τις κακές γλώσσες και όλες τις κακές κριτικές τον τελευταίων ημερών κατάφερε με την αξία της να περάσει στον τελικό! 

Συγχαρητήρια Τάμτα! 

Το εισιτήριο για την πρόκριση πήρε και η Ελλάδα που εμφανίστηκε στη 16η θέση με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι "Better Love". 

Οι χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό είναι: 

Ελλάδα 
Κύπρος
Αυσταλία
Σερβία 
Ισλανδία 
Λευκορωσία 
Τσεχία
Σαν Μαρίνο
Σλοβενία
Εσθονία  

Οι χώρες του δεύτερου ημιτελικού είναι:
Αρμενία
Ιρλανδία
Μολδαβία
Ελβετία
Λετονία
Ρουμανία
Δανία
Σουηδία
Αυστρία
Κροατία
Μάλτα
Λιθουανία
Ρωσία 
Αλβανία
Νορβηγία
Ολλανδία
Βόρεια Μακεδονία
Αζερμπαϊτζάν
 
Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.
 
Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και το Ισραήλ.
 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30