Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2019
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα Σεμινάριο, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει το 6ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στην Λεμεσό.
Μέσα από μαθήματα εισαγωγής σε στοιχεία λαογραφίας, μαθήματα χορών και βιωματικά εργαστήρια, ο Όμιλος σας ταξιδεύει στους χορούς και τα τραγούδια της Νάξου, των Ασβεστάδων Έβρου και της Κύπρου.
Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 18.30 το Σεμινάριο αρχίζει με τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού ο οποίος παρουσιάζει το θέμα: «Ο Κυπριακός χορός στον τόπο και στον χρόνο». Μια προσέγγιση του Κυπριακού παραδοσιακού χορού όπως υποβλήθηκε από τον Όμιλο και έχει εγγραφεί στον Εθνικό κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Συμμετέχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και χορευτές από διάφορες περιοχές της Κύπρου. Στην συνέχεια στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί Γλέντι υποδοχής με μουσικούς από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το Σάββατο 11/5 και την Κυριακή 12/5 θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια χορού σε ένα ταξίδι στους Ασβεστάδες Έβρου με την Λίτσα Ουλιακούδη και κατοίκους των Ασβεστάδων, μουσικούς και χορευτές καθώς και στο νησί της Νάξου με τον Σταύρο Σπηλιάκο μαζί με Ναξιώτες μουσικούς και τραγουδιστές.
Τα μαθήματα αρχίζουν στις 10:00 και συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα μετά την μεσημεριανή διακοπή. Το Σάββατο το βράδυ στις 21.00 στην Αίθουσα «ΑΘΕΑ» στην Αγία Φύλα στην Λεμεσό, διοργανώνεται Μεγάλο Ελληνικό Παραδοσιακό Γλέντι με οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από τους Ασβεστάδες Έβρου, τη Νάξο και την Κύπρο.
Το κόστος συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι €80.00 και περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα DVD και CD με χορούς και μουσικές από τις διάφορες περιοχές.
H τιμή για το κάθε γλέντι είναι €25/άτομο με φαγητό και κυπριακό ποτό.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του Ομίλου κύριο Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά στο τηλ. 99545629, φαξ. 25725216 και στο Ε-mail: theodouloue@yahoo.gr
-
Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης»
10 Μαΐου - 13 Μαΐου 2019
Σχετικά

Η γειτονιά των Αγίων Ομολογητών μεταμορφώνεται σε ζώνη χωρίς αυτοκίνητα
Δραστηριότητες, ποδηλατάδες, τέχνη, μουσική και δημιουργία γεμίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Λευκωσία: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Μία ολοήμερη περιήγηση στα μνημεία, κρυμμένα διαμάντια, εργαστήρια και πολιτιστικούς θησαυρούς του Δήμου Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου

Η Λευκωσία (για μία βδομάδα) θα κινείται αλλιώς!
Όλα όσα θα συμβούν σε Λευκωσία, Αγλαντζιά, Έγκωμη & Άγιο Δομέτιο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ο Δήμο Ιεροκηπίας γεμίζει το πρόγραμμά του με τέχνη και μουσική
Ένα φθινόπωρο γεμάτο θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια

1ο Moto Expo Cyprus 2025: Η πρώτη και μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας έρχεται στη Λεμεσό!
Το Πάθος σε δύο τροχούς!

Σεπτέμβριος πολιτισμού και δημιουργίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δερύνειας
Ένας μήνας γεμάτος μουσική, θέατρο, κινηματογράφο και τέχνη για όλους

Ετοιμαστείτε για ένα θρυλικό Tennis Showdown στην Ακαδημία Τένις Μάρκος Παγδατής
Ένα αθλητικό γεγονός που θα μείνει αξέχαστο


Ένα απόγευμα με (καλό) κρασί από τα οινοποιεία Χατζηχαραλάμπους, Αργυρίδης και Ευαγγέλου
Κοιλάνι, Βάσα και Άγιος Κωνσταντίνος "προσγειώνονται" στη Λευκωσία

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας με μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, σινεμά και εκπλήξεις

Γυρίζουμε την Πάφο πάνω σε ένα ποδήλατο
Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Hoppy October Street Fest: Tο μεγαλύτερο σε ποικιλία φεστιβάλ μπίρας στο νησί, επιστρέφει
Ενα διήμερο γεμάτο μπίρες, φαγητό και μουσική