Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2019
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην μουσική σκηνή του DownTown Live στη Λευκωσία σε συμβουλεύει “Κράτα ρε φίλε, γερά”. Την Τετάρτη 17 Απριλίου σε μία μοναδική συναυλία.
«Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απαντά ο κόσμος που κυριολεκτικά τον λατρεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εσάς στο DownTown Live στις 17 Aπριλίου.
Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή.
Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλά πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσιμο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου.
Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια. «Κράτα ρε φίλε, γερά» μας απευθύνει από τη σκηνή κι ακολουθούμε, σε μια εποχή που τέτοιες παροτρύνσεις από μεγάλους και αγαπημένους καλλιτέχνες ενδυναμώνουν την ελπίδα.
Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής!
Μαζί του οι:
Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99810011.
-
DownTown Live
17 Απριλίου 2019
Σχετικά

Η Χορωδία Amalgamation παρουσιάζει την παράσταση CLAY – ΠΗΛΟΣ στη Λεμεσό
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, που συνδυάζει την κυπριακή μουσική παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, γιορτάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού


Ελένη Τσαλιγοπούλου: Αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της στην Κύπρο
"Το Ρεμπέτικο.... αλλιώς" με τον Κούλλη Θεοδώρου, τη Χορωδία Αδούλωτη Κερύνεια και τις παιδικές χορωδίες Ανθή Φιλίππου και Δήμου Λευκωσίας

Το Paradise Jazz Festival επιστρέφει και φέτος στο μαγευτικό Val’s Place στη Γιαλιά
Το δημοφιλές καλοκαιρινό φεστιβάλ, ανακοίνωσε ημερομηνίες

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική