Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η Ανάσταση στο Φοινί είναι διαφορετική

Το φετινό πασχαλινό πρόγραμμα της κοινότητας Φοινιού είναι πλούσιο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2019

Η Ανάσταση στο Φοινί είναι διαφορετική. Η αναστάσιμη ακολουθία τελείται νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με τον «Θείο Λόγο της Αναστάσεως» να ψάλλεται σε πλήρη θρησκευτική κατάνυξη γύρω στις 05.00 λίαν πρωί. Εξ ου και μας περιμένουν στο χωριό Φοινί για να γνωρίσουμε από κοντά τη φοινιώτικη παραδοσιακή φιλοξενία, τα ήθη και έθιμα του χωριού μας.

Το φετινό πασχαλινό πρόγραμμα της κοινότητας Φοινιού περιλαμβάνει εκκλησιασμούς, ποδοσφαιρικό αγώνα, διαγωνισμούς Μπιρίμπας, Πιλόττας και Ταβλιού, παραδοσιακά παιχνίδια, μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική, γιορτή εθελοντισμού και ολοκληρώνεται με την τρίτη γιορτή του «Καϊκανά» (παραδοσιακού γλυκού της περιοχής).

Μεγάλη Παρασκευή 26/04
09:00 Στολισμός Επιταφίου
11:00 Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης
14:00 Συγχωριανοί μας ψάλλουν ένα από τα ομορφότερα τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης, «Το μοιρολόι της Παναγίας».
19:30 Συμμετοχή στα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου

Μεγάλο Σάββατο 27/04
11:00 Ποδοσφαιρικός αγώνας «ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ vs ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ» στο Αθλητικό Κέντρο Πάνω Πλατρών
16:00 Διαγωνισμοί Μπιρίμπας, Πιλόττας και Ταβλιού στην Κεντρική Πλατεία του χωριού

Κυριακή του Πάσχα 28/04
04:00 Ακολουθία της Ανάστασης (..λίαν πρωί).
07:30 Με το πέρας της Αναστάσιμης ακολουθίας ανταλλάσσουμε ευχές στο προαύλιο της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού Φοινιού, παρέα με ζεστή σούπα προσφορά του Ομίλου Γυναικών Φοινιού.
16:30 Στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού, παρά το οίκημα του Κέντρου Νεότητας, θα διεξαχθούν τα καθιερωμένα πασχαλινά παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, συνοδεία Παραδοσιακής Μουσικής.
Κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών παιχνιδιών συγχωριανοί μας θα διαθέτουν ζεστούς λουκουμάδες
20:30 Στο οίκημα του Κέντρου Νεότητας οι νέοι και οι νεάνιδες του Κ.Ν.Φ. μας περιμένουν για την καθιερωμένη μεγάλη «ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΤΟΜΠΟΛΑ» και θα ακολουθήσει «ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ», με ζωντανή μουσική.

Δευτέρα του Πάσχα 29/04
09.30 Σας περιμένουμε στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, παρέα με φοινιώτικη φλαούναν, ζιβανία ή/και κρασάκι για να ανταλλάξουμε ευχές, όλοι μαζί, Φοινιώτες, Απόδημοι και φίλοι του Φοινιού, για το καθιερωμένο μας πανηγύρι και τον εορτασμό της Δευτέρας της Λαμπρής.

Τρίτη του Πάσχα 30/04
09:00 Στο ισόγειο της στέγης ηλικιωμένων της κοινότητας, ο συγχωριανός μας Δρ. Αντρέας Ρουμπάς σε συνεργασία με την κ. Μαίρη Θεοχάρους, θα προσφέρουν δωρεάν Health Check / τεστ υγείας, που θα περιλαμβάνει μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, γλυκόζης στο αίμα και καρδιακό έλεγχο.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποφύγουν το φαγητό για δύο ώρες τουλάχιστον, πριν την εξέταση και οι καπνίζοντες να αποφύγουν το κάπνισμα τουλάχιστον μία ώρα πριν την εξέταση.
17.00 «Εθελοντισμός Στάση Ζωής». Mε το μήνυμα αυτό, το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Φοινιού «Κάνουν την Αγάπη Πράξη» στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Για πρώτη φορά, ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δρώμενο, αφιερωμένο στα άτομα της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στη Στέγη Ηλικιωμένων Φοινιού, ανεβαίνει από τους μαθητές της Εμπορικής Σχολής Μιτσή με την αφιλοκερδή καθοδήγηση της καθηγήτρια τους, κ. Ιωάννας Παπαδοπούλου, προάγοντάς τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, στην κοινωνία και στον άνθρωπο. Τους νέους μας θα συνοδεύσει στο πιάνο, ο καταξιωμένος πιανίστας Θεοδόσης Χριστίδης, του Άρη Λεμεσού.

Τετάρτη του Πάσχα 01/05
07.00 Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, στο ομώνυμο ξωκλήσι της κοινότητας.
 

Κυριακή 05/05
15.00 Ο Όμιλος Γυναικών Φοινιού μας προσκαλεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην «Ετήσια Γιορτή του Καϊκανά», παρέα με κυπριακή παραδοσιακή μουσική, τσιαττιστά, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Φοινιώτες, απόδημοι και φίλοι της κοινότητας, σας περιμένουμε στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού, όπου οι γυναίκες μας θα μας φιλέψουν με ζεστό «καϊκανά» (παραδοσιακό γλυκό της περιοχής), με ζάχαρη ή έψημα σταφυλιού.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close