Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ανακάλυψε την Κύπρο μέσα από έναν αγώνα 109,6 χιλιομέτρων

Ο δυσκολότερος αγώνας τριάθλου που διεξάγεται στην Κύπρο,ενώνει μια σειρά από σημεία μεγάλου τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018

Σύμφωνοι. Για να κάνεις έναν αγώνα έξι ωρών και 109,6 χιλιομέτρων δεν αρκεί να έχεις καλή φυσική κατάσταση. Δεν αρκεί να είσαι καν μαραθωνοδρόμος (ένας Μαραθώνιος καλύπτει… μόλις 42.195 μέτρων) ή τριαθλητής (το Ολυμπιακό Τρίαθλο είναι μήκους 51.5χλμ).

Αν όμως πάρεις το ποδήλατο ή το αυτοκίνητό σου και ακολουθήσεις το O3 Olympus Man που διεξάγεται το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, σίγουρα δεν θα χάσεις. Πρόκειται για τον δυσκολότερο αγώνα τριάθλου που διεξάγεται στην Κύπρο, o οποίος ενώνει μια σειρά από σημεία μεγάλου τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Από την Πάφο
Εκκίνηση στις 6:30 το πρωί στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου, δίπλα στο γραφικό λιμανάκι και το Μεσαιωνικό Κάστρο. Μετά από 1.900 μέτρα κολύμπι - όπως νομίζει ότι είναι εύκολο ας δοκιμάσει να βουτήξει στο νερό τόσο πρωί - ακολουθούν 86 χιλιόμετρα ποδήλατο, από την Κάτω Πάφο έως την Πλατεία Τροόδους. Η διαδρομή μαγευτική καθώς διέρχεται από την κοιλάδα του ποταμού Διάριζου, φυσικού συνόρου των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Περνάει από το φράγμα του Ασπρόκρεμμου (από τα μεγαλύτερα στην Κύπρο) και το ιστορικό χωριό Νικόκλεια, που πήρε το όνομά του από το Νικοκλή, τον τελευταίο βασιλιά του αρχαίου βασιλείου της Πάφου, ο οποίος είχε τα παλάτια του στο χωριό όπως βεβαιώνουν αρχαιολογικά ευρήματα.

Ακολουθεί ανάβαση προς το χωριό Κιδάσι, λίγο πριν το οποίο είναι το στενό πέρασμα από την περίφημη Πέτρα των Χασαμπουλιών.

Ποδηλατώντας οι αθλητές μπαίνουν στην επαρχία Λεμεσού και διέρχονται μέσα από τους δρόμους του κρασιού και τους ορεινούς αμπελώνες ανάμεσα στα χωριά Άγιος Νικόλαος, Άρσος και Όμοδος. Ανεβαίνουν στο τουριστικό θέρετρο των Πλατρών, συνεχίζουν την επίπονη ανάβαση για τον Πρόδρομο - το υψηλότερο χωριό της Κύπρου σε υψόμετρο 1.380 μέτρων - για να φτάσουν στην πλατεία Τροόδους.

Δύο μονοπάτια
Εκεί αφήνουν τα ποδήλατα στο bike station του Troodos Hotel και ξεκινούν για το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα, το τρέξιμο μήκους 21χλμ, διασχίζοντας τα δύο πιο γνωστά ορεινά μονοπάτια της κυπριακής φύσης: την «Άρτεμις» και την «Αταλάντη». Πρόκειται για μονοπάτια που κινούνται σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, όπου κάποιος μπορεί να πατήσει τα αρχαιότερα χώματα του πλανήτη (από τις πρώτες περιοχής της γης που αναδύθηκαν).

Τα περισσότερα δέντρα και φυτά κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν μόνο στο Τρόοδος. Ξεχωρίζουν δυο αιωνόβια δέντρα μαύρης πεύκης ηλικίας 500 χρόνων. Η θέα κατά μήκος του μονοπατιού είναι μαγευτική αφού διακρίνονται οι πόλεις Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου.

Τερματισμός στα 1.952μ
Περίπου έξι ώρες μετά την εκκίνηση οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου τερματίζοντας σε υψόμετρο 1.952μ. Οι τερματισμοί θα συνεχιστούν μέχρι τη δύση του ηλίου καθώς στον αγώνα μετέχουν πέραν των 55 υπεραθλητών, φιλοδοξώντας να τερματίσουν τα 109,6 χιλιόμετρα. Το O3 Olympus Man είναι προδιαγραφών Half - Ironman. Στο εξωτερικό υπάρχει και το Ironman μήκους 226χλμ.

Οι απονομές θα γίνουν στο Troodos Hotel υπό το φως του φεγγαριού, συνοδεία ζεστών ροφημάτων για όσους υπεραθλητές τερματίσουν τον αγώνα αλλά και για τους τολμηρούς που θα ακολουθήσουν τη διαδρομή για 10-12 ώρες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close