11-12 December 2018
Μουσική , Συναυλίες & Events

Χριστούγεννα με τη "Διάσταση" και τον Κώστα Κακογιάννη

Τα πιο ωραία μουσικά Χριστούγεννα, με την παράσταση"Αϊ-Βασίλη Βασιλιά"

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2018

Τα πιο ωραία μουσικά Χριστούγεννα θα ζήσουν όσοι θα καταφέρουν να βρεθούν στο Παττίχειο θέατρο στη Λεμεσό στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Η Διάσταση, με μια τεράστια εμπειρία σε μεγάλες παραστάσεις τέτοιου περιεχομένου, συναντά τα υπέροχα τραγούδια και τις μουσικές που έγραψε ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης για τις γιορτινές αυτές μέρες. Τραγούδια που κατά καιρούς ερμήνευσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Johnny Logan, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Δώρος Δημοσθένους, η Αλέξια και άλλοι.

Η παράσταση έχει τον τίτλο «Αϊ-Βασίλη Βασιλιά», που είναι παρμένος από το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, αλλά και από το ομώνυμο επιτυχημένο άλμπουμ των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη με τραγούδια στην κυπριακή διάλεκτο, αλλά και στη δημοτική, που ερμήνευσαν οι «Ορειβάτες», τα παιδιά της Σχολής Μιτσή στη Λεμύθου.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα ακουστούν τα τραγούδια αυτά, ενώ στο δεύτερο μέρος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χριστουγεννιάτικα  Κάλαντα από όλο τον κόσμο, καθώς και συνθέσεις του Κώστα Κακογιάννη από τα 6 χριστουγεννιάτικα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος όλα τα τμήματα της «Διάστασης» - Φωνητικό Σύνολο, Παιδική Χορωδία και Ομάδα Χορού - ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης,  ο τενόρος Ανδρέας Αροδίτης και στα κρουστά ο Ρόδος Παναγιώτου. Επίσημος  καλεσμένος ο Πατήρ Νικόλαος Λυμπουρίδης, που θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος, μαζί με το Φωνητικό Σύνολο, τραγούδια του Κώστα Κακογιάννη.  
Η σκηνογραφία είναι του Βαλεντίνου Ιωσήφ, ενώ χορογράφησαν οι Μαρία Μέση Αγγελίδου, Ναδίνα Λοϊζίδου και Ελένη O’Keef. 

Τη σύνθεση μουσικής, διεύθυνση, εναρμόνιση και ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Κακογιάννης. Τις διδασκαλίες ανέλαβαν για το Φωνητικό Σύνολο η Αντριάνα Σεργίδου και για την Παιδική Χορωδία η Χριστίνα και Δήμητρα Πισσουρίου.

Στο Παττίχειο θέατρο λοιπόν, στις 11 & 12 Δεκεμβρίου θα ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, συμβάλλοντας σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα  καθαρά έσοδα θα δοθούν στην Ένωση Οικογενειών Στρατευσίμων Κύπρου Ε.Ο.Σ.Κ. 

Εισιτήρια προπωλούνται από το ταμείο του Παττιχείου, τηλ. 25 377277 και ηλεκτρονικά από τη Soldouttickets.com.cy 


 

20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close