Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2018
Δυο πραγματικά ξεχωριστές ταινίες για την Κύπρο προβάλλονται μαζί στην μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά!
Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ "Beloved Days" (Πολυαγαπημένες Μέρες) και την ταινία μικρού μήκους "30" του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη.
Beloved Days
Το 1970, οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας 'Beloved', με πρωταγωνίστρια την Raquel Welch. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες. Το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σε σενάριο-παραγωγή Γιώργου Αβραάμ, μετρά έξι χρόνια έρευνας και γυρισμάτων και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από κριτικούς κινηματογράφου. Το 'Beloved Days' είναι ένα ερωτικό γράμμα σε μια ανέμελη εποχή, όπου οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα τι είναι το σινεμά. Άνθρωποι χαμογελαστοί, ανοιχτόκαρδοι, φιλόξενοι, χωρατατζήδες. Και που συμπτωματικά έζησαν τις τελευταίες μέρες της κυπριακής αθωότητας λίγο πριν την τρομοκρατία, το πραξικόπημα, την εισβολή.
30
Ενδιάμεσα πρώτης και δεύτερης τουρκικής εισβολής. Κύπρος, 1974. Η Μαρία αναμένει καρτερικά στο σπίτι τον γιο της να γυρίσει από το πεδίο των μαχών. Ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας θα σημαδέψει ολόκληρή τη ζωή της. Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν σε Κύπρο και εξωτερικό με το ντοκιμαντέρ "Beloved Days", ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πατσαλίδης και ο σεναριογράφος Γιώργος Αβράαμ, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την ταινία μικρού μήκους "30". Με τους Πόπη Αβραάμ, Γιάννα Λευκάτη, Σπύρο Γεωργίου, Αντρέα Νικολαϊδη και Γιόλα Κλείτου.
-
Κ-Cineplex 1-6 Λευκωσία
08 Νοεμβρίου - 14 Νοεμβρίου 2018
Σχετικά
Ιστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Περνούν από την τηλεόραση στο Youtube
Τέλος εποχής για τα βραβεία της Ακαδημίας η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Youtube για τα δικαιώματα των Όσκαρ.
Love Actually: Πού θα δεις δωρεάν την πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία, κάτω από τ' αστέρια
Υπαίθρια προβολή της ταινίας «Αγάπη Είναι» (Love Actually)
3 νέες πρεμιέρες για κινηματογραφική απόδραση τα Χριστούγεννα
Avatar, χριστουγεννιάτικα animation και ελληνική περιπέτεια γεμίζουν τις αίθουσες με δράση, συναίσθημα και γιορτινή μαγεία
Ο Γιώργος Τσαγγάρης νικητής του Βραβείου Καλύτερης Ταινίας Animation στο Φεστιβάλ Karama της Ιορδανίας
Επίκεντρο της ταινίας «Η Υφάντρα» είναι ο μύθος της Αράχνης
Zootopia 2: Η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2025 – 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια
Παγκοσμίως ωστόσο στην κορυφή παραμένει το κινεζικό blockbuster animation «Ne Zha 2», με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Γιορτάζουμε τη μικρότερη μέρα του χρόνου με ταινίες μικρού μήκους
Το φετινό Short Film Day, θα φιλοξενηθεί στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης στη Λευκωσία
Νεκροί ο διάσημος σκηνοθέτης Rob Reiner και η σύζυγός του
Το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους - «Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή είναι ύποπτος» λέει η αστυνομία του Λος Άντζελες
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Keeper
Το νέο horror του Osgood Perkins που μετατρέπει ένα ρομαντικό ταξίδι σε εφιάλτη