Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2019
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα Σεμινάριο, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει το 6ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στην Λεμεσό.
Μέσα από μαθήματα εισαγωγής σε στοιχεία λαογραφίας, μαθήματα χορών και βιωματικά εργαστήρια, ο Όμιλος σας ταξιδεύει στους χορούς και τα τραγούδια της Νάξου, των Ασβεστάδων Έβρου και της Κύπρου.
Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 18.30 το Σεμινάριο αρχίζει με τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού ο οποίος παρουσιάζει το θέμα: «Ο Κυπριακός χορός στον τόπο και στον χρόνο». Μια προσέγγιση του Κυπριακού παραδοσιακού χορού όπως υποβλήθηκε από τον Όμιλο και έχει εγγραφεί στον Εθνικό κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Συμμετέχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και χορευτές από διάφορες περιοχές της Κύπρου. Στην συνέχεια στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί Γλέντι υποδοχής με μουσικούς από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το Σάββατο 11/5 και την Κυριακή 12/5 θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και βιωματικά εργαστήρια χορού σε ένα ταξίδι στους Ασβεστάδες Έβρου με την Λίτσα Ουλιακούδη και κατοίκους των Ασβεστάδων, μουσικούς και χορευτές καθώς και στο νησί της Νάξου με τον Σταύρο Σπηλιάκο μαζί με Ναξιώτες μουσικούς και τραγουδιστές.
Τα μαθήματα αρχίζουν στις 10:00 και συνεχίζονται μέχρι αργά το απόγευμα μετά την μεσημεριανή διακοπή. Το Σάββατο το βράδυ στις 21.00 στην Αίθουσα «ΑΘΕΑ» στην Αγία Φύλα στην Λεμεσό, διοργανώνεται Μεγάλο Ελληνικό Παραδοσιακό Γλέντι με οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από τους Ασβεστάδες Έβρου, τη Νάξο και την Κύπρο.
Το κόστος συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι €80.00 και περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα DVD και CD με χορούς και μουσικές από τις διάφορες περιοχές.
H τιμή για το κάθε γλέντι είναι €25/άτομο με φαγητό και κυπριακό ποτό.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του Ομίλου κύριο Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά στο τηλ. 99545629, φαξ. 25725216 και στο Ε-mail: theodouloue@yahoo.gr
-
Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης»
10 Μαΐου - 13 Μαΐου 2019
Σχετικά

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out