Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018
Eπανέρχονται από το 2019 στην κυπριακή αγορά τόσο η αλυσίδα Goody's όσο και η La Pasteria, οι οποίες αποχώρησαν πό την Κύπρο το 2015.
Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στον "Φ" ο διευθύνων σύμβουλος της MIG Θανάσης Παπανικολάου σημείωσε χαρούμενος πως η εταιρεία ετοιμάζεται για κάθοδο των πιο πάνω εταιρειών.
Ενώ σύμφωνα με ελλαδικό δημοσίευμα ειδικότερα Goοdy’s και Flocafe εγκατέλειψαν την Κύπρο, λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχε η εταιρεία Lani Restaurants η οποία είχε την ευθύνη για τη λειτουργία και ανάπτυξη των ελληνικών σημάτων στην κυπριακή αγορά.
Αν και υπήρξαν προσπάθειες για αποφευχθεί το λουκέτο, τελικά τα καταστήματα που έβαλαν λουκέτο ήταν δύο εστιατόρια Goody’s στη Λευκωσία, στην περιοχή Έγκωμης και Ακρόπολης και ένα εστιατόριο Goody’s και μία καφετέρια Flocafe στην περιοχή Φοινικούδες στη Λάρνακα.
Στην Κύπρο
Το πρώτο εστιατόριο Goody’s στην Κύπρο άνοιξε στη Λεμεσό, στη Λεωφ. Aρχ. Mακαρίου τον Απρίλιο του 1997 και έφτασαν τα πέντε μέσα στο επόμενο διάστημα.
Το πρώτο Flocafé άνοιξε στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2003, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, ενώ με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Λάρνακας το 2009, τα Flocafé απέκτησαν παρουσία και εντός του αεροδρομίου.
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απουσίας, η διοίκηση της Vivartia σχεδιάζει εκ νέου την είσοδο της στο νησί με το άνοιγμα καταστημάτων Goody's και La Pasteria έχοντας ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με στρατηγικό συνεργάτη.
Στην Ελλάδα
Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα σήμερα αριθμεί 120 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 80 έχουν μετεξελιχθεί σε Goody’s Burger House, με εξαιρετική ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, ενώ συνεχίζεται παράλληλα η ανανέωση και των υπολοίπων Goody’s σε Goody’s Burger House με εντατικούς ρυθμούς. Η επιτυχία αυτή έδωσε περαιτέρω ώθηση στη διεθνή ανάπτυξη του σήματος και σε χώρες του εξωτερικού (Σαουδική Αραβία, Κόσοβο, Αλβανία κ.ά.), με πιο πρόσφατη την είσοδο στην αγορά της Αυστραλίας.
Το σχέδιο εξωστρέφειας που υλοποιεί ο Όμιλος Εστίασης Goody’s – Everest και ήδη περιλαμβάνει συμφωνίες για την ανάπτυξη των σημάτων του σε Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη λειτουργία περισσοτέρων από 20 καταστημάτων σε Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία.
Από την άλλη πλευρά η La Pasteria δραστηριοποιείται σήμερα μόνο στην αγορά της Αττικής και συγκεκριµένα του casual dining µε 15 καταστήµατα εντός νομού και με ένα κατάστηµα στη Θεσσαλονίκη.
Σχετικά

Οι Εφτατσαερίτσες είναι η μία μερακλίδικη ταβέρνα στο χωριό με υπέροχη αυλή
Δροσερές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό με την παρέα σε ένα γραφικό ορεινό χωριό του νησιού

Ένα παρεΐστικο ταβερνάκι για να απολαύσεις καλό αντικριστό
Γεύσεις της κρητικής παράδοσης, σε ένα γραφικό ταβερνάκι όπου καλοτρώς και καλοπίνεις ολόχρονα

A palette of experiences: Wine & dine στο Aphrodite Hills Resort
Εκλεκτό κρασί και μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες

Inamo & Ahinos: Μεσόγειος και Ασία στην ίδια ειδυλλιακή βεράντα!
Στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά έχουν πάρει την υπόθεση φαγητό πολύ στα σοβαρά.

Το LPM γιορτάζει τα τρία χρόνια παρουσίας του στη Λεμεσό με ένα πάρτι που θα μείνει στην ιστορία
Το La Petite Maison γιορτάζει την 3η του επέτειο στο Parklane Resort & Spa με ένα λαμπερό διήμερο πάρτι που τα έχει όλα!

Τρώμε κρέπα με ξυλάκι σε έναν υπέροχο κήπο στο χωριό, δίπλα στο ποτάμι
Μία κρεπερί που δημιούργησε κάτι μοναδικό και πρέπει να δοκιμάσεις

Fabio Genghini: Η νέα γαστρονομική υπογραφή του Annabelle: Όταν η Ιταλία συναντά την Ασία στην Κύπρο
Στην Πάφο, ο Chef του Annabelle ζυμώνει μνήμες από Ιταλία, Ασία και Κύπρο σε πιάτα που μιλούν με αρώματα και συναίσθημα

Το αγαπημένο μεξικάνικο εστιατόριο στην Αγία Νάπα ξεκινά happy hour!
Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη με δωρεάν μαργαρίτα

Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που θα μείνει αξέχαστο: Οι κορυφαίες στιγμές του Chef’s Kiss Food Festival
Επισκεφθήκαμε το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην υπέροχη Μαρίνα Αγίας Νάπας και σας μεταφέρουμε τις καλύτερες στιγμές του!

Street food εμπειρία χωρίς όρια: 20 κουζίνες στο κέντρο της Λεμεσού
Από αγαπημένα comfort food μέχρι εξωτικές γεύσεις, κάθε γωνιά αυτού του χώρου έχει κάτι μοναδικό για όλους!

Ο "Πορφύριος" ετοιμάζεται να σερβίρει και φέτος Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν" στο χωριό!
Ένα απάχικο εστιατόριο στο χωριό, που φτιάχνει το καλύτερο οφτό, ανάβει και φέτος τους φούρνους

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα, εντυπωσιακά πιάτα του Σταυρή Γεωργίου για το ανανεωμένο μενού του Stavris Kitchen
Αρμονικές γεύσεις με πετυχημένους συνδυασμούς κυπριακών υλικών και μεσογειακής κουζίνας