Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2019
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεγάλη χορωδιακή παρέλαση με θέμα “Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά”, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.
Εκτός από τα ποικίλα οφέλη του τραγουδιού, η συγκεκριμένη δράση στοχεύει, παράλληλα, στην καθιέρωση της Λευκωσίας ως κέντρου μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων σε ανοιχτό χώρο και τη μεταλαμπάδευση του πολιτισμού και της φωνητικής μουσικής υψηλού επιπέδου στην κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης, χορωδιακά και φωνητικά σύνολα με μαθητές από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μαθητές Ωδείων, φοιτητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί και τραγουδιστές, θα «ταξιδέψουν» το κοινό τους με τη μουσική τους, με το φως και τη χαρά του τραγουδιού. Συγκεκριμένα, η παρέλαση θα κινηθεί από την Πλατεία Ελευθερίας προς τις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου. Το ρεπερτόριο μπορεί να περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, έργα Ελλαδιτών και Κυπρίων συνθετών, βυζαντινούς ύμνους, έργα κλασικού ρεπερτορίου κ.λπ. Κάθε σύνολο θα πρέπει να ετοιμάσει δύο έως τρία τραγούδια δικής του επιλογής, με συνοδεία μουσικών οργάνων ή a capella, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Στιγμιότυπα από την περσινή Χορωδιακή Παρέλαση μπορείτε να δείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://mousm.schools.ac.cy/index.php/el/stochos-2016-20-tragoudi/17-mera-tragoudiou/138-2018-mera-tragoudiou-lefkosia
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://bit.ly/2H6vjrL
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να αποτείνεστε στο Γραφείο ΕΜΕ Μουσικής (τηλέφωνο 22800698, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο dme-mousiki@schools.ac.cy).

Σχετικά
Τα «Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» συνεχίζουν με τον Χρήστο Νικολόπουλο στο Παλλάς στη Λευκωσία
Ένα πρωτοποριακό ραδιοφωνικό–μουσικό live με πρωταγωνιστή έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής.
Eurovision 2026 - Ελλάδα: Τι δείχνουν τα στοιχήματα για την εκπροσώπηση της χώρας, ποιο τραγούδι προηγείται
28 καλλιτέχνες διεκδικούν μία θέση για την εκπροσώπηση της χώρας μέσω του «Sing for Greece - Εθνικός Τελικός 2026» στον μουσικό διαγωνισμό
Μια κατανυκτική συναυλία βυζαντινής μουσικής στη Λευκωσία
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός σε μία μοναδική εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
«Tούτες ένει» η νέα πρόταση στη μουσική σκηνή Downtown Live
Τρεις γυναίκες, για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή.
O Kωνσταντίνος Αργυρός έρχεται Κύπρο για μία μεγάλη συναυλία
Μία ακόμα μεγαλειώδης συναυλία, γεμάτη με τις δεκάδες επιτυχίες του κι άλλα αγαπημένα τραγούδια
Θοδωρής Φέρρης: Και δεύτερη εμφάνιση στην Κύπρο, μετά το sold out της πρώτης
O Θοδωρής Φέρρης συνεχίζει τις σερί επιτυχίες και τις sold out εμφανίσεις
Two for the Road Trio: Μία βραδιά με jazz classics και διαχρονικά κομμάτια musical theatre
Η jazz τραγουδίστρια Katherine Petrou συναντά τους Alexis Kasinos (κιθάρα) και Rodrigo Caceres (μπάσο)
Η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη βραδιά της Λεμεσού επιστρέφει!
H συνέχεια του απόλυτου Carnival Party, έρχεται στη Λεμεσό
Ο διεθνούς εμβέλειας μαέστρος και συνθέτης Nimrod Borenstein με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η Ορχήστρα θα παρουσιάσει υπό την διεύθυνσή του, την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του «Θρύλοι της Κύπρου».
Eurovision 2026: Το “Ferto” του Ακύλα ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube!
Η πορεία του Ακύλα στο Sing for Greece 2026 αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.