17 December 2018
Μη χάσετε , Μουσική

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με σολίστ από τη φιλαρμονική του Βερολίνου

Γιορτινό αέρα θα έχει η επόμενη συναυλία της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2018

Μετά την φθινοπωρινή της συναυλία, τον περασμένο Οκτώβριο, η ορχήστρα θα επιστρέψει επί σκηνής, για τη χριστουγεννιάτική της συναυλία την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 20:30, στο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

Την ίδια σκηνή θα μοιραστούν για ακόμη μια φορά, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της ορχήστρας Nihat Agdac και Νάταλη Νεοφύτου και 22 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επαγγελματίες μουσικοί. Στόχος τους να προσφέρουν ένα μοναδικό μουσικό θέαμα στο κοινό, με το ρεπορτόριο να περιλαμβάνει κομμάτια όπως Sinfonia Concertante για βιολί, βιόλα και ορχήστρα του Wolfgang Amadeus Mozart, και  το «Farewell»  Symphony του Joseph Haydn.

Ιδιαίτερα τιμητική είναι η παρουσία των δύο σολίστ Marlene Ito και Martin von der Nahmer, μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, οι οποίοι θα εμφανιστούν επίσης επί σκηνής.

Η ορχήστρα δεν θα έχει μαέστρο, γεγονός που επιτρέπει στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους με στόχο το γενικό καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους.

Μπαίνοντας για τα καλά σε γιορτινό κλίμα, στόχος της συναυλίας είναι να περάσει, για ακόμη μια φορά, το μήνυμα πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. Μέσω της μουσικής και του πολιτισμού, τα μέλη της ορχήστρας συνεχίζουν να προάγουν την ειρήνη στην Κύπρο.

Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται προς 10 ευρώ, στο Θέατρο Παλλάς και κρατήσεις μπορούν να γίνουν στα τηλέφωνα 97-804219 και στο 22410181 (Θέατρο Παλλάς). Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Περισσότερα για τη δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου www.cychamber.com και στη σελίδα της στα social media www.facebook.com/Cyprus-Chamber-Orchestra.

Η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους μουσικούς, με στόχο να παράγουν υψηλού επιπέδου μουσική και να πραγματοποιούν εμφανίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, προωθώντας το μήνυμα για ειρήνη στην Κύπρο, μέσα από τη δύναμη της μουσικής. Η ορχήστρα δεν έχει μαέστρο, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους για το καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους. Η ιδέα προέκυψε από τη Νάταλη και τον Nihat, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Λονδίνο στο Royal Academy of Music και στο Guildhall School of Music and Drama. Μετά την βράβευσή της με το βραβείο “Stelios Cyprus Bicommunal Award 2016 και 2017”, η πρώτη δικοινοτική ορχήστρα κλασσικής μουσικής στην Κύπρο έχει αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό. Το γεγονός αυτό αποδεικνύουν οι sold out εμφανίσεις της ορχήστρας στο Θέατρο Παλλάς, στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελλιώτισσα, στο ιστορικό κτίριο Bedesten και στο Μπελαπάις την χειμερινή, ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο. Την κοινή συναυλία #UnitedByMusic, στην οποία συμμετείχε η ορχήστρα πλάι στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου ως μέρος των εκδηλώσεων Πάφος2017, παρακολούθησαν γύρω στους 2000 θεατές και έχει περισσότερα από 40,000 κλικ στο διαδίκτυο, στρέφοντας το διεθνές ενδιαφέρον πάνω στην δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close