Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2019
Το Καρναβάλι Αμμοχώστου, που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους, επιστρέφει και φέτος δριμύτερο, και με πολλές εκδηλώσεις, τις οποίες ήδη έμαθες από το Check in Cyprus.
Διάβασε ακόμα: Καρναβάλι Αμμοχώστου: φέτος ξεφαντώνουμε στο Παραλίμνι
Το μόνο που μένει λοιπόν προτού πας μασκαρεμένος και έτοιμος για ξεφάντωμα, είναι να ενημερωθείς για τους δρόμους που θα κλείσουν, ώστε να αποφύγεις κάθε ταλαιπωρία.
«Νυχτερινή Ποδαράτη»
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/3/19 και θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ με σημείο συγκέντρωσης/έναρξης τη Γρίβα Διγενή στη συμβολή με την Τάσου Μάρκου. Καρναβαλιζόμαστε και ξεχυνόμαστε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με μοναδικές αμφιέσεις και απολαμβάνουμε τα καρναβαλίστικα μπιτ που πλαισιώνουν ηχητικά τους δρόμους. Οι δρόμοι από όπου θα περάσει η παρέλαση θα κλείσουν από τις 7:15 το βράδυ και θα παραδίδονται στη τροχαία σταδιακά, με το πέρας της παρέλασης, η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί:
Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι η οδός Τάσου Μάρκου, μέρος της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και μέρος των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αγίου Γεωργίου, Εφέσου, Ιονίας, Βυζαντίου, Ρωμανού, Νίκης, Αντώνη Παπαδοπούλου και Λεωφόρος Πρωταρά. Η «Νυχτερινή Ποδαράτη» θα έχει συντροφιά την ομάδα κρουστών “BATUKINIO” από τη Λεμεσό και με τη συνοδεία πλήθους καρναβαλιστών θα καταλήξει στην Πλατεία Μητροπόλεως για ένα ξέφρενο πάρτι».
«Καρναβαλίστικη Παρέλαση»
Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη «Καρναβαλίστικη Παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι από το Β’ Δημοτικό Παραλιμνίου και θα καταλήξει στην Πλατεία Μητροπόλεως στο χώρο όπου έχει τοποθετηθεί μεγάλη τέντα, για να δοθούν αναμνηστικές πλακέτες στα σύνολα.
- Στην παρέλαση οι δρόμοι που θα επηρεαστούν από την παρέλαση είναι η Λεωφόρος Πρωταρά και οι οδοί Τάσου Μάρκου, Γρίβα Διγενή, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου, Ακροπόλεως, Αντώνη Παπαδοπούλου, Σαλαμίνος, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β’, Κωνσταντίνου Κοτζιάπασιη, Δήμητρας και Περσεφόνης.
Οι δρόμοι θα κλείσουν από τη μία το μεσημέρι, θα ανοίξουν στις τέσσερις το απόγευμα και οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια και να σταθμεύουν στους διαθέσιμους δημόσιους χώρους στάθμευσης. Όλοι οι δημόσιοι χώροι Στάθμευσης διαθέτουν χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ.


Σχετικά
Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Ψηφιακή τέχνη, σινεμά, θέατρο, σύγχρονος χορός, λογοτεχνία και μουσική εγκαινιάζουν τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στη Λεμεσό.
Μια οικογενειακή γιορτή για όλες τις ηλικίες, στο χωριό Άλωνα
Εκδήλωση Αγάπης και Προσφοράς, εις μνήμη Αλκίνοου Αρτεμίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άλωνας
Καλοκαίρι στον Μονιάτη: Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Tόμπολες, παραδοσιακή μουσική βραδιά με τον Στέφανο Πελεκανή, ποδοσφαιρικό αγώνα, θέατρο, stand-up comedy τζιαι θέατρο σκιών
Week Agenda: 14 εκδηλώσεις για να γεμίσεις όμορφα τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου
Θέατρο, συναυλίες, μπαλέτο, κωμωδία και καλοκαιρινές βραδιές μάς βγάζουν έξω από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου
Ο Πάνω Πλάτρες γεμίζουν μουσική, θέατρο και δράσεις για παιδιά τον Αύγουστο
Δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις, εργαστήρια λεβάντας, μουσικές βραδιές και παιχνίδια μάς δίνουν αφορμή για εξόρμηση στο ορεινό χωριό
Οφτό, μουσική και διασκέδαση στην αυλή της Παναγιώτισσας
Η αυλή της Παναγιώτισσας ετοιμάζεται να γεμίσει ξανά με μουσική, χορό και χαμόγελα!
Η Σάσα Μπάστα ανεβαίνει στη Λεμύθου για μια μεγάλη καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Μαζί της ο Γιώργος Βανής, η Γιώτα Χρίστου και ο Άκης Πολυχρονόπουλος
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο και γεύσεις μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Κύπρο
O Αγρός έφτιαξε (πλούσιο) πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων ετοίμασε για το καλοκαίρι ο Αγρός
Γεμάτα χαμόγελα και επιτυχία τα Lidl Better Living Days στη Λεμεσό – Επόμενη στάση το Παραλίμνι
Μετά τα δύο επιτυχημένα διήμερα στα καταστήματα Lidl Αγίας Φυλάξεως και Lidl Ύψωνα, το καλοκαιρινό roadshow ευεξίας της Lidl Κύπρου συνεχίζει το ταξίδι του στις 24 και 25 Ιουλίου.
Motion Comedy: Οι τελευταίες παραστάσεις της περιοδείας σε όλη την Κύπρο
Κωνσταντίνος Ψιλλίδης, Ζαχαρίας Ζαννέττου, Παύλος Παυλίδης και Χαμπής ανεβαίνουν για τελευταία φορά στη σκηνή σε πέντε παραστάσεις γεμάτες γέλιο
Το «ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ» επιστρέφει και ανοίγει τους δρόμους των Αγίων Ομολογητών
Η γειτονιά δίνει ραντεβού την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου για μια ξεχωριστή δράση που σχεδιάζεται από τους ίδιους τους κατοίκους της