Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2019
Η 12η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων επιστρέφει και φέτος τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, με την ίδια πετυχημένη φόρμουλα.
Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος είναι ο κύριος Stirling Baker που είναι κριτής στις εκθέσεις του Βρετανικού συνδέσμου κάκτων και άλλων παχυφύτων τα τελευταία 25 χρόνια και ειδικεύεται στις Χαουόρθιες, Γαστέριες και Αλόες τα τελευταία 40 χρόνια.
Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα! Επίσης φέτος θα διατίθενται προς πώληση μικρά φυτά Eurphorbia veneris του ενδημικού μας παχύφυτου έτοιμα για φύτευση στον κήπο.
Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το οκτασέλιδο φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.
Πολλά παχύφυτα, εκτός του ότι προσφέρονται για συλλέκτες, είναι κατάλληλα για τους κυπριακούς κήπους. Είναι πανέμορφα και έχουν μικρές απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα, ψεκάσματα και περιποίηση. Υπάρχουν χιλιάδες είδη παχύφυτα, άλλα κατάλληλα για κάλυψη εδάφους, άλλα αναρριχητικά, άλλα θαμνώδη, άλλα με διαστάσεις μικρών δένδρων. Ο κήπος σας δεν χρειάζεται να είναι φυτεμένος μόνο με παχύφυτα. Συνδυάζονται υπέροχα με άλλα ξηρανθεκτικά Μεσογειακά φυτά. Επίσης πολλά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν με ευκολία πολύ δύσκολους χειμώνες, αλλά και στην αλμύρα της θάλασσας.
Είσοδος Ελεύθερη στο χώρο των πωλήσεων, eίσοδος €1 στον εκθεσιακό χώρο.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Ειρήνη Θέμις στο 96 570050 ή στο irenethemis@hotmail.com
Σχετικά

MoonWalk 2025: Eclipse Edition - Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στην μαγευτική διαδρομή του Πρωταρά
Το πιο ρομαντικό μουσικό και καλλιτεχνικό ραντεβού του νησιού επιστρέφει!

City of Dreams Mediterranean: Αυλαία για το Wet Glam με σούπερ σταρς και το Σεπτέμβριο
Η μοναδική καλοκαιρινή σειρά εκδηλώσεων Wet Glam - Summer Poolside Series φτάνει σε ένα λαμπερό φινάλε

To Φεστιβάλ Αξιοθέας επιστρέφει με ένα πλούσιο φθινοπωρινό πρόγραμμα
Με 16 επιλεγμένες παραγωγές - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 φιλοξενεί δύο καλλιτέχνες διεθνούς φήμης: Την Ann Tarantino και τον Steve Messam
Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία στη σύγχρονη τέχνη

Παραδοσιακή σύναξη για σουβλάκι, παλουζέ, μουσική και καλή παρέα
Μία γιορτινή βραδιά για μικρούς και μεγάλους

Ένας φαντασμαγορικός υποθαλάσσιος κόσμος θα ζωντανέψει στο Kolla Culture Factory
Ένα πρωτότυπο πολιτιστικό happening που συνδυάζει τέχνη, μουσική, γεύσεις και διαδραστικές εμπειρίες

11 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Η τελευταία βδομάδα του Αυγούστου έφτασε

Ετοιμάσου για μία αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Λεμεσό
Μια δωρεάν εκδήλωση που προάγει τη βιωσιμότητα, με στόχο την προώθηση ηθικών προϊόντων, τοπικών βρώσιμων αγαθών και χειροποίητων δημιουργιών

28 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Οι παγκοσμίου φήμης Chippendales που «ανάβουν» την Ευρώπη κάνουν μία στάση στην Κύπρο
Μια νύχτα γεμάτη ενέργεια, πάθος και αξέχαστη διασκέδαση

Δωρεάν εργαστήρια συγγραφής σεναρίου από τον Σταύρο Παμπαλή
Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας

Μέρες κεραμικής τέχνης και πηλού στην Αγία Νάπα
Ένα ακόμη σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Σεπτέμβριο