Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαΐου 2019
Η ταινία "Cliffs of Freedom" ("Οι Βράχοι της Ελευθερίας") είναι η ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός αμφιλεγόμενου Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του ελληνικού πολέμου για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821.
Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που κάποτε της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού… αλλά το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και στο χωριό της. Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην ελληνική επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας.
Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που σκηνοθετεί ο Van Ling, γνωστός για τη δημιουργία οπτικών εφέ και γραφικών στον υπολογιστή για ταινίες από τον "Τιτανικό". Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού και πρωταγωνιστούν οι Tania Raymonde, Jan Uddin, Raza Jaffrey, Christopher Plummer, Billy Zane και Simon Kassianides.
-
Κ-Cineplex 1-6 Λευκωσία
09 Μαΐου - 15 Μαΐου 2019
Σχετικά

Θαυμαστές κάνουν ώρες μέσα στη ζέστη για να δουν τα γυρίσματα του «Ο διάβολος φοράει Prada 2»
Θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2»

Πώς η Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν πάει ήδη για το κινηματογραφικό γεγονός του 2026
Η νέα επική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πουλά εισιτήρια έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει – και τα sold out έχουν ξεκινήσει.

Έρχεται το Naked Gun… αλλά δεν έρχεται μόνο του – Δες ποιες άλλες 4 ταινίες κάνουν πρεμιέρα
Από κλασικές κωμωδίες που επιστρέφουν μέχρι σκοτεινά love stories και animation-περιπέτειες με δεινόσαυρους, αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα στην Κύπρο τα έχει όλα

Όλες οι ταινίες που θα απολαύσουμε στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια» αυτή τη βδομάδα
Τέταρτη εβδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Mια ξεχωριστή προβολή, με βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες
Στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου

Αρχίζει την Παρασκευή το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου βλέπουμε ταινίες στον Χαρουπόμυλο Λανίτη

Αυτές είναι οι 9 ταινίες που θα δούμε στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρνακας
Από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου θα απολαύσουμε μια σειρά από υπαίθριες προβολές σε διάφορα σημεία της Λάρνακας

Βλέπουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια, στη Λακατάμεια
Οι ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα

Το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στο 82ο Φεστιβάλ της Βενετίας
Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Μόστρα

5 ταινίες που θα απολαύσουμε στον «Μαραθωνιο Θερινών Προβολών»
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας του παραλιακού θερινού σινεμά της Λεμεσού
Καλοκαίρι, σινεμά και… αστέρια

Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix την εβδομάδα από 20 έως 27 Ιουλίου
Το φινάλε του «The Sandman» και η επιστροφή του Άνταμ Σάντλερ είναι τα άχαστα της εβδομάδας στο Netflix