Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2019
Ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι όπου διαφορετικοί ήχοι και μουσικές σχολές συναντώνται μέσα από αυτοσχεδιαστικές διαδρομές. Μια παράσταση που μεταφέρει σχηματικά την εξέλιξη της τζαζ μουσικής στο χρόνο, με τα στοιχεία τα οποία την εμπλουτίζει ο κάθε λαός στον τόπο του, δίνοντάς της πολλές φορές άλλο χρώμα και χαρακτήρα.

Η παράσταση προσβλέπει να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, η οποία εμπλέκει καλλιτέχνες που έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν τόσο στους παραδοσιακούς ήχους όσο και στους ήχους της τζαζ.
Επί σκηνής θα συναντηθούν δύο μπάντες: Το Trio Levante σε συνεργασία με τον Ελλαδίτη Ηλία Μάντικο στο κανονάκι και η δεύτερη, το Ιωάννης Βαφέας quintet, που αποτελείται από Κύπριους καλλιτέχνες της νέας και παλαιότερης γενιάς μουσικών της τζαζ. Σκοπός τους να... «παντρέψουν» επί σκηνής δυο είδη, από δύο διαφορετικές σχολές με κοινό παρονομαστή τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες των καλλιτεχνών.
Ξεκινώντας με παροδοσιακούς Κυπριακούς ήχους με τα ιδιαίτερα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία των Trio Levante και την αυθεντικότητα με την οποία προσεγγίζουν τη μουσική και το κοινό τους, σταδιακά ο κάθε καλλιτέχνης θα αντικαθίσταται με έναν καλλιτέχνη από τη δεύτερη μπάντα. Έτσι, ενώ το λαούτο θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το μπάσο, κι ενώ το βιολί θα αποσύρεται τη θέση του θα παίρνει το σαξόφωνο και η τρομπέτα. Κοινός παρονομαστής και στις δύο μπάντες θα είναι το ακουστικό μπάσο το οποίο θα δένει τα δύο σχήματα. Η μίξη αυτή θα γίνεται και ανάποδα, δηλαδή ένα κλασσικό τζαζ κομμάτι θα καταλήγει στο τέλος στα χέρια των παραδοσικών μουσικών αφού θα έχει περάσει από τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες και παρεμβάσεις του κάθε μουσικού.
Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής σε ένα εορταστικό και εντυπωσιακό φινάλε, ένα πολυφωνικό μουσικό συναπάντημα.
IOANNIS VAFEAS QUINTET: Χρήστος Γερολατσιτης(πιάνο), Μιχάλης Μέσσιος (μπάσο) Ιάκωβος Πάρπας (σαξόφωνο), Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα), Ιωάννης Βάφεας (ντραμς)
ΤΡΙΟ ΛΕΒΑΝΤΕ: Πέτρος Κουλουμής (τραγούδι, λαούτο), Παύλος Μιχαηλίδης (βιολί), Παντελής Ιωνάς (ούτι) και ο Ηλίας Μάντικος (κανονάκι)
Ενορχήστρωση: Μιχάλης Μέσσιος
Θεματολογία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιωάννης Βαφέας
Διάρκεια: 75’
Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 15 Μάϊου 2019, ώρα 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 15 /10
E-ticket: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
15 Μαΐου 2019
Σχετικά
"Η Γιαγιά μου η Κυριακού": Η μαστόρισσα της κυπριακής παράδοσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τη μνήμη της Κυριακούς Πελαγία
Eurovision 2026: Υποβλήθηκαν 264 συμμετοχές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
O εθνικός τελικός για τον φετινό διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί σε τρεις βραδιές την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
Eurovision 2026: Μία ακόμα χώρα επιβεβαίωσε την επιστροφή της στον διαγωνισμό
Μετά από την περσινή της απουσία επανέρχεται δυναμικά το 2026
Το πρώτο μου τριαντάφυλλο: Θοδωρής Βουτσικάκης & Λίνα Νικολακοπούλου στην Κύπρο
Τρεις συναυλίες με μουσικό περιεχόμενο από τη σύγχρονη δημιουργία τους αλλά και μια ωραία επιλογή από μεγάλα τραγούδια
Συναυλία ινδικής κλασικής μουσικής με τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της
Η συναυλία τους, θα αναδείξει το εκφραστικό βάθος της ράγκα (μελωδία) και την περίπλοκη ρυθμική αρχιτεκτονική του τάλα
Ο σπουδαίος Γιώργος Μαργαρίτης, συναντά στην Κύπρο τον γιο του, Κωνσταντίνο Μαργαρίτη
Μαζί τους στη σκηνή θα είναι οι Μαρία Ανδρέου, Γιώτα Χρίστου και Φοίβος Σταύρου
«Πώς να Σωπάσω»: Γιάννης Κρητικός και Πέτρος Κουλουμής μαζί στη σκηνή
Μια ιδιαίτερη συνάντηση δύο σημαντικών φωνών της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής
Commandaria Orchestra & Friends στο Κυπριακό Οινομουσείο
Σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου, με τη διακεκριμένη Κύπρια πιανίστρια Σταυρούλα Θωμά
Μια ανατρεπτική συναυλία στην Κύπρο, με τον Χρήστο Θηβαίο και 200 κιθάρες!
Με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Δ. Λάγιου, Θ. Μικρούτσικου κ.ά.